DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

HG nr. 1498/2008, hotarare privind formatul si conditiile de eliberare a cartilor de identitate speciale pentru membrii fortelor armate straine stationate pe teritoriul Romaniei[Materialul de fata a fost preluat din Indaco Legenet legenet.indaco.ro]

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 798 din 27/11/2008

Guvernul Romaniei

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 13 alin. (4) din Legea nr. 291/2007 privind intrarea, stationarea, desfasurarea de operatiuni sau tranzitul fortelor armate straine pe teritoriul Romaniei,

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Art. 1
(1) Pe timpul stationarii in Romania, pe o perioada mai mare de 60 de zile, membrilor fortelor armate straine li se elibereaza carti de identitate speciale, care fac dovada calitatii mentionate in fata autoritatilor romane.
(2) Prevederile alin. (1) se aplica in masura in care tratatele la care Romania este parte nu dispun altfel.

Art. 2
Cartea de identitate speciala cuprinde:
a) numele de familie;
b) prenumele;
c) data si locul nasterii;
d) cetatenia;
e) gradul;
f) functia;
g) comandamentul/structura;
h) perioada de valabilitate;
i) data eliberarii;
j) seria, compusa din doua litere, si numarul, compus din 6 cifre;
k) fotografia;
l) elemente de securizare.

Art. 3
(1) Confectionarea si eliberarea cartii de identitate speciale se fac prin grija Secretariatul tehnic permanent al Comisiei interministeriale pentru legatura cu fortele armate straine, prevazut la art. 10 alin. (2) din Legea nr. 291/2007 privind intrarea, stationarea, desfasurarea de operatiuni sau tranzitul fortelor armate straine pe teritoriul Romaniei, denumit in continuare Secretariat, in termen de 15 zile de la sosirea fortei armate straine in Romania.
(2) In vederea respectarii termenului prevazut la alin. (1), structurile Ministerului Apararii, organizatoare ale activitatilor de cooperare cu fortele armate straine, transmit Secretariatului, in termen de 2 zile de la sosirea fortelor armate straine in Romania, solicitarea de confectionare si eliberare a cartilor de identitate speciale.
(3) La solicitarea prevazuta la alin. (2) se anexeaza tabelul cu datele necesare pentru eliberarea cartilor de identitate speciale, precum si fotografiile necesare.
(4) In termen de 3 zile de la pierderea, furtul, deteriorarea sau distrugerea cartii de identitate speciale sau in cazul in care intervin modificari in ceea ce priveste datele personale de identificare, se solicita de catre structurile prevazute la alin. (2) eliberarea unei noi carti de identitate speciale. In cazul furtului, solicitarea de eliberare a unei noi carti de identitate speciale este insotita si de dovada eliberata de unitatea de politie unde a fost reclamat furtul.

Art. 4
(1) Secretariatul organizeaza evidenta cartilor de identitate speciale pe baza de registre.
(2) Secretariatul comunica Oficiului Roman pentru Imigrari datele personale ale membrilor fortei armate straine pentru care se elibereaza cartile speciale de identitate, precum si perioada de valabilitate a acestora.
(3) Se excepteaza de la prevederile alin. (2) situatiile in care cartile speciale de identitate se elibereaza membrilor fortelor care sunt scutiti de la aplicarea reglementarilor referitoare la inregistrarea si controlul strainilor, in baza unor tratate internationale la care Romania este parte.
(4) Atributiile structurilor Ministerului Apararii pentru indeplinirea prevederilor prezentei hotarari, modul de organizare a evidentei cartilor de identitate speciale, forma cartii de identitate speciale, modelele registrelor de evidenta a solicitarilor si a tabelelor prin care se comunica datele necesare eliberarii cartilor de identitate speciale, situatiile si modurile de anulare si distrugere a acestora, precum si alte aspecte necesare se stabilesc prin ordin al ministrului apararii, emis in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.

Art. 5
(1) Cheltuielile determinate de confectionarea si distrugerea cartilor de identitate speciale se asigura din bugetul aprobat Ministerului Apararii.
(2) Cheltuielile determinate de eliberarea unei noi carti de identitate speciale, ca urmare a pierderii, deteriorarii sau distrugerii, se suporta de membrii fortei armate straine, conform normelor stabilite prin ordinul ministrului apararii prevazut la art. 4 alin. (4).

-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------