DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Legea 118/2014 pentru completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Lege nr. 118/2014Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 549 din 24 iulie 2014

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Art. I
Dupa articolul 83^1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 826 din 13 septembrie 2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se introduce un nou articol, art. 83^2, cu urmatorul cuprins:

"Art. 83^2
(1) Nu beneficiaza de pensia de serviciu prevazuta la art. 82 si 83^1 si de indemnizatia prevazuta la art. 81 judecatorii, procurorii, magistratii asistenti si personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor care, chiar ulterior eliberarii din functie, au fost condamnati definitiv ori s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei pentru o infractiune de coruptie, o infractiune asimilata infractiunilor de coruptie sau o infractiune in legatura cu acestea, savarsite inainte de eliberarea din functie. Aceste persoane beneficiaza de pensie in sistemul public, in conditiile legii.
(2) Punerea in miscare a actiunii penale pentru una din infractiunile prevazute la alin. (1) atrage, de drept, suspendarea solutionarii cererii de acordare a pensiei de serviciu, sau, dupa caz, suspendarea platii pensiei de serviciu, daca aceasta a fost acordata, pana la solutionarea definitiva a cauzei. Īn aceasta perioada, persoana fata de care s-a pus in miscare actiunea penala beneficiaza, in conditiile legii, de pensie din sistemul public.
(3) Daca se dispune clasarea, renuntarea la urmarirea penala, achitarea, incetarea procesului sau renuntarea la aplicarea pedepsei fata de judecator, procuror, magistrat asistent sau personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor, acesta este repus in situatia anterioara si i se plateste pensia de serviciu de care a fost lipsit ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale, sau dupa caz diferenta dintre aceasta si pensia din sistemul public incasata dupa punerea in miscare a actiunii penale.
(4) Hotararea de condamnare sau prin care s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei, ramasa definitiva, se comunioca de catre instanta de executare
Consiliului Superior al Magistraturii. Consiliul Superior al Magistraturii va informa Casa Nationala de Pensii Publice cu privire la aparitia uneia din situatiile prevazute de prezentul articol care are ca efect acordarea, suspendarea, incetarea sau reluarea platii pensiei de serviciu ori, dupa caz, suspendarea sau reluarea procedurii de solutionare a cererii de acordare a pensiei de serviciu.
Informarea Consiliului Superior al Magistraturii cuprinde elementele necesare pentru aplicarea masurii respective de catre casele teritoriale de pensii, inclusiv datele de identificare ale persoanei, temeiul de drept al masurii, precum si data de la care se aplica."


Art. II
Prevederile art. I se aplica, de la momentul intrarii in vigoare a prezentei legi.


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata
Nu este


Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica

Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
21 useri online

Useri autentificati: