DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

HG nr. 781/2012 privind modificarea HG 912/2010 pentru aprobarea procedurii de autorizare a zborurilor in spatiul aerian national, precum si a conditiilor in care decolarea si aterizarea aeronavelor civile se pot efectua si de pe/pe alte terenuri sau suprafete de apa decat aerodromurile certificate. Hotarare nr. 781/2012Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 600 din 21 august 2012

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Articol unic
Hotararea Guvernului nr. 912/2010 pentru aprobarea procedurii de autorizare a zborurilor in spatiul aerian national, precum si a conditiilor in care decolarea si aterizarea aeronavelor civile se pot efectua si de pe/pe alte terenuri sau suprafete de apa decat aerodromurile certificate, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 633 din 8 septembrie 2010, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La articolul 8 alineatul (3), partea introductiva si litera a) vor avea urmatorul cuprins:
"(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), avioanele cu masa maxima la decolare mai mica de 5.700 kg, elicopterele, aeronavele ultrausoare si aeronavele nemotorizate, care executa zboruri interne VFR pe timp de zi, incadrate in categoria operatiunilor aeriene civile de lucru aerian sau aviatie generala, pot ateriza pe si, respectiv, pot decola de pe un teren/o suprafata de apa, altul/alta decat un aerodrom civil certificat, in urmatoarele conditii cumulative:
a) terenul sau suprafata de apa este amplasat/a in extravilanul unei localitati;"

2. La articolul 8 alineatul (3), litera d) va avea urmatorul cuprins:
"d) restrictiile privind activitatea de zbor pe respectivul teren/respectiva suprafata de apa, care pot fi stabilite de primar in functie de interesele locuitorilor rezidenti in respectiva localitate, precum si de proprietarul sau, dupa caz, administratorul terenului/suprafetei de apa, sunt cunoscute si respectate de catre operatorul aeronavei;"

3. La articolul 8, alineatele (4)-(8) se abroga.


4. La articolul 12 alineatul (1), litera a) va avea urmatorul cuprins:
"a) efectuarea de catre aeronavele civile a zborurilor la inaltimi mai mici de 300 de metri fata de cel mai inalt obstacol fix, cu exceptia celor care executa proceduri de aterizare/decolare pe/de pe aerodromuri certificate, precum si a celor care executa, in conformitate cu reglementarile in vigoare, operatiuni de filmare aeriana sau de lucru aerian in folosul sanatatii publice si protectiei mediului in baza unei autorizari specifice emise de catre Autoritatea Aeronautica Civila Romana pentru fiecare zbor/serie de zboruri, in conditiile existentei unui aviz al primarului localitatii pe raza careia se desfasoara operatiunile aeriene respective;"

5. La articolul 12, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins:
"(2) In afara zonelor dens populate, aeronavelor civile le sunt interzise zborurile la o inaltime mai mica de 150 metri fata de sol, cu exceptia aeronavelor care executa proceduri de aterizare/decolare pe/de pe aerodromuri certificate sau terenuri/suprafete de apa stabilite potrivit prevederilor art. 8 alin. (3), aeronavelor care executa zboruri de acrobatie sau operatiuni de lucru aerian in folosul agriculturii, silviculturii, sanatatii publice si protectiei mediului, in conditiile autorizarii de catre Autoritatea Aeronautica Civila Romana, precum si aeronavelor care executa zboruri aferente operatiunilor aeriene prevazute la art. 9 alin. (1) lit. d)."

6. La articolul 16, alineatul (3) se abroga.
Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

Poate fi de interes si:
Ordin nr. 302/2009 pentru aprobarea scutirii de la plata unor tarife aeroportuare a aeronavelor civile care executa zboruri-scoala


Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
92 useri online

Useri autentificati: