DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Decizia 679/2012 privind modalitatile de acordare a protectiei pentru functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare impotriva amenintarilor, violentelor si faptelor de ultraj carora le-ar putea fi victime in exercitarea functiei sau in legatura cu aceastaPublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 707 din 16 octombrie 2012

MINISTERUL JUSTITIEI
ADMINISTRATIA NATIOANLA A PENITENCIARELOR


Avand in vedere prevederile art. 41 din Legea nr. 293/2004 privind Statutul functionarilor publici cu statut special din Administratia Nationala a Penitenciarelor, republicata, cu modificarile ulterioare,
pentru prevenirea producerii de evenimente cu consecinte grave privind integritatea corporala, demnitatea sau avutul functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare si membrilor de familie ai acestora, in exercitarea atributiilor de serviciu sau in legatura cu acestea,
in conformitate cu prevederile art. 7 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 1.849/2004 privind organizarea, functionarea si atributiile Administratiei Nationale a Penitenciarelor, cu modificarile ulterioare,
directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor emite prezenta decizie.

Art. 1
(1) La solicitarea functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor sau, dupa caz, a unitatilor din subordinea acesteia asigura personalului propriu si membrilor de familie ai acestuia protectie impotriva amenintarilor, violentelor si faptelor de ultraj carora le-ar putea fi victime in exercitarea functiei sau in legatura cu aceasta.
(2) Personalul Directiei prevenirea criminalitatii si terorismului desfasoara activitati specifice in vederea obtinerii, verificarii si documentarii datelor operative privind intentii sau preocupari de exercitare de agresiuni de orice tip asupra angajatilor sistemului administratiei penitenciare sau membrilor d efamilie ai acestora.
(3) In situatia obtinerii de catre orice lucrator din sistemul adminsitratiei penitenciare a unor date preliminare cu privire la amenintari referitoare la punerea in pericol a vietii, integritatii corporale sau a bunurilor proprietate personala ale angajatilor din sistemul administratiei penitenciare sau ale membrilor de familie ai acestora, datele sunt aduse in termen de maximum 24 de ore la cunostinta functionarilor din cadrul Directiei prevenirea criminalitatii si terorismului.
(4) Lucratorii Directiei prevenirea criminalitatii si terorismului desfasoara activitati specifice in vederea verificarii, documentarii si completarii datelor preliminare ce le sunt aduse la cunostinta conform alin. (3).
(5) In urma activitatilor desfasurate conform alin. (4), personalul din sectorul prevenirea criminalitatii in mediul penitenciar informeaza in termen de maximum 24 de ore conducerea penitenciarului in care isi desfasoara activitatea profesionala persoana/persoanele vizata/vizate, conducerea Directiei prevenirea criminalitatii si terorismului si conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor.
(6) Ca urmare a indeplinirii activitatilor prevazute la alin. (3), (4) si (5), conducerea unitatii in care isi desfasoara activitatea profesionala persoana/persoanele vizata/vizate stabileste un plan de masuri care sa cuprinda actiuni in vederea asigurarii protectiei celor semnalati ca fiind potentiale victime.
(7) Planul de masuri intocmit conform alin. (6) este semnat de directorul penitenciarului, de functionarul din cadrul sectorului prevenirea criminalitatii din unitatea respectiva, de lucratorul/lucratorii vizat/vizati de amenintari si, dupa caz, de reprezentantii altor sectoare de activitate din unitate.
(8) Responsabilitatea punerii in practica a prevederilor planului de masuri revine partilor semnatare ale acestuia.

Art. 2
(1) In vederea realizarii activitatilor specifice prevazute la art. 1, Administratia Nationala a Penitenciarelor coopereaza cu alte structuri care au atributii in domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, in mod direct si nemijlocit, in conditiile legii.
(2) In cadrul colaborarii, datele de interes obtinute din mediul penitenciar vor fi conexate cu cele detinute de structurile mentionate la alin. (1), astfel incat, conform competentelor, sa se dispuna si sa se aplice masurile necesare pentru prevenirea producerii de evenimente cu consecinte grave pentru integritatea corporala, demnitatea sau avutul functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare si membrilor de familie ai acestora.

Art. 3
Prezenta decizie se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Nu este


Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica

Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
27 useri online

Useri autentificati: