DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

OG 20/2014 pentru modificarea OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice. Ordonanta 20/2014Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 632 din 29 august 2014

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 1 pct. V.4 din Legea nr. 119.2014 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

Art. I
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 442 din 29 iunie 2007, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 49/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La articolul 16, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins:
"(2) Administrarea rezervatiilor biosferei, a parcurilor nationale, a parcurilor naturale si, dupa caz, a geoparcurilor, a siturilor patrimoniului natural universal, a zonelor umede de importanta internationala, a siturilor de importanta comunitara, a ariilor speciale de conservare si a ariilor de protectie speciala avifaunistica se realizeaza de catre structurile de administrare special constituite, cu respectarea prevederilor art. 18 alin. (1) lit. a)-c)."


2. La articolul 18 alineatul (1), litera b) va avea urmatorul cuprins:
"b) structuri de administrare special constituite, cu personalitate juridica, ale unor regii autonome, companii si societati nationale, administratiile parcurilor din subordinea Regiei Nationala a Padurilor Romsilva, autoritati ale administratiei publice centrale, organizatii neguvernamentale, constituite potrivit legii, create in termen de maximum 6 luni de la atribuirea in administrare uneia dintre entitatile mentionate anterior; structurile de administrare se afla in coordonarea metodologica a autoritatii publice centrale pentru protectia mediului si schimbarilor climatice;".

3. La articolul 21, alineatele (2) si (7) vor avea urmatorul cuprins:
"(2) Pentru ariile naturale protejate care nu necesita structuri de administrare special constituite, planurile de management si regulamentele se elaboreaza de catre custozii acestora, se avizeaza de catre Agentia Nationala pentru Protectia Mediului/institutiile din subordinea acesteia, dupa caz, si se aproba prin ordin al conducatorului autoritatii publice centrale pentru protectia mediului, cu avizul autoritatii publice centrale din domeniul culturii si consultarea autoritatilor publice centrale din domeniul dezvoltarii regionale si administratiei publice, agriculturii si silviculturii. In cazul in care nu exista custozi sau in situatia in care planurile de management sunt elaborate in cadrul unor proiecte cu finantare nationala/europeana, acestea pot fi elaborate si de alte entitati, urmand sa fie insusite de catre custozi, in procesul elaborarii si, respectiv, al aprobarii acestora.
......
(7) Ariile naturale protejate de interes comunitar sunt create pentru impunerea unor masuri speciale in vederea conservarii unor habitate naturale si/sau specii salbatice de interes comunitar. In cazul suprapunerii totale a ariilor naturale protejate, se va realiza un singur plan de management, tinand cont de respectarea categoriei celei mai restrictive de management. In cazul suprapunerii partiale a ariilor naturale protejate, planurile de management ale acestora se elaboreaza astfel incat in sonele de suprapunere sa existe o corelare a masurilor de conservare, cu respectarea categoriei celei mai restrictive de management."


Art. II
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 442 din 29 iunie 2007, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 49/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile aduse prin prezenta ordonanta, se va republica, dupa aprobarea acesteia prin lege, dandu-se textelor o noua numerotare.