DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Hotararea 35/2013 cu privire la documentul european de consultare Carte Verde privind Finantarea pe termen lung a economiei europene COM (2013) 150 final 2Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 371 din 21 iunie 2013

PARLAMENTUL ROMANIEI
SENATUL


In temeiul art. 67, art. 148 alin. (2) si (3) din Constitutia Romaniei, republicata, si ale Protocolului (nr. 1) anexat Tratatului de la Lisabona de modificare a Tratatului privind Uniunea Europeana si a Tratatului de instituire a Comunitatii Europene, ratificat prin Legea nr. 13/2008,
avand in vedere raportul comun al comisiei pentru afaceri europene nr. LXII/420 din 12 iunie 2013 si al Comisiei pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital nr. XXII/548 din 11 iunie 2013,
Senatul adopta prezenta hotarare.

Art. 1
Senatul Romaniei adopta prezentul punct de vedere. Scopul prezentei Carti Verzi este de a initia o dezbatere mai ampla vizand modalitatile de incurajare a finantarii pe termen lung, precum si modalitatile de ameliorare si de diversificare a sistemului de intermediere financiara pentru investitiile pe termen lung din Europa. Raspunsurile la intrebarile din cadrul consultarii vor contribui la continuarea evaluarii de catre Comisie a obstacolelor in calea finantarii pe termen lung, in vederea identificarii unor posibile actiuni pentru inlaturarea acestora. Eventualele masuri ulterioare ar putea lua mai multe forme: in unele domenii pot fi necesare reglementari noi sau adaptate, in timp ce in altele rolul UE ar putea consta intr-o mai buna coordonare si in promovarea celor mai bune practici sau ar putea lua forma unui efort specific de monitorizare cu fiecare stat membru in contextul semestrului european.
Comisia pentru afaceri europena si Comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital au hotarat, cu unanimitate de voturi, adoptarea unui punct de vedere favorabil documentului, apreciind pozitiva interventia Comisiei Europene in acest domeniu, formuland urmatoarele raspunsuri:
- Apreciem initiativa Comisiei Europene de a deschide o dezbatere privind finantarea pe termen lung a economiei europene fara a o directiona strict. Acest fapt permite formularea unor comentarii si sugestii cu caracter mai general.
- Sustinem toate eforturile legislative si de orice alta natura care pot stimula adoptarea unei abordari pe termen lung, mai ales in activitatea economica, tinand cont ca a suportat efectle negative ale deciziilor cu mize pe termen scurt.
- Amintim ca inclinatia spre investitii in activele corporale si necorporale la care se face referire depinde in primul rand de cererea pentru bunurile si serviciile furnizate (inclinatia marginala spre consum) si doar in plan secund de disponibilitatea si diversitatea surselor de finantare; o stimulare artificiala poate fi prociclica si, drept consecinta, neadecvata intr-o perioada de recesiune prelungita.

- Consideram consolidarea fiscala un proces necesar si de dorit, dar, in mod esential, un proces de lunga durata. Masurile de consolidare pe termen scurt au efectele directe negative asupra capacitatii statelor de a-si atinge obiectivele de dezvoltare si a face fata nevoilor curente.
- Apreciem ca masurile de consolidare bugetara si intarirea regulilor de prudentialitate pentru banci au afectat mai ales intreprinderile mici si mijlocii; programe guvernamentale suplimentare de sprijin sunt de dorit.
- Recunoasterea economiei sociale ca sector distinct al economiei ar putea contribui la crearea unui numar ridicat de locuri de munca si la gasirea unor forme de finantare alternative creditului.
- Crearea unei infrastructuri energetice europene poate fi utila cu conditia unui control al tendintelor de concurenta intre statele membre.
- Subliniem ca investiile in active sunt consumatoare de resurse si trebuie selectate cu grija pentru a nu se multiplica riscul de supraproductie, distrugerea si epuizaea mediului acel gen de crestere care nu se asociaza cu dezvoltarea (crestere distructiva).

- Tinand cont de legatura dintre actuala consultare si intentia de revizuire a Directivei privind pensiile ocupationale (IORP), reamintim ca asumarea exagerata de riscuri a fost cauza esentiala a crizei actuale. Fondurile de pensii sunt considerate unele dintre cele mai sigure plasamente; schimbarea regulilor prudentiale si orientarea spre investitiile pe termen lung trebuie sa evite punerea in pericol a beneficiarilor.

Art. 2
Punctul de vedere cuprins in prezenta hotarare se transmite catre institutiile europene si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


Aceasta hotarare a fost adoptata de catre Senatul Romaniei in sedinta din 17 iunie 2013, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.Nu este


Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica

Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
43 useri online

Useri autentificati: