DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Lege nr. 96/2009 pentru ratificarea Protocolului privind textul autentic in cinci limbi al Conventiei privind aviatia civila internationala (Chicago, 1944), semnat la Montreal la 29 septembrie 1995, si a Protocolului privind un amendament la Conventia privind aviatia civila internationala, semnat la Montreal la 29 septembrie 1995, si, respectiv, a Protocolului privind textul autentic in sase limbi al Conventiei privind aviatia civila internationala (Chicago, 1944), semnat la Montreal la 1 octombrie 1998, si a Protocolului privind un amendament la Conventia privind aviatia civila internationala, semnat la Montreal la 1 octombrie 1998

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 273 din 27 aprilie 2009Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege

Art. 1
Se ratifica Protocolul privind textul autentic in cinci limbi al Conventiei privind aviatia civila internationala (Chicago 1944), semnat la Montreal la 29 septembrie 1995.

Art. 2
Se ratifica Protocolul privind un amendament la Conventia privind aviatia civila internationala, semnat la Montreal la 29 septembrie 1995.

Art. 3
Se ratifica Protocolul privind textul autentic in sase limbi al Conventiei privind aviatia civila internationala (Chicago, 1944), semnat la Montreal la 1 octombrie 1998.

Art. 4
Se ratifica Protocolul privind un amendament la Conventia privind aviatia civila internationala, semnat la Montreal la 1 octombrie 1998.


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.


Protocol privind textul autentic in cinci limbi al Conventiei privind aviatia civila internationala (Chicago, 1944)*

--------------
* Traducere

Guvernele semnatare,
considerand ca a 29-a sesiune a Adunarii, prin Rezolutia A29-21, a cerut inter alia Consiliului si secretarului general sa ia masurile necesare pentru intensificarea utilizarii progresive a limbii arabe la Organizatia Aviatiei Civile Internationale (OACI) si sa respecte atent aceste masuri cu scopul de a se asigura ca utilizarea limbii arabe la OACI va ajunge la acelasi nivel cu al celorlalte limbi folosite in organizatie,
considerand ca textul in limba engleza al Conventiei privind aviatia civila internationala a fost deschis spre semnare la Chicago la 7 decembrie 1994,
considerand ca, potrivit Protocolului semnat la Buenos Aires la 24 septembrie 1968 privind textul autentic trilingv al Conventiei privind aviatia civila internationala, incheiata la Chicago la 7 decembrie 1944, textul Conventiei privind aviatia civila internationala (denumita in continuare Conventia) a fost adoptat in limbile franceza si spaniola si constituie impreuna cu textul in limba engleza al Conventiei textul egal autentic cu cel exprimat in cele trei limbi, asa dupa cum este prevazut in clauza finala a Conventiei,
considerand ca Protocolul referitor la un amendament la Conventia privind aviatia civila internationala si Protocolul referitor la textul autentic cvadrilingv al Conventiei privind aviatia civila internationala (Chicago, 1944) au fost adoptate la 30 septembrie 1977, atestand autenticitatea textului in limba rusa al Conventiei si amendamentelor sale,
considenand in consecinta ca se impune sa se ia masurile necesare pentru a exista un text autentic al Conventiei in limba araba,
considerand ca pentru adoptarea anumitelor masuri este necesar a se tine cont de existenta amendamentelor Conventiei in limbile engleza, franceza, rusa si spaniola, aceste texte fiind egal autentice si fiecare dintre aceste amendamente neputand, in virtutea art. 94 alin. a) din Conventie, sa intre in vigoare decat pentru statele care l-au ratificat,
au convenit urmatoarele:

ARTICOLUL I
Textul in limba araba al Conventiei si al amendamentelor sale anexate la prezentul protocol constituie, impreuna cu textele in limbile engleza, franceza, rusa si spaniola ale Conventiei si amendamentelor sale, un text egal autentic in cinci limbi.

ARTICOLUL II
In cazul in care un stat parte la prezentul protocol a ratificat sau ratifica ulterior un amendament adus la Conventie, in conformitate cu dispozitiile art. 94 alin. a) din aceasta, textul in limbile engleza, araba, franceza, rusa si spaniola al acestui amendament se ratifica simultan in cele cinci limbi ale acestui protocol.

ARTICOLUL III
1. Statele membre ale Organizatiei Aviatiei Civile Internationale pot sa devina parti la prezentul protocol fie:
a) semnandu-l, fara rezerva acceptarii; sau
b) semnandu-l, cu rezerva acceptarii, urmat de acceptare; sau
c) acceptandu-l.
2. Prezentul protocol va ramane deschis spre semnare la Montreal pana la data de 10 octombrie 1995 si dupa aceasta la Washington D.C.
3. Acceptarea este efectuata prin depunerea unui instrument de acceptare pe langa Guvernul Statelor Unite ale Americii.
4. Aderarea la prezentul protocol, ratificarea sa ori aprobarea sa este considerata ca acceptare a protocolului.

ARTICOLUL IV
1. Prezentul protocol va intra in vigoare in cea de-a 30-a zi dupa ce 12 state l-au semnat fara rezerva acceptarii sau l-au acceptat, in conformitate cu dispozitiile art. III, si dupa intrarea in vigoare a amendamentului clauzei finale a Conventiei, adoptat la 29 septembrie 1995, conform caruia textul Conventiei in limba araba este egal autentic.
2. In ceea ce priveste orice stat care va deveni ulterior parte la prezentul protocol, in conformitate cu dispozitiile art. III, protocolul va intra in vigoare la data semnarii sale fara rezerve sau la data acceptarii sale.

ARTICOLUL V
Aderarea unui stat la Conventie dupa intrarea in vigoare a prezentului protocol va fi considerata ca acceptare a prezentului protocol.

ARTICOLUL VI
Acceptarea prezentului protocol de un stat nu este considerata ca ratificare de catre acel stat a unui amendament oarecare la Conventie.

ARTICOLUL VII
Imediat dupa intrarea sa in vigoare, prezentul protocol va fi inregistrat de catre Guvernul Statelor Unite ale Americii la Organizatia Natiunilor Unite si la Organizatia Aviatiei Civile Internationale.

ARTICOLUL VIII
1. Prezentul protocol ramane in vigoare atat timp cat Conventia este in vigoare.
2. Prezentul protocol inceteaza a fi in vigoare pentru un stat numai in momentul in care acel stat inceteaza a fi parte la Conventie.

ARTICOLUL IX
Guvernul Statelor Unite ale Americii notifica tuturor statelor membre ale Organizatiei Aviatiei Civile Internationale si organizatiei in sine urmatoarele:
a) orice semnare a prezentului protocol si data semnarii, indicand daca semnarea a fost data fara sau sub rezerva acceptarii;
b) depunerea oricarui instrument de acceptare si data acestei depuneri;
c) data la care prezentul protocol a intrat in vigoare, in conformitate cu dispozitiile prevazute la art. IV paragraful 1.

ARTICOLUL X
Prezentul protocol, redactat in limbile engleza, araba, franceza, rusa si spaniola, fiecare fiind egal autentic, va fi depus la arhivele Guvernului Statelor Unite ale Americii, care va transmite copii legalizate guvernelor statelor membre ale Organizatiei Aviatiei Civile Internationale.
Drept care plenipotentiarii subsemnati, pe deplin imputerniciti. au semnat prezentul protocol.

Incheiat la Montreal la 29 septembrie 1995.


Mentiune Restul protocoalelor, parte integranta a legii, nu sunt incluse in materialul de fata. Pentru consultarea lor va recomandam produse legislative de specialitate, ex. www.legenet.roNu este


Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica

Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
20 useri online

Useri autentificati: