DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

OG 30/2013 pentru crearea cadrului institutional necesar in vederea functionarii Centrului Sud-Est European de Aplicare a Legii. Ordonanta nr. 30/2013Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 551 din 30 august 2013

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 1 pct. II.3 din Legea nr. 182/2013 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

Art. 1
In sensul prezentei ordonante, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
a) Conventia SELEC Conventia pentru stabilirea Centrului Sud-Est European de Aplicare a Legii, incheiata la Bucuresti la 9 decembrie 2009 si semnata de Romania la Bucuresti la aceeasi data, ratificata prin Legea nr. 250/2010, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 860 din 22 decembrie 2010;
b) SELEC Centrul Sud-Est European de Aplicare a Legii, stabilit prin Conventia SELEC;
c) CCPI Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Art. 2
(1) Se desemneaza Punctul national focal din cadrul CCPI ca punct national focal, in sensul prevederilor art. 15 alin. (1) din Conventia SELEC.
(2) Punctul national focal din cadrul CCPI are urmatoarele atributii:

a) sprijina activitatea ofiterilor de legatura romani la SELEC, pentru prevenirea, constatarea, cercetarea si combaterea infractionalitatii transfrontaliere;
b) primeste cererile de asistenta de la institutiile cu competente in dmeniul prevenirii si combaterii infractionalitatii din Romania sau de la ofiterii de legatura romani;
c) urmareste activitatile de verificare desfasurate de unitatile de politie si vama din Romania sau de alte structuri abilitate, asigurand solutionarea operativa si de calitate a cererilor de asistenta;
d) organizeaza o baza de date proprie, in care implementeaza, stocheaza si prelucreaza cererile de asistenta si datele obtinute in procesul verificarii acestora;
e) asigura confidentialitatea deplina a informatiilor si datelor gestionate in conformitate cu prevederile legale;

f) coopereaza cu Ministerul Public, Ministerul Justitiei, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor si cu alte institutii cu competente in domeniu, prin punctele de contact stabilite de acestea.
(3) Personalul Punctului national focal se asigura de catre Inspectoratul General al Politiei Romane, prin numire in functie, precum si de catre Ministerul Finantelor Publice Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin detasare, in conditiile legii.

Art. 3
(1) In cadrul CCPI se infiinteaza functia de ofiter de legatura la SELEC.
(2) In cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala se infiinteaza functia de ofiter de legatura la SELEC.
(3) Ofiterii de legatura la SELEC sunt exceptati de la aplicarea dispozitiilor legale privind personalul trimis in misiune permanenta in strainatate.

Art. 4
(1) Ministrul afacerilor interne si ministrul finantelor publice numesc in functiile prevazute la art. 3 cate un ofiter de legatura la SELEC, la propunerea inspectorului general al Inspectoratului General al Politiei Romane si, respectiv, a vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala care coordoneaza Directia generala a vamilor si Directia generala antifrauda fiscala.
(2) Criteriile aplicate in selectia ofiterilor de legatura se stabilesc la nivelul Inspectoratului General al Politiei Romane, respectiv la nivelul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
(3) Numirea ofiterilor de legatura la SELEC se face pentru o perioada de 4 ani, fiind notificata secretariatului SELEC prin Ministerul Afacerilor Externe.
(4) In desfasurarea activitatii lor specifice la SELEC, ofiterii de legatura reprezinta Guvernul Romaniei, pastrandu-si atributiile si calitatile de politist si de inspector antifrauda.
(5) La incheierea perioadei pentru care au fost numiti, ofiterilor de legatura la SELEC li se asigura functii echivalente celor detinute la momentul numirii.

Art. 5
(1) Functia de ofiter de legatura la SELEC prevazuta la art. 3 alin. (1) se salarizeaza prin asimilare cu functia corespunzatoare gradului profesional de comisar-sef de politie sef serviciu.
(2) Functia de ofiter de legatura la SELEC prevazuta la art. 3 alin. (2) se salarizeaza prin asimilare cu functia publica de conducere de sef serviciu gradul II.

Art. 6
Articolul 5 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 103/2006 privind unele masuri pentru facilitarea cooperarii politienesti internationale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.019 din 21 decembrie 2006, aprobata prin Legea nr. 104/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 5
CCPI reuneste urmatoarele canale de cooperare politieneasca internationala: Interpol, Europol, Sistemul de Informatii Schengen/SIRENE, legatura operationala cu SELEC, precum si cu atasatii de afaceri interne si ofiterii de legatura, atat romani acreditati in strainatate, cat si straini acreditati in Romania."

Art. 7
La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante se abroga Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 201/2000 pentru crearea cadrului institutional necesar in vederea functionarii Centrului Regional al Initiativei de Cooperare in Sud-Estul Europei pentru combaterea infractionalitatii transfrontaliere, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 589 din 21 noiembrie 2000, aprobata cu modificari prin Legea nr. 357/2001, cu modificarile ulterioare.
Nu este


Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica

Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
27 useri online

Useri autentificati: