DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

HG 148/2014 pentru aprobarea Memorandumului de intelegere intre Ministerul Economiei din Romania si Ministerul Comertului din Republica Chineza privind elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea in comun a Parcului Tehnologic si Economic Romano-Chinez, semnat la Bucuresti la 25 noiembrie 2013. Hotarare 148/2014Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 202 din 21 martie 2014

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 20 din Legea nr. 590/2003 privind tratatele,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Articol unic
Se aproba Memorandumul de intelegere dintre Ministerul Economiei din Romania si Ministerul Comertului din Republica Populara Chineza privind elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea in comun a Parcului Tehnologic si Economic Romano-Chinez, semnat la Bucuresti la 25 noiembrie 2013.


MEMORANDUM DE INTELEGERE intre Ministerul Economiei din Romania si Ministerul Comertului din Republica Chineza privind elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea in comun a Parcului Tehnologic si Economic Romano-ChinezMinisterul Economiei din Romania si Ministerul Comertului din Republica Populara Chineza (denumite in continuare parti):
pentru implementarea propunerii premierului chinez Wen Jiabao, facuta la Varsovia, Polonia, in aprilie 2012, de a se promova companiile chineze in constructia de parcuri economice si tehnologice in parteneriate cu statele din Europa Centrala si de Est, in urmatorii 5 ani, in functie de situatia si nevoile practice ale statelor respective,
au convenit urmatoarele:

ARTICOLUL 1

Partile sunt de acord sa realizeze un studiu de fezabilitate privind construirea unui parc tehnologic si economic in Romania cu participarea companiilor chineze.

ARTICOLUL 2
Partile vor respecta urmatoarele principii de colaborare:
1. egalitate si beneficii reciproce, coordonare guvernamentala, sistem decizional propriu, operare in conditii de pe piata libera;
2. in concordanta cu acordurile bilaterale incheiate intre cele doua guverne si acordurile internationale la care sunt parte.

ARTICOLUL 3
Partile convin crearea cat mai curand a unui grup de lucru (denumit in continuare grupul) constituit din reprezentanti si experti ai ambelor parti si initierea activitatilor mentionate.


ARTICOLUL 4
Principala sarcina a grupului este studierea fezabilitatii constructiei unui parc economic si tehnologic in Romania si potentialele sectoare de productie aferente.
Partea chineza va trimite grupuri de experti in Romania pentru studii pe teren, studiul fezabilitatii constructiei parcului economic si tehnologic si elaborarea de propuneri catre partea romana. Partea romana va asigura informatiile relevante, inclusiv idei privind constructia parcului economic si tehnologic, va asista, cand va fi necesar, expertii partii chineze care fac evaluarile in Romania si va explora potentialele stimulente din partea Guvernului Romaniei privind constructia parcului economic si tehnologic.

ARTICOLUL 5
Partile vor stabili programul de lucru pentru etapa urmatoare in functie de studiul de fezabilitate pentru constructia parcului economic si tehnologic realizat de catre grup.

ARTICOLUL 6
Grupul, in urma consultarilor reciproce, va avea intalniri alternative in Romania si China, in functie de necesitate.
Costurile aferente organizarii activitatilor grupului vor fi suportate corespunzator de catre fiecare parte.

ARTICOLUL 7
Partile, in procesul constructiei parcului economic si tehnologic chinezo-roman, pot explora utilizarea liniei de credit speciale in valoare de 10 miliarde USD acordata de Republica Populara Chineza tarilor din Europa Centrala si de Est, in functie de necesitatile proiectului.

ARTICOLUL 8
Prezentul memorandum de intelegere se aplica fara a aduce atingere obligatiilor ce deriva din statutul Romaniei de stat membru al Uniunii Europene.
Prezentul memorandum de intelegere nu poate fi interpretat sau invocat in niciun mod care ar putea afecta obligatiile ce decurg din acordurile incheiate intre Uniunea Europeana sau Uniunea Europeana si statele sale membre, pe de o parte, si Republica Populara Chineza, pe de alta parte.
Prevederile prezentului memorandum de intelegere nu pot afecta drepturile si obligatiile partilor contractante ce rezulta din alte acorduri internationale la care ele sunt parti.

ARTICOLUL 9
Orice divergente privind interpretarea si aplicarea prezentului memorandum de intelegere vor fi rezolvate de catre cele doua parti, prin consultari amiabile pe canale diplomatice sau in cadrul Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economica romano-chineza.

ARTICOLUL 10
Prezentul memorandum intra in vigoare la data primirii ultimei notificari prin care partile se informeaza cu privire la indeplinirea procedurilor interne necesare in acest scop.
Prezentul memorandum este incheiat pe durata nedeterminata si poate fi denuntat de oricare dintre parti printr-o notificare adresata celeilalte parti cu cel putin 3 luni inainte.
Prezentul memorandum se aplica provizoriu de la data semnarii.


Semnat la Bucuresti la 25 noiembrie 2013, in 2 (doua) exemplare originale, in limbile romana, chineza si engleza, toate cele 3 texte fiind egal autentice. In cazul unor divergente de interpretare, textul in limba engleza prevaleaza.
Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

Poate fi de interes si:
OUG 19/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Ordonanta de urgenta nr. 19/2014
OG 22/2013 privind prorogarea termenului prevazut la art. V din OG 6/2011 pentru modificarea si completarea OG 57/2002 privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica. Ordonanta 22/2013
OUG 20/2012 privind prorogarea termenului prevazut la art. V din OG 6/2011 pentru modificarea si completarea OG 57/2002 privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica
OG 6/2011 pentru modificarea si completarea OG 57/2002 privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica. Ordonanta nr. 6/2011
Lege nr. 305/2009 modificarea alin. (1) al art. 65 din Ordonanta Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica si pentru modificarea si completarea art. 52 din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice. Lege 305/
OUG nr. 30/2009 pentru modificarea si completarea art. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 80/2006 privind asigurarea productiei de apa grea in vederea punerii in functiune si pentru completarea necesarului tehnologic pe durata de viata a uni
Ghid de cercetare penala. Conform noilor coduri. Editia 3
Dumitru Mirel,Dumitru Mirel

Pret: 64.9 lei
55.17 lei
COMANDA ACUM

Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
75 useri online

Useri autentificati: