DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Hotarare 12/2014 privind cota procentuala pentru contributia asiguratorilor la Fondul de protectie a victimelor straziiPublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 211 din 25 martie 2014

AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARA

Potrivit Hotararii Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara din data de 22 ianuarie 2014, prin care s-a adoptat cota procentuala pentru contributia asiguratorilor la Fondul de protectie a victimelor strazii pentru anul 2014,
in baza prevederilor art. 25^1 alin. (7) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor, cu modificarile si completarile ulterioare.
in temeiul prevederilor art. 1 alin. (2), art. 2 alin. (1) lit. b), art. 3 alin. (1) lit. b), art. 6 alin. (2), precum si ale art. 14 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 113/2013, cu modificarile si completarile ulterioare, si al Hotararii Parlamentului Romaniei nr. 60/2013 privind numirea membrilor Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara,
Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara emite prezenta hotarare.


Art. 1
(1) Contributia asiguratorilor care practica asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, denumita asigurarea RCA, la Fondul de protectie a victimelor strazii, denumit in continuare Fond, aferenta anului 2014, este stabilita la cota procentuala de 1,00% din volumul primelor brute incasate pentru aceasta asigurare.
(2) Sumele ce reprezinta contributia asiguratorilor RCA la Fond se vireaza pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului expirat sau pana in urmatoarea zi lucratoare. In documentele de plata a contributiilor la Fond trebuie sa se precizeze perioada pentru care se efectueaza virarea acestora.

Art. 2
(1) Pentru nevirarea la termen a contributiilor la Fond se datoreaza majorari de intarziere, calculate potrivit reglementarilor legale aplicabile in materia colectarii creantelor bugetare.
(2) Majorarile de intarziere se vireaza in contul Fondului.
(3) Documentele de plata privind majorarile de intarziere trebuie sa precizeze perioada pentru care se efectueaza virarea acestora.

Art. 3
(1) Fondul are obligatia urmaririi incasarii contributiei, respectarii prevederilor legale privind calculul contributiei datorate, precum si al majorarilor de intarziere datorate pentru neplata la termen a acesteia.
(2) Fondul va prezenta Autoritatii de Supraveghere Financiara, pana la sfarsitul lunii urmatoare trimestrului expirat, raportarea cu privire la contributia la Fond si la majorarile de intarziere datorate.


Art. 4
Prezenta hotarare intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei.

Art. 5
La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 8/2013 privind cota procentuala pentru contributia asiguratorilor la Fondul de protectie a victimelor strazii, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 84 din 7 februarie 2013.