DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordin 149/2014 privind procedura de infiintare a circumscriptiilor sanitar-veterinare de asistenta in scopul efectuarii activitatilor sanitar-veterinare publice de interes nationalPublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 660 din 8 septembrie 2014

AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR

Vazand Referatul de aprobare nr. 3.170 din 21 august 2014 intocmit de Directia generala sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor din cadrul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor,
avand in vedere prevederile art. 6^6 alin. (2), art. 10 lit. b), f) si m), precum si art. 15 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitatii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 215/2004, cu modificarile si completarile ulterioare,
in temeiul art. 3 alin. (1) lit. A pct. 3, 13 si 14 si alin. (3), art. 4 alin. (3), precum si art. 6 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si a unitatilor din subordinea acesteia, cu modificarile si completarile ulterioare,
presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor emite urmatorul ordin:

Art. 1
(1) In scopul imbunatatirii desfasurarii activitatilor sanitar-veterinare publice de interes national se infiinteaza circumscriptii sanitar-veterinare de asistenta.
(2) Activitatile sanitar-veterinare publice de interes national prevazute in Programul actiunilor de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului, de identificare si inregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor si ecvideelor, precum si a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere si control in domeniul sigurantei alimentelor, efectuate de medicii veterinari de libera practica organizati in conditiile legii, se atribuie acestor potrivit prevederilor art. 15 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitatii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 215/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 2
Pentru infiintarea circumscriptiior sanitar-veterinare de asistenta prevazute la art. 1 alin. (1) sunt necesare urmatoarele documente:

a) solicitarea unitatii administrativ-teritoriale adresata Directiei sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti;
b) actul de infiintare a unitatii administrativ-teritoriale;
c) nota justificativa a Directiei sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti, in care sunt enumerate motivele pentru care se impune infiintarea unei noi circumscriptii sanitare veterinare de asistenta.

Art. 3
(1) In baza documentelor enumerate la art. 2 Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor emite avizul de infiintare a circumscriptiei sanitare veterinare de asistenta.
(2) Directiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti emit decizii de infiintare a circumscriptiilor sanitare veterinare de asistenta.

(3) Directiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti demareaza procedura de achizitie publica pentru atribuirea contractului de prestari servicii in vederea efectuarii activitatilor prevazute la art. 1 alin. (2), conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, in termen de 90 de zile de la emiterea deciziei de infiintare prevazute la alin. (2), cu incadrarea in bugetul aprobat.

Art. 4
Directiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti controleaza si raspund de efectuarea activitatilor sanitare veterinare publice de interes national prevazute la art. 1 alin. (2).

Art. 5
Prevederile prezentului ordin se aplica circumscriptiilor sanitare-veterinare de asistenta, infiintate ulterior intrarii in vigoare a acestuia.

Art. 6
Serviciul juridic din cadrul Directiei juridice si resurse umane Directia generala afaceri interne si administratie si directiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti iau masurile necesare pentru comunicarea, respectiv pentru ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Art. 7
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.