DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche




Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Legea 135/2012 pentru aprobarea OUG 78/2011 privind stabilirea unor masuri organizatorice in domeniul afacerilor europene. Lege nr. 135/2012



Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 512 din 25 iulie 2012

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic
Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 78 din 21 septembrie 2011 privind stabilirea unor masuri organizatorice in domeniul afacerilor europene, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 682 din 26 septembrie 2011, cu urmatoarele modificari si completari:

1. La articolul 1, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(3) Ministerul Afacerilor Europene si Ministerul Afacerilor Externe coordoneaza conform sferei lor de responsabilitate procesul de formulare a pozitiilor nationale care sunt promovate in cadrul structurilor Uniunii Europene. Ministerul Afacerilor Europene urmareste respectarea angajamentelor Romaniei decurgand din calitatea de stat membru al Uniunii Europene, inclusiv a celor care rezulta din Tratatul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana."

2. La articolul 2, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 1
(1) La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, Ministerul Afacerilor Europene preia activitatea Departamentului pentru Afaceri Europene, care se infiinteaza, precum si activitatea Autoritatii pentru Coordonara Instrumentelor Structurale, departament in cadrul aparatului de lucru al Guvernului si subordonat direct primului-ministru, denumita in continuare ACIS, care se reorganizeaza ca directie generala in cadrul Ministerului Afacerilor Europene departamentul pentru Afaceri Europene se reorganizeaza ca departament in cadrul Ministerului Afacerilor Europene."

3. La articolul 3, partea introductiva a punctului l se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"l. in domeniul coordonarii si gestionarii fondurilor europene:".

4. La articolul 4, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu urmatorul cuprins:
"(1^1) Aurotitatile si institutiile publice din cadrul administratiei publice centrale si locale au obligatia sa transmita Ministerului Afacerilor Europene informatiile solicitate conform alin. (1), in termenele legale, dar nu mai tarziu de 30 de zile."


5. La articolul 4, alineatele (2) si (3) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"(2) Ministerul Afacerilor Europene stabileste raporturi de colaborare cu institutiile, organele, oficiile si agentiile Uniunii Europene, direct sau in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe Reprezentanta permanenta a Romaniei pe langa Uniunea Europeana.
(3) Ministerul Afacerilor Europene este autorizat sa emita ordine si instructiuni pentru institutiile a caror activitate are impact asupra procesului de gestionare a instrumentelor structurate, in vederea implementarii corecte si eficiente a acestora."

6. La articolul 7, alineatele (1) si (3) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"Art. 7
(1) In cadrul Ministerului Afacerilor Europene functioneaza agentul guvernamental, insarcinat cu reprezentarea Romaniei in fata Curtii de Justitie si a Tribunalului Uniunii Europene, precum si a celorlalte institutii.
......
(3) Numirea si eliberarea din functie a agentului guvernamental se comunica grefei Curtii de Justitie si a Tribunalului Uniunii Europene, precum si celorlalte institutii europene."

7. La articolul 8, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmatorul cuprins:
"(3) In activitatea sa , agentul guvernamental urmareste totodata solutionarea aspectelor problematice, evitand declansarea litigiilor in care statul roman are calitatea de parat in fata instantelor europene."

8. Articolul 9 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 9
(1) In situtatii exceptionale, atunci cand agentul guvernamental, din motive intemeiate, nu poate indeplini functia de reprezentare prevazuta la art. 3 pct. II lit. e), acesta o poate delega personalul cu atributii in acest sens din cadrul Ministerului Afacerilor Europene.
(2) Daca pentru o pereioada de cel putin 3 luni consecutive agentul guvernamental nu poate indeplini functia de reprezentare prevazuta la art. 3 pct. II lit. e), atunci primul-ministru, la propunerea ministrului afacerilor europene, decide numirea unui inlocuitor."


Aceasta lege a fost aprobata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.




Nu este


Cautare legislatie:



-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari




Termeni juridici, grupare tematica





Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
17 useri online

Useri autentificati: