DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordin 2781/2014 pentru aprobarea utilizarii semnaturii electronice extinse la derularea formalitatilor vamale pentru marfurile introduse in si scoase din Uniunea Europeana prin birouri vamale din RomaniaPublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 672 din 12 septembrie 2014

AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA

Avand in vedere prevederile art. 4b si art. 199 alin. (2) din Regulamentul (CEE) nr. 2.454/93 al Comisiei din 2 iulie 1993 de stabilire a unor dispozitii de aplicare a Regulamentului (CEE) nr. 2.913/92 al Consiliului de instituire a Codului vamal comunitar, cu modificarile ulterioare,
in temeiul art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala,
presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:

Art. 1
Se aproba utilizarea semnaturii electronice extinse la derularea formalitatilor vamale pentru marfurile introduse in si scoase din Uniunea Europeana prin birouri vamale din Romania.

Art. 2
Regimul juridic al semnaturii electronice extinse utilizate la derularea formalitatilor vamale pentru marfurile introduse in si scoase din Uniunea Europeana prin birouri vamale din Romania este cel prevazut de Legea nr. 455/2001 privind semnatura electronica, republicata.

Art. 3
(1) Utilizarea semnaturii electronice extinse se implementeaza in faza-pilot pentru declaratiile sumare de intrare depuse in aplicatia ICS-RO pentru marfurile ce urmeaza a fi introduse in Uniunea Europeana pe baza unei declaratii sumare de intrare.

(2) Transmiterea de catre declarant/reprezentant a declaratiei sumare de intrare, a cererii de rectificare sau a cererii de rerutare, prin intermendiul aplicatiei ICS-RO, la biroul vamal se realizeaza cu semnatura electronica extinsa.
(3) Aplicatia ICS-RO transmite mesaje de raspuns catre declarant/reprezentant, avand atasata semnatura electronica extinsa.

(4) In cazul in care declaratia sumara de intrare a fost selectata de unul sau mai multe criterii de risc comunitare/nationale sau pentru control, mesajul "eliberare pentru intrare" transmis de catre lucratorul vamal are atasata semnatura electronica extinsa.
(5) Dispozitiile prezentului ordin se completeaza cu prevederile Normelor tehnice de utilizare a Sistemului de control al importului, aprobate prin Ordinul vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2.477/2009, cu modificarile si completarile ulterioare.
(6) Utilizarea semnaturii electronice extinse in aplicatia ICS-RO este facultativa pentru o perioada de 6 luni de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin. Dupa expirarea acestui termen utilizarea semnaturii electronice extinse devine obligatorie.

Art. 4
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra in vigoare la data de 15 septembrie 2014.
Nu este


Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica

Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
26 useri online

Useri autentificati: