DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordin nr. 1642/2013 privind organizarea si functionarea Biroului central de legatura pentru contactele cu alte state membre in domeniul asistentei reciproce la recuperare, precum si cu Comisia EuropeanaPublicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 637 din 15 octombrie 2013

MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE

In temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare,
in baza prevederilor Hotararii Guvernulu nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si ale art. 178^4 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
viceprim-ministrul, ministrul finantelor publice, emite urmatorul ordin:

Art. 1
La nivelul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in cadrul Directiei generale de reglementare a colectarii creantelor bugetare Serviciul de reglementare a recuperarii creantelor bugetare prin colaborare interstatala, se organizeaza si functioneaza Biroul central de legatura, potrivit prevederilor art. 178^4 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care este responsabil pentru contactele cu alte state membre in domeniul asistentei reciproce la recuperare, precum si pentru contactele cu Comisia Europeana.

Art. 2
(1) Pentru a asigura transmiterea si/sau primirea pe cale electronica a documentelor si informatiilor intre autoritatile competente din Romania si birourile centrale din alte state membre, Biroul central de legatura este conectat la reteaua RCC.
(2) Reteaua RCC reprezinta platforma comuna bazata pe reteua comuna de comunicatii, dezvoltatta de Uniunea Europeana pentru a asigura toate transmisiile pe cale electronica intre autoritatile competente in domeniul vamal si fiscal.
(3) Cheltuielile determinate de conectarea Biroului central de legatura la reteaua RCC si pentru asigurarea aplicatiilor informatice necesare pentru transmiterea pe cale electronica a informatiilor de la Biroul central de legatura catre statele membre si catre Comisia Europeana, precum si de la birourile de legatura catre Biroul central de legatura se suporta din bugetul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.


Art. 3
Biroul central de legatura asigura transmiterea pe cale electronica a cererilor, documentelor si informatiilor in domeniul asistentei reciproce la recuperre pentru creantele prevazute la art. 178^2 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv pentru creantele stabilite in cadrul operatiunilor vamale, precum si pentru taxele, impozitele si drepturile de orice fel prelevate de catre autoritatile locale.

Art. 4
Documentele si informatiile prevazute la art. 3 nu pot fi furnizate decat in conformitate cu dispozitiile art. 178^23 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 5
Biroul central de legatura va informa Comisia Europeana si statele membre cu privire la denumirea si adresa autoritatilor competente in Romania pentru aplicarea prevederilor cap. XII^1 "Asistenta reciproca in materie de recuperare a creantelor legate de taxe, impozite, drepturi si alte masuri" din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 6
Biroul central de legatura va transmite Comisiei Europene, pana la data de 31 martie a fiecarui an, pe cale electronica, o informare asupra numarului de cereri de informatii, de comunicare si de recuperare trimise si primite de autoritatile competente din Romania in anul precedent, asupra cuantumului creantelor vizate si asupra sumelor recuperate, pe baza datelor primite in acest scop de la autoritatile competente prevazute la art. 178^4 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 7
La data intrarii in vigoare a prezentului ordin, se abroga:
a) Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.951/2006 privind organizarea si functionarea biroului central infiintat pentru transmiterea pe cale electronica a informatiilor in domeniul recuperarii creantelor statelor membre ale Uniunii Europene, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 954 din 27 noiembrie 2006;
b) Ordinul ministruli finantelor publice nr. 2.035/2006 pentru infiintarea Biroului de legatura privind asistenta in materie de recuperare intr-un stat membru al Uniunii Europene a creantelor stabilite de autoritatile din alt stat membru, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 990 din 12 decembrie 2006.


Art. 8
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.