DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Legea 76/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 346/2006 privind organizarea si functionarea Ministerului Apararii NationalePublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 264 din 21 aprilie 2015

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic
Legea nr. 346/2006 privind organizarea si functionarea Ministerului Apararii Nationale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 654 din 28 iulie 2006, cu modificarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Articolul 7 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 7
(1) Structurile centrale, precum si cele din compunerea acestora pot avea in subordine, dupa caz, directii generale, directii, comandamente, centre, oficii, servicii, sectii, birouri, compartimente, institutii de invatamant, institutii de cercetare stiintifica si alte structuri.
(2) Statul Major General are in subordine, pe langa structurile prevazute la alin. (1), si structura de forte."


2. La articolul 13, dupa alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmatorul cuprins:
"(5) Pentru indeplinirea atributiilor specifice securitatii nationale in domeniul militar, Directia generala de informatii a apararii executa misiuni independente sau integrate la nivel strategic, operativ si tactic, in tara si in strainatate, inclusiv cu structuri combatante proprii."


3. Articolul 22 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 22
(1) Structura de forte a armatei cuprinde fortele terestre, fortele aeriene si fortele navale, denumite in continuare categorii de forte, state majore, comandamente, forte pentru operatii speciale, forte de sprijin, precum si alte forte.
(2) Categoriile de forte au in compunere, pe langa structurile prevazute la art. 23-25, state majore, comandamente si mari unitati."

4. La articolul 31, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 31
(1) Conducerea fortelor pentru operatii speciale, cu exceptia celor prevazute la art. 13 alin. (5), se exercita de seful Statului Major General, prin structura stabilita prin ordin al ministrului apararii nationale, iar in situatia participarii la operatii militare in afara teritoriului statului national, potrivit intelegerilor tehnice incheiate cu partenerii straini, in baza tratatelor la care Romania este parte."

5. Dupa articolul 31, se introduce un nou articol, articolul 31^1, cu urmatorul cuprins:
"Art. 31^1
(1) Ministerul Apararii Nationale poate constitui structuri de conducere si de forte care sa fie puse la dispozitia NATO pentru indeplinirea misiunilor specifice. Acestea se integreaza in structura de comanda si control, precum si in structura de forte ale NATO.
(2) Nivelul de autoritate care poate fi exercitat asupra structurilor romane se stabileste conform procedurilor NATO."

6. Articolul 54 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 54
(1) La cererea fortelor armate straine, precum si a comandamentelor, bazelor militare straine sau reprezentantelor militare ale unor organizatii internationale infiintate pe teritoriul Romaniei, potrivit legii, Ministerul Apararii Nationale poate asigura sprijin logistic atat pe teritoriul statului national, cat si in afara acestuia.
(2) Asigurarea sprijinului logistic se poate realiza cu suportarea cheltuielilor din bugetul aprobat Ministerului Apararii Nationale. Creditele bugetare utilizate in acest scop se reconstituie cu fondurile rambursate in cursul aceluiasi exercitiu bugetar de fortele armate straine, comandamentele, bazele militare straine sau reprezentantele militare ale unor organizatii internationale infiintate pe teritoriul Romaniei.
(3) In aplicarea prevederilor alin. (1), Ministerul Apararii Nationale este abilitat sa incheie contracte in nume propriu sau in numele partenerilor straini.
(4) Bunurile si serviciile achizitionate de Ministerul Apararii Nationale in vederea asigurarii sprijinului logistic prevazut la alin. (1) sunt scutite de la plata taxelor in masura in care fortele armate straine, comandamentele, bazele militare straine sau reprezentantele militare ale unor organizatii internationale infiintate pe teritoriul Romaniei beneficiaza de astfel de scutiri potrivit legii."


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.