DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

HG 426/2010 pentru modificarea anexei nr. 1 la HG 1061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, insemnelor distinctive, insignei si documentului de legitimare pentru politisti. Hotararea nr. 426/2010Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 297 din 7 mai 2010

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Articol unic
Anexa nr. 1 "Descrierea insemnelor pentru gradele profesionale si a culorilor din compunerea uniformelor pentru politisti" la Hotararea Guvernului nr. 1.061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, insemnelor distinctive, insignei si documentului de legitimare pentru politisti, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 754 din 5 noiembrie 2009, se modifica si se inlocuieste cu anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.


ANEXA (Anexa nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 1.061/2002) - Descrierea insemnelor pentru gradele profesionale, a insemnului de identificare si a culorilor din compunerea uniformelor pentru politistiDescrierea insemnelor pentru gradele profesionale, a insemnului de identificare si a culorilor din compunerea uniformelor pentru:

I. Politia Romana, Directia Generala de Informatii si Protectie Interna, Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", Politia de Frontiera, Oficiul Roman pentru Imigrari, Directia Generala de Pasapoarte, Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrare a Bazelor de Date, servicii comunitare

Gradele profesionale ale politistilor sunt reprezentate prin stele de diferite marimi pentru corpul ofiterilor si barete de forma dreptunghiulara pentru corpul Agentilor, brodate pe un suport care se aplica pe umar, precum si prin garnituri de benzi brodate, aplicate pe manecile sacoului si ale scurtei din stofa.

Insemnul de grad profesional se brodeaza pe suport textil, de forma dreptunghiulara, avand marginile bordurate cu o Linie de contur de culoare alb-argintie pentru efectivele Inspectoratului General al Politiei Romane, ale Directiei Generale de informatii si Protectie Interna, ale Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", ale Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a VehiculelOr, ale serviciilor comunitare ale acesteia si de culoare gri-fer pentru celelalte structuri.

Stelele sau baretele sunt de culoare alb-argintie pentru efectivele Inspectoratului General al Politiei Romane, ale Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, ale Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", ale Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, ale serviciilor comunitare ale acesteia si de culoare galben-aurie pentru celelalte structuri.

Suportul de grad pentru maneca, pentru ofiterii de politie, este reprezentat prin 13 benzi de diferite dimensiuni, brodate pe suport Textil. Broderia este de culoare alb-argintie pentru efectivele Inspectoratului General al Politiei Romane, ale Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, ale Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", ale Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, ale serviciilor comunitare ale acesteia si de culoare gri-fer pentru celelalte structuri.

Agentii de politie au aplicata pe maneca sacoului o banda brodata, de culoare alb-argintie pentru efectivele Inspectoratului General al Politiei Romane, ale Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, ale Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", ale Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, ale serviciilor comunitare ale acesteia si de culoare gri-fer pentru celelalte structuri. Petlitele sunt realizate prin brodare pe suport textil si reprezinta ramuri cu frunze stilizate, dispuse in arc de cerc. Se aplica pe gulerul sacoului. Broderia este de culoare albargintie pentru efectivele Inspectoratului General al Politiei Romane, ale Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, ale Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", ale Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, ale serviciilor comunitare ale acesteia si de culoare gri-fer pentru celelalte structuri.


Uniforma de ceremonie

Stelele sunt brodate pe suport textil, de culoare neagra sau alba pentru efectivele Inspectoratului General al Politiei Romane, ale Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, ale Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", ale Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, ale serviciilor comunitare ale acesteia si bleumarin-indigo sau alba pentru celelalte structuri.

Suportul textil este bordurat cu un contur in forma de semicerc.

Pentru corpul chestorilor de politie, pe suportul textil sunt brodate ramuri cu frunze stilizate, care formeaza o cununa ce incadreaza centrul unei stele, de culoare alb-argintie pentru efectivele Inspectoratului General al Politiei Romane, ale Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, ale Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", ale Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, ale serviciilor comunitare ale acesteia si de culoare gri-fer pentru celelalte structuri.

Stelele care definesc gradul profesional sunt de dimensiuni si linii de contur diferite, astfel:
 • pentru corpul chestorilor sunt brodate 14 stele, cu linie de contur de culoare rosie si cu diametrul de 3 cm, dupa cum urmeaza:
  a) pentru chestor de politie o stea;
  b) pentru chestor principal de politie doua stele;
  c) pentru chestor sef de politie 3 stele;
  d) pentru chestor general de politie 4 stele;
 • pentru corpul comisarilor sunt brodate 13 stele, cu linie de contur de culoare albastra si cu diametrul de 2 cm, dupa cum urmeaza:
  a) pentru subcomisar de politie o stea;
  b) pentru comisar de politie doua stele;
  c) pentru comisar sef de politie 3 stele;
 • pentru corpul inspectorilor sunt brodate 13 stele, cu linie de contur de culoare neagra si cu diametrul de 1,5 cm, dupa cum urmeaza:
  a) pentru subinspector de politie o stea;
  b) pentru inspector de politie doua stele;
  c) pentru inspector principal de politie 3 stele.
  Suportul de grad pentru maneca este reprezentat de 13 benzi brodate pe suport textil, de culoare neagra sau alba pentru efectivele Inspectoratului General al Politiei Romane, ale Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, ale Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", ale Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, ale serviciilor comunitare ale acesteia si de culoare bleumarinindigo sau alba pentru celelalte structuri.
  Dimensiunile benzilor sunt diferite, in functie de categoriile de ofiteri, dupa cum urmeaza:
  a) pentru corpul chestorilor 3 benzi, cu latimea de 3 cm, 2,5 cm si 2 cm;
  b) pentru corpul comisarilor doua benzi, cu latimea de 2,5 cm si 2 cm;
  c) pentru corpul inspectorilor o banda cu latimea de 2 cm. Petlitele sunt reprezentate prin ramuri cu frunze stilizate, dispuse in arc de cerc, brodate pe suport textil, de culoare neagra sau alba pentru efectivele Inspectoratului General al Politiei Romane, ale Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, ale Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", ale Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, ale serviciilor comunitare ale acesteia si de culoare bleumarin-indigo sau alba pentru celelalte structuri.

  Numarul ramurilor cu frunze stilizate este diferit, in functie de categoriile de ofiteri, astfel:
  a) pentru corpul chestorilor 5 ramuri;
  b) pentru corpul comisarilor 4 ramuri;
  c) pentru corpul inspectorilor 3 ramuri.


  Uniforma de reprezentare si serviciu

  Stelele si baretele sunt brodate pe suport textil, de culoare bleumarin-indigo, de forma dreptunghiulara, bordurat cu linie de contur.

  Pentru corpul chestorilor de politie sunt brodate pe suport textil ramuri cu frunze stilizate, care formeaza o cununa ce incadreaza centrul unei stele de culoare alb-argintie pentru efectivele Inspectoratului General al Politiei Romane, ale Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, ale Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", ale Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, ale serviciilor comunitare ale acesteia si de culoare gri-fer pentru celelalte structuri. Suportul textil este bordurat cu un contur in forma de semicerc.

  Stelele care definesc gradul profesional sunt de dimensiuni si linii de contur diferite, astfel:
 • pentru corpul chestorilor sunt brodate 14 stele, cu linie de contur de culoare rosie si cu diametrul de 3 cm, dupa cum urmeaza:
  a) pentru chestor de politie o stea;
  b) pentru chestor principal de politie doua stele;
  c) pentru chestor sef de politie 3 stele;
  d) pentru chestor general de politie 4 stele;
 • pentru corpul comisarilor sunt brodate 13 stele, cu linie de contur de culoare albastra si cu diametrul de 2 cm, dupa cum urmeaza:
  a) pentru subcomisar de politie o stea;
  b) pentru comisar de politie doua stele;
  c) pentru comisar sef de politie 3 stele;
 • pentru corpul inspectorilor sunt brodate 13 stele, cu linie de contur de culoare neagra si cu diametrul de 1,5 cm, dupa cum urmeaza:
  a) pentru subinspector de politie o stea;
  b) pentru inspector de politie doua stele;
  c) pentru inspector principal de politie 3 stele;
 • pentru corpul agentilor sunt brodate 15 barete, dupa cum urmeaza:
  a) agent de politie o bareta;
  b) agent principal de politie doua barete;
  c) agent sef adjunct de politie 3 barete;
  d) agent sef de politie 4 barete;
  e) agent sef principal 5 barete.

  Suportul de grad pentru maneca este reprezentat de 13 benzi brodate pe suport textil de culoare bleumarin-indigo, de dimensiuni diferite, in functie de categoriile de ofiteri, dupa cum urmeaza:
  a) pentru corpul chestorilor 3 benzi, cu latimea de 3 cm, 2,5 cm si 2 cm;
  b) pentru corpul comisarilor doua benzi, cu latimea de 2,5 cm si 2 cm;
  c) pentru corpul inspectorilor o banda cu latimea de 2 cm.

  Agentii de politie au aplicata pe maneca sacoului o banda realizata prin brodare, cu latimea de 0,5 cm.

  Petlitele sunt reprezentate prin ramuri cu frunze stilizate, dispuse in arc de cerc, brodate pe suport textil de culoare bleumarin-indigo.

  Numarul ramurilor cu frunze stilizate este diferit, in functie de categoriile de ofiteri, astfel:
  a) pentru corpul chestorilor 5 ramuri;
  b) pentru corpul comisarilor 4 ramuri;
  c) pentru corpul inspectorilor 3 ramuri;
  d) pentru corpul agentilor de politie doua ramuri.


  II. Aparatul central, structuri subordonate unor unitati centrale, Centrul Multifunctional de Pregatire Schengen, Directia economico-administrativa, Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti, structuri in coordonarea Ministerului Administratiei si Internelor

  Gradele profesionale ale politistilor sunt reprezentate prin stele de diferite marimi pentru corpul ofiterilor si barete de forma dreptunghiulara pentru corpul agentilor, brodate pe un suport aplicat pe umar, precum si prin garnituri de benzi brodate, aplicate pe manecile sacoului si ale scurtei din stofa.

  Insemnele de grad profesional se brodeaza pe suport textil, de forma dreptunghiulara, cu marginile bordurate cu o linie de contur.

  Suportul de grad pentru maneca, pentru ofiterii de politie, este reprezentat prin 13 benzi de diferite dimensiuni, brodate pe suport textil.

  Agentii de politie au aplicata pe maneca sacoului o banda brodata.

  Petlitele sunt realizate prin brodare pe suport textil si reprezinta ramuri cu frunze stilizate, asezate in arc de cerc. Se aplica pe gulerul sacoului.

  Toate elementele de broderie sunt de culoare alb-argintie.


  Uniforma de ceremonie

  Stelele sunt brodate pe suport textil, de forma dreptunghiulara, de culoare bleumarin sau alba, bordurat cu un contur in forma de semicerc.

  Pentru corpul chestorilor de politie, pe suportul textil sunt brodate si ramuri cu frunze stilizate, care formeaza o cununa ce incadreaza centrul unei stele.

  Stelele care definesc gradul profesional sunt de dimensiuni si linii de contur diferite, astfel:
 • pentru corpul chestorilor sunt brodate 14 stele, cu linie de contur de culoare rosie si cu diametrul de 3 cm, dupa cum urmeaza:
  a) pentru chestor de politie o stea;
  b) pentru chestor principal de politie doua stele;
  c) pentru chestor sef de politie 3 stele;
  d) pentru chestor general de politie 4 stele;
 • pentru corpul comisarilor sunt brodate 13 stele, cu linie de contur de culoare albastra si cu diametrul de 2 cm, dupa cum urmeaza:
  a) pentru subcomisar de politie o stea;
  b) pentru comisar de politie doua stele;
  c) pentru comisar sef de politie 3 stele;
 • pentru corpul inspectorilor sunt brodate 13 stele, cu linie de contur de culoare neagra si cu diametrul de 1,5 cm, dupa cum urmeaza:
  a) pentru subinspector de politie o stea;
  b) pentru inspector de politie doua stele;
  c) pentru inspector principal de politie 3 stele.

  Suportul de grad pentru maneca este reprezentat de 13 benzi brodate pe suport textil de culoare bleumarin sau alba, de dimensiuni diferite, in functie de categoriile de ofiteri, dupa cum urmeaza:
  a) pentru corpul chestorilor 3 benzi, cu latimea de 3 cm, 2,5 cm si 2 cm;
  b) pentru corpul comisarilor doua benzi, cu latimea de 2,5 cm si 2 cm;
  c) pentru corpul inspectorilor o banda cu latimea de 2 cm.

  Petlitele sunt realizate prin brodare pe suport textil de culoare bleumarin sau alba si reprezinta ramuri cu frunze stilizate, asezate in arc de cerc, avand numarul diferit, in functie de categoriile de politisti, astfel:
  a) pentru corpul chestorilor 5 ramuri;
  b) pentru corpul comisarilor 4 ramuri;
  c) pentru corpul inspectorilor 3 ramuri.


  Uniforma de reprezentare si serviciu

  Stelele si baretele sunt brodate pe suport textil, de forma dreptunghiulara de culoare bleumarin, bordurat cu linie de contur.

  Pentru corpul chestorilor de politie, pe suportul textil sunt brodate si ramuri cu frunze stilizate, care formeaza o cununa ce incadreaza centrul unei stele. Suportul textil este bordurat cu un contur in forma de semicerc.

  Stelele care definesc gradul profesional sunt de dimensiuni si linii de contur diferite, astfel:
 • pentru corpul chestorilor sunt brodate 14 stele, cu linie de contur de culoare rosie si cu diametrul de 3 cm, dupa cum urmeaza:
  a) pentru chestor de politie o stea;
  b) pentru chestor principal de politie doua stele;
  c) pentru chestor sef de politie 3 stele;
  d) pentru chestor general de politie 4 stele.
 • pentru corpul comisarilor sunt brodate 13 stele, cu linie de contur de culoare albastra si cu diametrul de 2 cm, dupa cum urmeaza:
  a) pentru subcomisar de politie o stea;
  b) pentru comisar de politie doua stele;
  c) pentru comisar sef de politie 3 stele.
 • pentru corpul inspectorilor sunt brodate 13 stele, cu linie de contur de culoare neagra si cu diametrul de 1,5 cm, dupa cum urmeaza:
  a) pentru subinspector de politie o stea;
  b) pentru inspector de politie doua stele;
  c) pentru inspector principal de politie 3 stele;
 • pentru corpul agentilor sunt brodate 15 barete, dupa cum urmeaza:
  a) agent de politie o bareta;
  b) agent principal de politie doua barete;
  c) agent sef adjunct de politie 3 barete;
  d) agent sef de politie 4 barete;
  e) agent sef principal 5 barete.

  Suportul de grad pentru maneca este reprezentat de 13 benzi brodate pe suport textil de culoare bleumarin, de dimensiuni diferite, in functie de categoriile de ofiteri, dupa cum urmeaza:
  a) pentru corpul chestorilor 3 benzi, cu latimea de 3 cm, 2,5 cm si 2 cm;
  b) pentru corpul comisarilor doua benzi, cu latimea de 2,5 cm si 2 cm;
  c) pentru corpul inspectorilor o banda cu latimea de 2 cm.

  Agentii de politie au aplicata pe maneca sacoului o banda realizata prin brodare, cu latimea de 0,5 cm.

  Petlitele sunt realizate prin brodare pe suport textil de culoare bleumarin si reprezinta ramuri cu frunze stilizate, asezate in arc de cerc, avand numarul diferit, in functie de categoriile de politisti, astfel:
  a) pentru corpul chestorilor 5 ramuri;
  b) pentru corpul comisarilor 4 ramuri;
  c) pentru corpul inspectorilor 3 ramuri;
  d) pentru corpul agentilor de politie doua ramuri.


  Tabelul nr. 1 - cuprinzand culorile principalelor articole de echipament


  Articole de echipament politisti Articole de echipament politisti Articole de echipament politisti

  -------------
  Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
  -------------  Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

  Poate fi de interes si:
  Ordin 42/2015 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind decontarea cheltuielilor de transport in unele situatii in care cadrele militare, politistii si personalul civil se deplaseaza la si de la locul de munca, aprobate prin Ord
  Legea 81/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul politistului, precum si pentru modificarea art. 7 alin. (2) din Legea nr. 364/2004 privind organizarea si functionarea politiei judiciare
  Legea 183/2014 privind aprobarea OUG 37/2014 pentru modificarea si completarea art. 13 din OUG 103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice
  Ordin 170/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul resurselor umane in Ministerul Afacerilor Interne
  Ordin 35/2014 privind masurile de sprijin acordate politistilor incadrati intr-un grad de invaliditate si familiilor acestora, precum si familiilor politistilor decedati
  OUG 103/2006 privind unele masuri pentru facilitarea cooperarii politienesti internationale, republicata. Ordonanta de urgenta nr. 103/2006 republicata 2014
  Ordin 190/2013 privind formarea initiala, in anul 2014, in institutiile de formare ale Ministerului Afacerilor Interne a politistilor locali cu atributii in domeniul ordinii si linistii publice si in domeniul circulatiei rutiere
  Legea 314/2013 pentru modificarea si completarea OUG 104/2001 privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera Romane, precum si a Legii nr. 265/2010 pentru modificarea OUG 104/2001 privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera R
  OUG 66/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul politistului. Ordonanta de urgenta nr. 66/2013
  HG 130/2013 pentru modificarea si completarea unor acte normative privind drepturile de transport ale politistilor, elevilor si studentilor din institutiile de invatamant pentru formarea politistilor. Hotararea 130/2013
  Ordin 257/2012 pentru modificarea si completarea Ghidului carierei politistilor si cadrelor militare din Ministerul Administratiei si Internelor
  Legea 87/2012 privind aprobarea OUG 107/2011 pentru modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul politistului. Lege nr. 87/2012
  Legea 234/2011 privind aprobarea OUG 54/2011 pentru stabilirea unor masuri privind incadrarea in limita alocata cheltuielilor de personal din Ministerul Administratiei si Internelor pentru anul 2011. Lege nr. 234/2011
  OUG 107/2011 pentru modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul politistului. Ordonanta de urgenta 107/2011
  Ordin 256/2011 privind procedura de testare a integritatii profesionale a personalului Ministerului Administratiei si Internelor
  Legea 133/2011 pentru modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul politistului. Lege nr. 133/2011
  OUG 54/2011 pentru stabilirea unor masuri privind incadrarea in limita alocata cheltuielilor de personal din Ministerul Administratiei si Internelor pentru anul 2011
  OUG 1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Ordonanta de urgenta 1/2011
  Ordin nr. 112/2010 pentru completarea Ordinului nr. M.101/2010 privind aplicarea in Ministerul Apararii Nationale a HG 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale po
  Instructiuni nr. 191/2010 de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut spe
  Legislatie rutiera
  Scoala de agenti de politie "Vasile Lascar"

  Pret: 29.9 lei
  25.41 lei
  COMANDA ACUM

  Cautare legislatie:
  Alte reglementari
  Termeni juridici, grupare tematica
 • Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  54 useri online

  Useri autentificati: