DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordin nr. 155/2013 privind procedurile de primire a suporterilor fata de care s-a dispus masura de siguranta a interzicerii accesului la competitii si jocuri sportive care se prezinta la sediul politiei, jandarmeriei sau politiei de frontieraPublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 701 din 15 noiembrie 2013

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

In temeiul art. 53^2 alin. (5) din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive, cu modificarile si completarile ulterioare, si al art. 7 alin. (5) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobata cu modificari prin Legea nr. 152/2008, cu modificarile si completarile ulterioare,
ministrul afacerilor interne emite urmatorul ordin:


Art. 1
In sensul prezentului ordin, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
a) masura interzicerii accesului masura de siguranta de natura penala, de interzicere a accesului la unele competitii ori jocuri sportive, dispusa de instanta de judecata sau de procuror;
b) sediul unitatii sediul politiei, jandarmeriei sau politiei de frontiera;
c) suporter interzis la competitii sportive persoana fata de care s-a dispus masura interzicerii accesului.

Art. 2
Masura interzicerii accesului se duce la indeplinire prin intermediul punctului national de informare pentru manifestari sportive, denumit in continuare punctul national, din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane.


Art. 3
(1) Dupa comunicarea hotararii judecatoresti sau, dupa caz, a ordonantei ori rezolutiei procurorului, punctul national va informa, de indata, in scris, structura de jandarmi competenta teritorial, stabilita in functie de adresa invinuitului/inculpatului prevazuta in hotararea judecatoreasca sau, dupa caz, in ordonanta ori rezolutia procurorului.
(2) Structura de jandarmi competenta teritorial notifica suporterul interzis la competitii sportive cu privire la obligatia prevazuta de lege. O copie a notificarii se transmite structurilor de politie si politie de frontiera corespondente.

Art. 4
(1) La prezentarea suporterului interzis la competitii sportive la sediul unitatii se desfasoara urmatoarele activitati:
a) se stabileste identitatea persoanei;
b) se verifica persoana in registrul unic de evidenta "interzisi competitii sportive" creat, prin grija Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, in cadrul platformei informatice SIMIEOP (Sistem Informatic de Management Integrat al Evenimentelor de Ordine Publica) gestionata de catre Directia generala management operational sau prin sistemele informatice proprii, in cazul in care sunt asigurate conditii de interoperabilitate cu platforma SIMIEOP;
c) pana la data operationaliarii platformei informatice SIMIEOP sau in situatia in care, din motive tehnice, aceasta nu functioneaza temporar, structura in cauza are obligatia de a anunta de indata, telefonic, structura de jandarmi corespondenta despre prezentarea suporterului interzis la competitii sportive, precizand numele, prenumele si codul numeric personal al acestuia, precum si gradul, numele si prenumele lucratorului care a stabilit identitatea persoanei.
(2) Activitatile prevazute la alin. (1) lit. c) se reglementeaza prin procedura comuna a Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, Inspectoratul General al Politiei Romane si Inspectoratului General al Politiei de Frontiera.

Art. 5
Se interzice personalului Ministerului Afacerilor Interne sa desfasoare activitatile prevazute la art. 4 in alte locuri decat in sediul unitatii din care face parte.

Art. 6
Prelucrarea datelor cu caracter personal se realizeaza in conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 7
Activitatea de prezentare se considera realizata la data si ora inregistrarii prezentei suporterului interzis la competitii sportive la sediul unitatii, in conditiile art. 4.

Art. 8
Prezentul ordin intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

Poate fi de interes si:
Niciun link inscris in sistemul contextual
Curierul Judiciar, Nr. 3/2015
Editura C.H. Beck

Pret: 41.9 lei
35.62 lei
COMANDA ACUM

Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
72 useri online

Useri autentificati: