DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

HG 516/2014 pentru aprobarea Acordului de cooperare in domeniul arhivistic intre Ministerul Afacerilor Interne din Romania, prin Arhivele Nationale, si Serviciul de Stat de Arhiva al Republicii Moldova, semnat la Iasi la 24 ianuarie 2014. Hotarare 516/2014Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 483 din 30 iunie 2014

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 20 din Legea nr. 590/2003 privind tratatele,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Articol unic
Se aproba Acordul de cooperare in domeniul arhivistic intre Ministerul Afacerilor Interne din Romania, prin Arhivele Nationale, si Serviciul de Stat de Arhiva al Republicii Moldova, semnat la Iasi la 24 ianuarie 2014.


ACORD de cooperare in domeniul arhivistic intre Ministerul Afacerilor Interne din Romania, prin Arhivele Nationale, si Serviciul de Stat de Arhiva al Republicii Moldova


Ministerul Afacerilor Interne din Romania, prin Arhivele Nationale, si Serviciul de Stat de Arhiva al Republicii Moldova, denumite in continuare parti, pornind de la dorinta reciproca de a stabili si dezvolta cooperarea in domeniul arhivistic, au convenit urmatoarele:


ARTICOLUL 1
Partile sunt de acord sa efectueze schimb de experienta in domeniul teoriei si practicii arhivistice, pe baza de reciprocitate, in conformitate cu legislatia in vigoare in statele lor.

ARTICOLUL 2
Partile sunt de acord sa efectueze schimb de specialisti, in cadrul unor stagii de documentare in arhivele aflate in administrarea lor, durata acestora urmand a fi stabilita anual, de comun acord. In acest sens, partea trimitatoare va asigura cheltuielile de transport international si partea primitoare pe cele de cazare si masa, in conditiile respectarii legislatiei nationale in vigoare in fiecare stat.

ARTICOLUL 3
Partile vor conveni asupra datei si tematicii de studiu urmarite in cadrul stagiilor documentare, precum si a numarului de specialisti, cu cel putin duoa luni inainte.

ARTICOLUL 4
Partile sunt de acord sa faciliteze accesul altor specialisti din cadrul institutelor de cercetare, la documentele detinute de fiecare parte, care se refera la istoria statului celeilalte parti sau la relatiile dintre statele lor, in conformitate cu prevederile legale in vigoare in ambele state.

ARTICOLUL 5
(1) In vederea completarii fondurilor de arhiva si pentru a raspunde mai bine necesitatilor cercetarii stiintifice din fiecare stat, partile sunt de acord sa realizeze un schimb gratuit de copii de pe documentele de arhiva, pe baza de reciprocitate, in conditiile respectarii legislatiei in vigoare in cele doua state.
(2) Copiile astfel obtinute vor fi folosite de catre fiecare parte exclusiv in scopuri stiintifice si pot fi publicate numai cu acordul acestora.


ARTICOLUL 6
Partile sunt de acord sa efectueze in comun expozitii documentare referitoare la teme convenite anterior si sa realizeze editii de documente de arhiva si instrumente de lucru.

ARTICOLUL 7
Partile sunt de acord sa efectueze in mod gratuit schimb de publicatii arhivistice ca inventare, ghiduri arhivistice, cataloage, editii de documente, precum si alta literatura de specialitate.

ARTICOLUL 8
Partile vor facilita contactele profesionale si vor sprijini relatiile de colaborare dintre structurile teritoriale de arhive, in conditiile respectarii prevederilor legale in vigoare in cele doua state.

ARTICOLUL 9
(1) Prezentul acord se incheie pe o perioada nedeterminata.
(2) Prezentul acord intra in vigoare la data primirii ultimei notificari, prin canale diplomatice, prin care partile isi comunica reciproc indeplinirea procedurilor legale interne necesare intrarii in vigoare a acordului.
(3) Orice modificare sau completare a prezentului acord va fi stabilita prin acordul partilor si va intra in vigoare in conformitate cu procedura prevazuta la alineatul (2) al acestui articol.
(4) Fiecare parte poate denunta prezentul acord prin notificare scrisa, adresata celeilalte parti. Denuntarea va produce efecte de la data primirii notificarii.
(5) La data intrarii in vigoare a prezentului acord isi inceteaza valabilitatea Acordul intre Directia Generala a Arhivelor Statului din Romania si Serviciul de Stat de Arhiva din Republica Moldova, semnat la Moscova la 30 septembrie 1991.