DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

OG 19/2014 pentru completarea OUG 156/2007 privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. S.A. in vederea achizitionarii de autoturisme. Ordonanta 19/2014Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 630 din 28 august 2014

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 1 pct. I.4 din Legea nr. 119/2014 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

Articol unic
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 156/2007 privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A. in vederea achizitionarii de autoturisme, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 883 din 21 decembrie 2007, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 232/2008, cu completarile ulterioare, se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Dupa articolul 1^2 se introduce un nou articol, articolul 1^3, cu urmatorul cuprins:
"Art. 1^3
In cazul in care persoanele fizice au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A. pentru achizitionarea de autoturisme, iar dupa data de 22 decembrie 1989 le-au transferat in conturile Bancii Romane pentru Dezvoltare - B.R.D. - S.A. si nu prezinta documentele doveditoare care sa ateste data constituirii depozitului la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A., calculul despagubirii se face de la data transferului la Banca Romana pentru Dezvoltare - B.R.D. - S.A. pana la data de 31 decembrie 2013."

2. Dupa articolul 3 se introduc doua noi articole, articolele 3^1 si 3^2, cu urmatorul cuprins:

"Art. 3^1
(1) In vederea despagubirii persoanelor fizice prevazute la art. 1^3, Ministerul Finantelor Publice procedeaza la o emisiune de titluri de stat in limita unui plafon de 5.000.000 lei. Emisiunea de titluri de stat va avea loc la data de 8 septembrie 2014, cu scadenta la data de 30 septembrie 2014. Titlurile de stat sunt nenegociabile si nepurtatoare de dobanda.
(2) Valoarea nominala individuala a fiecarui titlu de stat este egala cu valoarea individuala a despagubirii, calculata de B.R.D. Groupe Societe Generale - S.A., pe numele fiecaruia dintre deponenti.
(3) La stabilirea valorii despagubirilor nu se iau in calcul depunerile de sume efectuate la Banca Romana pentru Dezvoltare - B.R.D. - S.A. ulterior datei transferului depozitelor de la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A. la Banca Romana pentru Dezvoltare - B.R.D. - S.A.
(4) La data scadentei emisiunii de titluri de stat, Ministerul Finantelor Publice procedeaza la rascumpararea acestora prin plata catre B.R.D. Groupe Societe Generale - S.A. a sumei reprezentand valoarea nominala totala a titlurilor de stat emise. Aceasta plata se va face in contul B.R.D. Groupe Societe Generale - S.A., iar banca evidentiaza incasarea intr-un cont destinat in mod special actiunii de despagubire, cont nepurtator de dobanda si de comisioane, din care se vor pune la dispozitia persoanelor fizice sumele aferente despagubirilor individuale.
(5) Valoarea totala a despagubirii este calculata de catre B.R.D. Groupe Societe Generale - S.A. prin indexarea sumelor transferate de la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A. la Banca Romana pentru Dezvoltare - B.R.D. - S.A., dupa cum urmeaza: din suma transferata la Banca Romana pentru Dezvoltare - B.R.D. - S.A. se va deduce dobanda legala bonificata de Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A. pe perioada in care a fost acordata, valoarea rezultata se indexeaza cu indicii preturilor de consum comunicati de Institutul National de Statistica, ulterior deducandu-se dobanda legala bonificata de B.R.D. Groupe Societe Generale - S.A. pe perioada in care a fost acordata.
(6) Pentru a intra in posesia sumelor reprezentand valoarea despagubirii, deponentii indreptatiti, mandatarii sau succesorii legali ai acestora se vor prezenta la orice unitate a B.R.D. Groupe Societe Generale - S.A., cu un act de identitate valabil, acte de stare civila, procura speciala autentificata pentru a face dovada mandatului, certificat de mostenitor si alte documente legale, dupa caz.

(7) Sursele utilizate pentru rascumpararea la scadenta a titlurilor de stat sunt asigurate de Ministerul Finantelor Publice in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare privind datoria publica.

Art. 3^2
In cazul in care in termen de 90 de zile de la data scadentei emisiunii de titluri de stat prevazuta la art. 3^1 alin. (1), deponentii prevazuti la art. 1^3 fac dovada datei constituirii depozitului la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A., B.R.D. Groupe Societe Generale - S.A. va calcula diferenta corespunzatoare despagubirii, acestia urmand a fi despagubiti prin emisiuni de titluri de stat, ale caror elemente tehnice se stabilesc la propunerea Ministerului Finantelor Publice si se aproba prin hotarare a Guvernului."