DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Legea 142/2015 pentru aprobarea OG 27/2014 privind finantarea institutiilor de invatamant superior militar, de informatii, de ordine publica si de securitate nationalaPublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 415 din 11 iunie 2015

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic
Se aproba Ordonanta Guvernului nr. 27 din 28 august 2014 privind finantarea institutiilor de invatamant superior militar, de informatii, de ordine publica si de securitate nationala, adoptata in temeiul art. 1 pct. VIII poz. 2 din Legea nr. 119/2014 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante, si publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 638 din 29 august 2014, cu urmatoarele modificari si completari:

1. La articolul 2, alineatul (1) se modifica si va aveam urmatorul cuprins:

"Art. 2
(1) Veniturile proprii ale institutiilor de invatamant superior provin din: incasari din prestari de servicii de educatie, cercetare-dezvoltare, transfer tehnologic, formare profesionala si culturala, sume obtinute pe baza de contracte castigate in urma unor competitii publice, liberalitati, sponsorizari, dobanzi, taxe, fonduri asigurate in baza unor parteneriate internationale pentru organizarea de programe de educatie si formare profesionala, incasari din activitati editoriale, din prestari servicii si inchirieri de bunuri, valorificari de bunuri, sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetele institutiilor in subordinea carora functioneaza, fonduri externe nerambursabile, alte venituri conform legii."


2. Dupa articolul 2 se introduce un nou articol, articolul 2^1,cu urmatorul cuprins:
"Art. 2^1
(1) Prin derogare de la prevederile art. 47 alin. (6) din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare, bunurile si serviciile de natura echipamentului studentilor si promotiilor de absolventi din institutiile de invatamant superior militar, de informatii, de ordine publica si de securitate nationala, necesare desfasurarii activitatilor prevazute la art. 2 alin. (2) lit. a) pct. i), lit. d) si lit. e) pct. iii) si iv), pot fi achizitionate si de organele de specialitate ale administratiei publice centrale si ale altor institutii publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, din bugetele proprii.
(2) Bunurile si serviciile prevazute la alin. (1) pot fi utilizate, cu titlu gratuit, de catre institutiile de invatamant superior militar, de informatii, de ordine publica si de securitate nationala, in conditiile protocoalelor incheiate in acest sens."


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.