DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Legea 143/2014 pentru modificarea OG 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de catre regimurile instaurate in Romania cu incepere de la 6 septembrie 1940 pana la 6 martie 1945 din motive etnice. Lege nr. 143/2014Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 777 din 24 octombrie 2014

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Art. I
Ordonanta Guvernului nr. 105 din 30 august 1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de catre regimurile instaurate in Romania cu incepere de la 6 septembrie 1940 pana la 6 martie 1945 din motive etnice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 426 din 31 august 1999, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 189/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. Articolul 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"Art. 2
(1) Persoanele care s-au aflat in situatiile prevazute la art. 1 alin. (1) lit.a) si b) au dreptul la o indemnizatie lunara de 250 de lei pentru fiecare an de deportare ori de detentie.
(2) Persoanele care s-au aflat in situatiile prevazute la art. 1 alin. (1) lit. c), d) si g) au dreptul la o indemnizatie lunara de 200 de lei pentru fiecare an de stramutare, de munca fortata sau de evacuare din propria locuinta.
(3) Persoanele care s-au aflat in situatiile prevazute la art.1 alin. (1) lit. e) au dreptul la o indemnizatie lunara de 200 de lei."


2. Articolul 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 3
Sotul supravietuitor al celui decedat, din categoria persoanelor prevazute la art. 1 alin.(1) lit. a)-e) si g), precum si persoana care s-a aflat in situatia prevazuta la art.1 alin.(1) lit.f), beneficiaza incepand cu data de intai a lunii urmatoare celei in care a fost depusa cererea, in conditiile prezentei ordonante, de o indemnizatie lunara de 150 lei neimpozabila, daca ulterior nu s-a recasatorit."

Art. II
Drepturile prevazute la art. I se acorda incepand cu data de 1 ianuarie 2015.

Art. III
Ordonanta Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de catre regimurile instaurate in Romania cu incepere de la 6 septembrie 1940 pana la 6 martie 1945 din motive etnice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 426 din 31 august 1999, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 189/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile si completarile aduse prin prezenta lege, se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se textelor o noua