DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Legea 99/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere din domeniul public al statului si din administrarea Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva in domeniul public al unor unitati administrativ-teritoriale si in administrarea consiliilor locale ale acestoraPublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 317 din 8 mai 2015

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic
Legea nr. 192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere din domeniul public al statului si din administrarea Regiei Nationale a Padurilor Romsilva in domeniul public al unor unitati administrativ-teritoriale si in administrarea consiliilor locale ale acestora, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 695 din 18 octombrie 2010, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Titlul legii se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Lege privind trecerea unor drumuri forestiere si a lucrarilor de corectare a torentilor din domeniul public al statului si din administrarea Regiei Nationale a Padurilor Romsilva in domeniul public al unor unitati administrativ-teritoriale si in administrarea consiliilor locale ale acestora"

2. La articolul 1, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"Art. 1
(1) Prin derogare de la dispozitiile art. 10 si art. 34 alin. (1) din Legea nr. 46/2008 Codul silvic, cu modificarile si completarile ulterioare, se aproba trecerea, cu titlu gratuit, a unor drumuri forestiere, a lucrarilor de corectare a torentilor, precum si terenurile aferente acestora din domeniul public al statului si din administrarea Regiei Nationale a Padurilor Romsilva in domeniul public al unor unitati administrativ-teritoriale si in administrarea consiliilor locale ale acestora."

3. La articolul 1, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alin. (1^1), cu urmatorul cuprins:
"(1^1) Transmiterea drumurilor forestiere si a lucrarilor de corectare a torentilor, precum si terenurile aferente acestora din proprietatea publica a statului si din administrarea Regiei Nationale a Padurilor Romsilva in proprietatea publica a unitatilor administrativ-teritoriale si administrarea consiliilor locale, se face pe baza de masuratori topografice de catre Regia Nationala a Padurilor Romsilva."


4. Articolul 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 2
Drumurile forestiere, lucrarile de corectare a torentilor, precum si terenurile aferente acestora care fac obiectul trecerii, cu titlu gratuit, din domeniul public al statului si din administrarea Regiei Nationale a Padurilor Romsilva in domeniul public al unor unitati administrativ-teritoriale si in administrarea consiliilor locale ale acestora, se stabilesc prin hotarare a Guvernului la cererea consiliului local, a consiliului judetean sau a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, dupa caz."

5. Dupa articolul 2 se introduce un nou articol, articolul 2^1, cu urmatorul cuprins:
"Art. 2^1
(1) Lucrarile de corectare a torentilor realizate in fondul forestier national sunt de interes national si de utilitate publica.
(2) Executia si intretinerea investitiilor efectuate pentru corectarea torentilor in fondul forestier national, indiferent de forma de proprietate pe care este realizat sau urmeaza sa fie realizat obiectivul, se executa din fonduri publice si/sau fonduri europene."

6. La articolul 5, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 5
(1) Drumurile forestiere, lucrarile de corectare a torentilor, precum si terenurile forestiere aferente acestora, prevazute la art. 1, nu pot fi trecute in domeniul privat al unitatilor administrativ-teritoriale prin hotarare a consiliului local, a consiliului judetean sau a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, dupa caz."


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.