DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Legea 161/2015 privind modificarea art. 12 alin. (3) din OUG 5/2010 pentru infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Cetatenie. Lege nr. 161/2015Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 469 din 29 iunie 2015

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Art. I
Alineatul (3) al articolului 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 5/2010 pentru infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 93 din 10 februarie 2010, aprobata cu modificari prin Legea nr. 112/2010, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(3) Personalul Autoritatii este format din personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor in conditiile Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, functionari publici si personal contractual".

Art. II
(1) Posturile de functionar public cu statut special reglementat de Legea nr. 293/2004 privind Statutul functionarilor publici cu statut special din Administratia Nationala a Penitenciarelor, republicata, existente in cadrul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie la data intrarii in vigoare a prezentei legi, precum si personalul care ocupa aceste posturi se transfera la Administratia Nationala a Penitenciarelor sau, dupa caz, la Ministerul Justitiei, in functie de necesitati.
(2) Cheltuielile de personal aferente posturilor transferate potrivit alin. (1) de la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie la Ministerul Justitiei vor fi redistribuite de ordonatorul principal de credite intre Autoritatea Nationala pentru Cetatenie si Ministerul Justitiei.
(3) Prin derogare de la prevederile art. 47 alin. (3) din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 15 alin. (2) din Legea responsabilitatii fiscal-bugetare nr. 69/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, se autorizeaza Ministerul Justitiei sa efectueze redistribuirea creditelor bugetare aferente posturilor transferate de la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie la Administratia Nationala a Penitenciarelor potrivit alin. (1), respectiv de la titlul 10 "Cheltuieli de personal" la titlul 51 "Transferuri intre unitati ale administratiei publice".
(4) Ministerul Justitiei si Ministerul Finantelor Publice sunt abilitate sa introduca modificarile corespunzatoare in structura posturilor si a cheltuielilor cu salariile, precum si in volumul si structura bugetelor ordonatorilor de credite.


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.