DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche




Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

OG 13/2009 - modificarea si completarea OG nr. 36/2006 privind instituirea preturilor locale de referinta pentru energia termica furnizata populatiei prin sisteme centralizate. Ordonanta 13/2009



Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 594 din 28 august 2009

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 1 pct. VI pozitia 3 din Legea nr. 253/2009 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

Art. I
Ordonanta Guvernului nr. 36/2006 privind instituirea preturilor locale de referinta pentru energia termica furnizata populatiei prin sisteme centralizate, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 692 din 14 august 2006, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 483/2006, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 4, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 4
(1) In vederea compensarii cresterilor neprevizionate ale preturilor la combustibilii utilizati pentru producerea energiei termice furnizate populatiei prin sisteme centralizate pe perioada derularii programului «Termoficare 2006-2015 caldura si confort», aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 462/2006 pentru aprobarea programului «Termoficare 2006-2015 caldura si confort» si infiintarea Unitatii de management al proiectului, republicata, se acorda furnizorilor de energie termica sume din bugetele locale, inclusiv din sume transferate bugetelor locale de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Administratiei si Internelor."

2. Dupa articolul 5^1 se introduce un nou articol, articolul 5^2, cu urmatorul cuprins:
"Art. 5^2
(1) Pierderile induse de prestarea serviciilor publice de productie, transport, distributie si furnizare a energiei termice pentru populatie in sistem centralizat si neacceptate in pret/tarif, inregistrate de operatorii economici din subordinea autoritatilor administratiei publice locale, pot fi acoperite din bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale.
(2) Prin derogare de la prevederile art. 58 din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare, pierderile prevazute la alin. (1) pot fi acoperite si din excedentul anual al bugetului local inregistrat la incheierea exercitiului bugetar, inainte de constituirea fondului de rulment sau in cursul exercitiului bugetar, din disponibilitatile fondului de rulment.
(3) In vederea eliminarii pierderilor din prestarea serviciului public de furnizare a energiei termice pentru populatie in sistem centralizat, autoritatile administratiei publice locale prevazute la alin. (1), pentru perioada 2009-2015, au urmatoarele obligatii:
a) sa implementeze programe de reorganizare a operatorilor economici din subordinea autoritatilor administratiei publice locale si de modernizare a infrastructurii de operare;
b) sa eficientizeze serviciul de termoficare prin implementarea celei mai fezabile solutii, inclusiv prin atribuirea contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii.
(4) Ministerul Administratiei si Internelor va monitoriza modul de indeplinire a obligatiilor prevazute la alin. (3)."

3. Articolul 8 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 8
Sumele acordate operatorilor economici din subordinea autoritatilor administratiei publice locale care presteaza serviciile de productie, transport, distributie si furnizare a energiei termice destinate populatiei sunt folosite numai pentru compensarea costurilor legate de prestarea acestor servicii si a pierderilor inregistrate conform art. 5^2.
Compensarea nu trebuie sa depaseasca suma necesara acoperirii totale sau partiale a costurilor inregistrate cu prestarea obligatiilor serviciului de interes economic general, luandu-se in considerare veniturile relevante, precum si un profit rezonabil."

4. Articolul 9 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 9
In baza prevederilor prezentei ordonante, Ministerul Administratiei si Internelor elaboreaza o schema de ajutor de stat cu respectarea prevederilor Deciziei Comisiei din 28 noiembrie 2005 nr. 2005/842/CE privind aplicarea articolului 86 alineatul (2) din Tratatul CE la ajutorul de stat, sub forma compensatiei pentru obligatia de serviciu public, acordat anumitor intreprinderi carora le-a fost incredintata prestarea unui serviciu de interes economic general, publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) nr. L 312 din 29 noiembrie 2005."

Art. II
Autoritatile de reglementare competente actualizeaza in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante metodologiile de determinare a valorii sumelor prevazute la art. 4 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 36/2006 privind instituirea preturilor locale de referinta pentru energia termica furnizata populatiei prin sisteme centralizate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 483/2006, cu modificarile si completarile aduse prin prezenta ordonanta.

Art. III
Prezenta ordonanta intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.



Nu este


Cautare legislatie:



-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari




Termeni juridici, grupare tematica





Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
30 useri online

Useri autentificati: