DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordin nr. 146/2014 privind aprobarea Procedurii specifice de evaluare externa periodica a domeniilor de studii universitare de master acreditatePublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 236 din 2 aprilie 2014

MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE

In temeiul art. 3 alin. (2) din Metodologia privind acreditarea domeniilor de studii univesitare de master pe baza programelor de studii de master acreditate, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 369/2013,
in baza Hotararii Guvernului nr. 185/2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei Nationale, cu modificarile si completarile ulterioare,
ministrul educatiei nationale si ministrul delegat pentru invatamant superior, cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica emit prezentul ordin.


Art. 1
Se aproba Procedura specifica de evaluare externa periodica a domeniilor de studii universitare de master acreditate, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 2
Prevederile procedurii prevazute la art. 1, propusa de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior si avizata de Ministerul Educatiei Nationale se duc la indeplinire de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior.

Art. 3
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


ANEXA - PROCEDURA SPECIFICA de evaluare externa periodica a domeniilor de studii universitare de master acreditate


Art. 1
Se constituie, in anul universitar 2013-2014, domeniile de studii universitare de master acreditate, din programele de studii universitare de master acreditate in urma evaluarii facute de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior pana la data de 30 iunie 2013, in conformitate cu prevederile Hotararii Guvernului nr. 369/2013 pentru aprobarea Metodologiei privind acreditarea domeniilor de studii universitare de master pe baza programelor de studii de master acreditate.


Art. 2
Programele de studii universitare de master acreditate, care au depasit termenul de evaluare periodica de 5 ani si care au fost incluse in domeniile de studii universitare de master acreditate, se evalueaza odata cu evaluarea externa periodica a domeniilor de studii universitare de master din care acestea fac parte.

Art. 3
Pentru aplicarea prezentei proceduri specifice de evaluare, in vederea evaluarii programelor de studii universitare de master acreditate care au depasit termenul de evlauare periodica de 5 ani si care au fost incluse in domeniile de studii universitare de master acreditate, se procedeaza la etapizarea evaluarii externe periorice a domeniilor de studii universitare de master, in functie de numarul programelor universitare de master din fiecare domeniu de studii universitare de master care au depasit termenul legal de evaluare periodica, astfel:
a) pentru stabilirea anului calendaristic in care un domeniu de studii universitare de master acreditat urmeaza sa parcurga procedura de evaluare externa periodica, se determina un an calendaristic de referinta, in functie de anii calendaristici in care au fost acreditate de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior programele de studii universitare d emaster in din domeniul respectiv;
b) anul calendaristic de referinta se determina la nivelul fiecarei institutii de invatamant superior, pentru fiecare domeniu de studii universitare de master, ca medie aritmetica ponderata a anilor in care programele de studii universitare de master din domeniul respectiv au obtinut acreditarea, in raport cu numarul programelor de studii universitare de master acreditate in fiecare an. Valoarea obtinuta se rotunjeste la intreg, in plus, si reprezinta anul calendaristic de referinta in care domeniul de studii universitare de master a fost acreditat. La acesta se adauga perioada ciclica de evaluare periodica de 5 ani, rezultand anul calendaristic la care domeniul de studii universitare de master urmeaza sa treaca prin procedura de evaluare periodica;
c) anul calendaristic calculat la lit. b) reprezinta ultimul an in care domeniul respectiv de studii universitare de master este acreditat.

Art. 4
Anul in care se realizeaza evaluarea externa a domeniului de studii universitare de master este si anul de evaluare al fiecarui program de studii universitare de master din domeniul respectiv.

Art. 5
Evaluarea externa a domeniilor de studii universitare de master care trebuie sa parcurga procedura de evaluare externa periodica in anul 2014 se poate derula si in anul 2016, tinand cont de numarul mare al domeniilor de studii universitare de master ce urmeaza a fi evaluate extern in 2014. Pana la finalizarea evaluarii externe a acestor domenii, universitatile pot scolariza la programele de studii universitare de master acreditate din aceste domenii.

Art. 6
Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior va comunica fiecarei institutii de invatamant superior lista domeniilor de studii universitare de master cuprinse in Hotararea Guvernului nr. 581/2013 privind acreditarea domeniilor de studii universitare de master, a programelor de studii si a numarului maxim de studenti ce pot fi scolarizati in anul universitar 2013-2014, centralizata pe institutii de invatamant superior, cu datele la care acestea urmeaza sa parcurga procedura de evaluare externa periodica.