DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Lege nr. 217/2009 pentru aprobarea OUG nr. 202/2008 privind punerea in aplicare a sanctiunilor internationalePublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 396 din 11 iunie 2009

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Art. I
Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 202 din 4 decembrie 2008 privind punerea in aplicare a sanctiunilor internationale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 825 din 8 decembrie 2008, cu urmatoarele modificari:

1. La articolul 4, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(1) Autoritatile si institutiile publice din Romania, in domeniul lor de competenta, au obligatia de a lua masurile necesare pentru a asigura punerea in aplicare a sanctiunilor internationale instituite prin actele prevazute la art. 1, in conformitate cu prezenta ordonanta de urgenta."

2. Articolul 6 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"ARTICOLUL 6 - Informarea Parlamentului si a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii
Periodic, dar nu mai putin de o data pe an, primul-ministru prezinta, rapoarte detaliate Parlamentului si Consiliului Suprem de Aparare a Tarii privind masurile adoptate de Romania in vederea punerii in aplicare a sanctiunilor internationale."

3. La articolul 13, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(1) Pentru asigurarea cadrului general de cooperare in domeniul punerii in aplicare in Romania a sanctiunilor internationale se infiinteaza Consiliul interministerial, denumit in continuare Consiliu, alcatuit din reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe, Departamentului pentru Afaceri Europene, Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Economiei, Departamentului pentru Comert Exterior din subordinea Ministerului Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri, Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Informatii Externe, Agentiei Nationale de Control al Exporturilor, Bancii Nationale a Romaniei, Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor."

4. La articolul 17, alineatele (1) si (6) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"(1) Supravegherea punerii in aplicare a sanctiunilor internationale de blocare a fondurilor se face de catre autoritatile si institutiile publice de reglementare, autorizare, de catre autoritatile de supraveghere prudentiala a sectorului financiar, de catre structurile de conducere ale profesiilor liberale si, respectiv, de Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, pentru persoanele fizice si juridice din domeniul lor de activitate, conform legislatiei in vigoare in domeniul prevenirii si combaterii spalarii banilor si finantarii terorismului.

(6) Autoritatile si institutiile publice prevazute la alin. (1), precum si autoritatile competente potrivit art. 12 alin. (1) lit. b) emit, in aplicarea prezentei ordonante de urgenta, reglementari specifice privind supravegherea modului de punere in aplicare a sanctiunilor internationale, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I."

5. La articolul 18, alineatele (1) si (3) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"(1) Persoanele fizice si juridice care au obligatia raportarii tranzactiilor suspecte potrivit legislatiei in domeniul spalarii banilor si/sau finantarii actelor de terorism aplica masurile de cunoastere a clientelei, pentru a stabili daca aceasta include persoane sau entitati desemnate ori daca operatiunile derulate cu aceasta implica bunuri in sensul prezentei ordonante de urgenta.

(3) Mecanismul si modelul de raportare sunt stabilite prin reglementari specifice ale autoritatilor si institutiilor publice prevazute la art. 17 alin. (1) si (2). Pentru stabilirea unui model unitar de raportare se solicita avizul Consiliului."

Art. II
Reglementarile specifice prevazute la art. 17 alin. (6) si la art.18 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 202/2008, astfel cum au fost modificate prin prezenta lege, se adopta in termen de maximum 180 de zile de la data publicarii acesteia in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) Constitutia Romaniei, republicata.

-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------Nu este


Cautare legislatie:
Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica

Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
47 useri online

Useri autentificati: