DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

HG 218/2010 pentru aprobarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova cu privire la punctele de trecere a frontierei de stat dintre Romania si Republica Moldova, semnat la Bucuresti a 13 noiembrie 2009. Hotarare nr. 218/2010Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 191 din 25 martie 2010

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 20 din Legea nr. 590/2003 privind tratatele,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Articol unic
Se aproba Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova cu privire la punctele de trecere a frontierei de stat dintre Romania si Republica Moldova, semnat la Bucuresti la 13 noiembrie 2009.


Acord intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova cu privire la punctele de trecere a frontierei de stat dintre Romania si Republica MoldovaGuvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova, denumite in continuare parti contractante, animate de dorinta de a perfectiona relatiile bilaterale in domeniul circulatiei persoanelor si marfurilor peste frontiera de stat dintre Romania si Republica Moldova, denumita in continuare frontiera de stat, hotarate sa creeze conditiile corespunzatoare de trecere a frontierei de stat de catre persoane, mijloace de transport, marfuri si alte bunuri, au convenit urmatoarele:

ARTICOLUL 1
1. Trecerea frontierei de stat de catre persoane, mijloace de transport, marfuri si alte bunuri se efectueaza prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului international, denumite in continuare puncte de trecere, prevazute in Anexa care face parte integranta din prezentul acord.
2. Trecerea frontierei de stat de catre persoane, mijloace de transport, marfuri si alte bunuri prin punctele de trecere deschise traficului international se efectueaza permanent, cu respectarea Legislatiei in vigoare a statelor partilor contractante, pe baza documentelor intocmite in mod corespunzator.

ARTICOLUL 2
1. in scopul dezvoltarii relatiilor in domeniul transporturilor de pasageri si marfuri peste frontiera de stat, partile contractante, de comun acord, vor putea deschide noi puncte de trecere.
2. Deschiderea noilor puncte de trecere, precum si schimbarea caracterului transportului, a categoriei, regimului de functionare si a orarului de lucru al punctelor de trecere existente se efectueaza prin schimb de note verbale si cu respectarea legislatiei in vigoare a statelor partilor contractante.

ARTICOLUL 3
La trecerea frontierei de stat, persoanele, mijloacele de transport, marfurile si alte bunuri sunt supuse controlului autoritatilor de frontiera, in conformitate cu prevederile legislatiei statelor partilor contractante.

ARTICOLUL 4
Partile contractante isi rezerva dreptul ca, in cazuri exceptionale sau din motive de ordine si siguranta publica, potrivit legislatiei interne in vigoare, temporar, sa sisteze sau sa limiteze traficul de frontiera in punctele de trecere, unde acest lucru se impune, cu obligatia de a se informa reciproc, in scris, pe cale diplomatica, cu cel putin 48 de ore inaintea sistarii sau limitarii traficului.

ARTICOLUL 5
1. In cazul aparitiei unor calamitati naturale, a unor situatii epidemiologice, epizootice, epifitii ori de alta natura, in punctele de trecere de pe teritoriul statului uneia dintre partile contractante, acestea pot limita sau sista traficul de frontiera, potrivit legislatiei interne in vigoare, atat al persoanelor, cat si al animalelor, produselor agroalimentare si bunurilor care pot fi contagioase, pana la incetarea situatiilor mentionate.
2. In situatii exceptionale, legate de cazurile despre care se mentioneaza la alin. 1 al prezentului articol, fiecare parte contractanta poate imediat sa sisteze sau sa limiteze traficul in punctele de trecere. Totodata, autoritatile competente ale statului partii contractante care sisteaza sau limiteaza astfel traficul de frontiera informeaza imediat, dar nu mai tarziu de 30 de minute dupa sistarea sau limitarea traficului, autoritatile competente ale statului celeilalte parti contractante, cu confirmarea ulterioara a acestei informari, prin cai diplomatice, in decurs de 48 de ore. Informarea care se efectueaza pe cale diplomatica va include si indicarea masurilor luate in domeniul controlului veterinar si fitosanitar.
3. Sistarea sau limitarea traficului de frontiera se poate face si in cazul efectuarii unor lucrari de reparare ori de efectuare a unor constructii nOi in punctul de Trecere. In acest caz, partile contractante se vor informa reciproc pe cale diplomatica, cu 3 luni inaintea inceperii lucrarilor, comunicand termenul aproximativ de incheiere a acestor lucrari.

ARTICOLUL 6
1. Autoritatile competente pentru punerea in aplicare a prevederilor prezentului acord sunt:
 • din partea Romaniei:
  a) Inspectoratul General al Politiei de Frontiera din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor;
  b) Autoritatea Nationala a Vamilor din cadrul Ministerului Finantelor Publice;
 • din partea Republicii Moldova:
  a) Serviciul Graniceri;
  b) Serviciul Vamal.
  2. Diferendele care vor aparea in legatura cu punerea in aplicare a prevederilor prezentului acord vor fi solutionate de autoritatile competente prevazute la alin. 1 al prezentului articol ale statului fiecareia dintre partile contractante, pe calea contactelor directe. In cazul imposibilitatii solutionarii diferendelor in acest mod, ele vor fi rezolvate pe cale diplomatica.

  ARTICOLUL 7
  Prezentul acord nu afecteaza drepturile si obligatiile partilor contractante care decurg din alte acorduri internationale bilaterale sau multilaterale, la care oricare dintre statele partilor contractante este parte.

  ARTICOLUL 8
  1. Prezentul acord se incheie pentru o perioada nedeterminata si intra in vigoare in a 30-a (treizecea) zi de la data primirii ultimei notificari prin care partile contractante se informeaza despre indeplinirea procedurilor interne necesare intrarii in vigoare a prezentului acord.
  2. Partile contractante, de comun acord, pot aduce modificari si completari prezentului acord, care intra in vigoare conform procedurii stipulate la alin. 1 al prezentului articol.
  3. Fiecare parte contractanta poate denunta prezentul acord in orice moment, printr-o notificare scrisa transmisa pe cale diplomatica celeilalte parti contractante. Prezentul acord isi va inceta valabilitatea dupa 6 luni de la data primirii unei astfel de notificari de catre cealalta parte contractanta.


  Semnat la Bucuresti la 13 noiembrie 2009, in doua exemplare originale egal autentice.


  Anexa la acord - Lista punctelor de trecere a frontierei de stat dintre Romania si Republica Moldova deschise traficului international


  A. Punctele de trecere deschise traficului feroviar:
  1. Iasi—Ungheni;
  2. Falciu—Cantemir;
  3. Galati—Giurgiulesti.

  B. Punctele de trecere deschise traficului rutier:
  1. Radauti Prut—Lipcani*
  2. Stanca—Costesti;
  3. Sculeni—Sculeni;
  4. Albita—Leuseni;
  5. Oancea—Cahul;
  6. Galati—Giurgiulesti.


  -----------------
  * Trecerea prin punctul frontierei de stat Radauti Prut—Lipcani se va realiza dupa darea lui in folosinta.

  -------------
  Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
  -------------  Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

  Poate fi de interes si:
  Legea 166/2014 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind ajutorul reciproc pentru interventiile transfrontaliere in caz de urgente medicale, semnat la Chisinau la 21 februarie 2014
  OUG 93/2014 privind realizarea unor angajamente ce deriva din hotararile Curtii Europene a Drepturilor Omului Moldovan si altii impotriva Romaniei nr. 1 din 5 iulie 2005 si Moldovan si altii impotriva Romaniei nr. 2 din 12 iulie 2015
  HG 516/2014 pentru aprobarea Acordului de cooperare in domeniul arhivistic intre Ministerul Afacerilor Interne din Romania, prin Arhivele Nationale, si Serviciul de Stat de Arhiva al Republicii Moldova, semnat la Iasi la 24 ianuarie 2014. Hotarare 51
  HG 505/2014 pentru aprobarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind colaborarea in domeniul retransmiterii serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici, semnat la Chisinau la 31 martie 2014
  HG 367/2014 privind aprobarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova cu privire la cadrul general si conditiile pentru cooperarea in domeniul dezvoltarii, semnat la Bucuresti la 28 august 2013. Hotararea 367/2014
  OUG 7/2014 pentru stabilirea mecanismului financiar necesar punerii in aplicare a Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenta tehnica si financiara in baza unui ajutor financiar ner
  OUG 89/2013 pentru ratificarea Memorandumului de intelegere dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind organizarea si desfasurarea procedurii de achizitie publica aplicabila in cazul lucrarilor de subtraversare a raului Prut din
  Legea 57/2013 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind regimul juridic al mormintelor de razboi romanesti situate pe teritoriul Republicii Moldova, semnat la Iasi la 3 martie 2012
  HG 80/2013 pentru aprobarea Protocolului de cooperare dintre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale al Romaniei si Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei al Republicii Moldova, semnat la Iasi la 3 martie 2012
  HG 945/2012 pentru aprobarea hotararilor cuprinse in Protocolul primei sesiuni extraordinare a Comisiei hidrotehnice interguvernamentale, semnat la Cahul la 7 decembrie 2011, pentru aplicarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii
  Legea 130/2011 pentru ratificarea Acordului dintre Romania si Republica Moldova in domeniul securitatii sociale. Lege nr. 130/2011
  Legea 104/2010 pentru ratificarea Protocolului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova, semnat la Bucuresti la 13 noiembrie 2009, la Acordul privind promovarea si protejarea reciproca a investitiilor dintre Guvernul Romaniei si Guvern
  HG 174/2010 privind stabilirea si continutul permiselor de mic trafic de frontiera. Hotararea nr. 174/2010
  Legea 10/2010 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind micul trafic de frontiera, semnat la Bucuresti la 13 noiembrie 2009
  HG nr. 638/2009 pentru aprobarea preluarii de catre Ministerul Apararii Nationale al Romaniei a presedintiei Initiativei South Caucasus and Moldova Clearing House (SCMCH), in cursul anului 2009
  Acord din 20/10/2006 intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind calatoriile reciproce ale cetatenilor
  Revista Romana de Drept International nr. 13/2011
  Editura C.H. Beck,Editura C.H. Beck

  Pret: 39.9 lei
  33.92 lei
  COMANDA ACUM

  Cautare legislatie:
  Alte reglementari
  Termeni juridici, grupare tematica
 • Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  29 useri online

  Useri autentificati: