DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Legea 27/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 16/2000 privind infiintarea, organizarea si functionarea Consiliului National al Persoanelor Varstnice. Lege nr. 27/2011Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 183 din 16 martie 2011

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege

Art. I
Legea nr. 16/2000 privind infiintarea, organizarea si functionarea Consiliului National al Persoanelor Varstnice, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 304 din 8 mai 2009, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 4, litera i) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"i) informeaza trimestrial sau ori de cate ori este nevoie pe Presedintele Romaniei, pe primul-ministru, conducerile organelor administratiei publice centrale cu atributii in domeniul protectiei sociale, prefectii si primarii, in legatura cu aspecte ce privesc riscurile si situatia de criza in care se gasesc unele persoane varstnice;".

2. La articolul 6, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Presedintele si vicepresedintii Consiliului National al Persoanelor Varstnice se aleg de catre plen pe o perioada de 2 ani, dintre membrii prevazuti la art. 5 lit. b), fara posibilitatea reinnoirii mandatului de presedinte, respectiv de vicepresedinte."

3. Articolul 9 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 9
Durata mandatului membrilor Consiliului National al Persoanelor Varstnice este de 2 ani. Mandatul membrilor poate fi reinnoit, cu respectarea conditiilor prevazute la art. 7."

4. La articolul 10, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Pana la data constituirii unui nou Consiliu National al Persoanelor Varstnice, dar nu mai tarziu de 45 de zile de la incetarea mandatului membrilor, consiliul anterior isi continua activitatea."

5. La articolul 19, alineatul (5) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(5) Presedintele Consiliului National al Persoanelor Varstnice beneficiaza de o indemnizatie lunara al carei cuantum este egal cu salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, iar vicepresedintii beneficiaza de o indemnizatie lunara in cuantum de 50% din indemnizatia presedintelui. Membrii comisiei permanente beneficiaza de o indemnizatie lunara al carei cuantum este de 30% din indemnizatia presedintelui."

6. La articolul 22, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 22
(1) Consiliul National al Persoanelor Varstnice, comisia permanenta si comisiile de specialitate isi desfasoara activitatea cu sprijinul secretariatului tehnic, format din 10 persoane, incadrate in munca in conformitate cu prevederile Legii nr. 53/2003 Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare."

7. La articolul 24, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Consiliul persoanelor varstnice prevazut la alin. (1) se constituie din toti presedintii sau vicepresedintii, in cazuri bine justificate, ai organizatiilor pensionarilor si persoanelor varstnice judetene, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucuresti, cu personalitate juridica sau care sunt afiliate la una dintre organizatiile centrale ale pensionarilor cu reprezentant in Consiliul National al Persoanelor Varstnice."

8. La articolul 27, partea introductiva si litera b) ale alineatului (2) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"(2) Fondurile alocate de la bugetul de stat sunt destinate urmatoarelor categorii de cheltuieli:
................................................
b) plata indemnizatiilor membrilor comisiei permanente a Consiliului National al Persoanelor Varstnice, precum si ale presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene ale persoanelor varstnice, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucuresti;".

9. La articolul 28, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmatorul cuprins:
"(3) Sunt exceptate de la obligatia indeplinirii conditiei prevazute la alin. (2) lit. a) organizatiile centrale reprezentative ale pensionarilor militari si cele ale veteranilor de razboi."

10. Articolul 32 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 32
La expirarea mandatului membrilor Consiliului National al Persoanelor Varstnice, secretariatul tehnic preia atributiile comisiei de pregatire prevazute la art. 30, pentru infiintarea unui nou consiliu, si se preocupa ca intr-o perioada de cel mult 30 de zile acesta sa fie validat si sa aleaga presedintele si vicepresedintele."

Art. II
Legea nr. 16/2000 privind infiintarea, organizarea si functionarea Consiliului National al Persoanelor Varstnice, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 304 din 8 mai 2009, cu modificarile si completarile aduse prin prezenta lege, se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se textelor o noua numerotare.


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.
Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

Poate fi de interes si:
HG 903/2014 privind stabilirea nivelului minim al alocatiei zilnice de hrana pentru consumurile colective din institutiile si unitatile publice si private de asistenta sociala destinate persoanelor adulte, persoanelor adulte cu dizabilitati si persoa
Legea 16/2000 privind infiintarea, organizarea si functionarea Consiliului National al Persoanelor Varstnice, republicata 2014
HG nr. 629/2009 pentru modificarea anexei nr. 7 la Hotararea Guvernului nr. 197/2006 privind aprobarea programelor de interes national in domeniul protectiei drepturilor persoanelor cu handicap, precum si in domeniul asistentei sociale a persoanelor
Lege nr. 270/2008 pentru modificarea Legii nr. 17/2000 privind asistenta sociala a persoanelor varstnice
Lege privind cantinele de ajutor social, lege nr. 208/1997
Lege privind asistenta sociala a persoanelor varstnice, legea nr. 17/2000, republicata in 2007


Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
36 useri online

Useri autentificati: