DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

HG 303/2010 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 238/2001 privind conditiile de acordare a licentei si brevetului de turismPublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 239 din 15 aprilie 2010

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare

Art. I
Hotararea Guvernului nr. 238/2001 privind conditiile de acordare a licentei si brevetului de turism, cu modificarile ulterioare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 88 din 21 februarie 2001, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 1, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Persoana care asigura conducerea operativa a unei Agentii de turism ori a unei filiale a acesteia din alta Localitate sau a unei structuri de primire turistica trebuie sa detina cel putin unul dintre urmatoarele documente: certificat de absolvire a unui curs de formare manageriala In domeniu, organizat de un furnizor de formare profesionala autorizat, in conditiile legii, diploma de licenta/masterat/doctorat privind absolvirea de cursuri universitare/postuniversitare in domeniul turismului, brevet de turism specific functiei."

2. Articolul 6 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 6
(1) Licenta de turism este valabila pe perioada nedeterminata, pana la modificarea criteriilor si conditiilor de licentiere pentru care se acorda.
(2) In situatia in care se produc modificari cu privire la datele de identificare ale operatorului economic, ale agentiei de turism sau ale filialelor acesteia si in situatia in care nu mai sunt indeplinite conditiile si criteriile de la data licentierii, operatorul economic va solicita Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului preschimbarea licentei de turism, in termen de maximum 30 de zile de la data aparitiei modificarilor."

3. La articolul 13, literele a) si e) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"a) desfasurarea de activitati turistice specifice agentiilor de turism de catre Operatorii economici fara a detine licenta de turism, cu licenta de turism suspendata, retrasa sau expirata;
...............................................................................................
e) nerespectarea dispozitiilor art. 1 alin. (2);".

4. La articolul 13, dupa litera g) se introduce o noua litera, litera h), cu urmatorul cuprins:
"h) impiedicarea, sub orice forma, a persoanelor imputernicite de a-si exercita atributiile de control."

5. La articolul 14, dupa litera b) se introduce o noua litera, litera c), cu urmatorul cuprins:
"c) fapta prevazuta la lit. h), cu amenda de la 30.000 lei la 50.000 lei."

Art. II
Prevederile prezentei hotarari intra in vigoare in termen de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Art. III
Prevederile prezentei hotarari se completeaza cu dispozitiile-cadru ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii si libertatea de a furniza servicii in Romania.

Art. IV
Procedurile si formalitatile de autorizare prevazute de Hotararea Guvernului nr. 238/2001 privind conditiile de acordare a licentei si brevetului de Turism, cu modificarile si completarile ulterioare, pot fi indeplinite prin intermediul punctului de contact unic, in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 49/2009. Prevederile prezentului articol se aplica dupa implinirea a 60 de zile de la operationalizarea punctului de contact unic.

Art. V
In cazul in care este necesara verificarea legalitatii documentelor depuse in vederea autorizarii, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va contacta autoritatile competente din statul membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European in cauza, prin intermediul IMI Sistemul de informare in cadrul pietei interne, potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 49/2009.


Prezenta hotarare transpune prevederile Directivei 2006/123/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 12 decembrie 2006 privind serviciile in cadrul pietei interne, publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L nr. 376 din 27 decembrie 2006, in ceea ce priveste furnizarea de servicii turistice

-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------Nu este


Cautare legislatie:
Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica

Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
33 useri online

Useri autentificati: