DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Decizia nr. 458/2010 pentru modificarea si completarea unor reglementari din domeniul resurselor de numerotatiePublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 459 din 6 iulie 2010

AUTORITATEA NATIONALA PENTRU ADMINISTRARE SI REGLEMENTARE IN COMUNICATII Decizia nr. 458/2010 pentru modificarea si completarea unor reglementari din domeniul resurselor de numerotatie In temeiul prevederilor art. 3 lit. b) pct. 3 si 4, ale art. 10 alin. (2) pct. 4, 5, 8 si 10, ale art. 11 alin. (1) si ale art. 12 alin. (1) si (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 22/2009 privind infiintarea Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, aprobata prin Legea nr. 113/2010, precum si ale art. 11 alin. (1) si art. 21 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicatiilor,
Aprobata cu modificari si completari prin legea nr. 591/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare In Comunicatii emite prezenta decizie.

Art. I
Decizia presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei nr. 2.895/2007 privind Planul national de numerotatie, publicata in Monitorul oficial al Romaniei, Partea I, nr. 608 din 4 septembrie 2007, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La articolul 12, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(3) Numerele nationale scurte de forma 19vx sau de forma 19vxy sunt utilizate pentru furnizarea unor servicii de interes public la nivel national."

2. Articolul 37 se abroga.

Art. II
Decizia presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei nr. 2.896/2007 privind procedura de solicitare si emitere a licentelor de utilizare a resurselor de numerotatie, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 609 din 4 septembrie 2007, cu completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 1, alineatele (2) si (3) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"(2) Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, denumita in continuare ANCOM, poate acorda dreptul de utilizare a unor resurse de numerotatie prevazute in Planul national de numerotatie, denumit in continuare PNN, unui furnizor de servicii de comunicatii electronice destinate publicului care face dovada inregistrarii in Romania, in conditiile legii.
(3) Prezenta decizie nu se aplica in cazul numerelor cu valoare economica deosebita, stabilite de ANCOM, care se acorda printr-o procedura de selectie competitiva sau comparativa."

2. La articolul 3 alineatul (2), litera g) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"g) numere scurte pentru servicii de interes public la nivel national de forma 19vx sau de forma 19vxy;".

3. La articolul 3 alineatul (2), dupa litera h) se introduce o noua litera, litera i), cu urmatorul cuprins:
"i) alte categorii de resurse de numerotatie din PNN, pe baza unor reglementari speciale."

4. La articolul 5 alineatul (1), dupa litera a) se introduce o noua litera, litera a^1), cu urmatorul cuprins:
"a^1) certificatul de inregistrare la Oficiul National al Registrului Comertului al persoanei juridice sau, dupa caz, al persoanei fizice autorizate, al asociatiei familiale autorizate, al intreprinderii individuale sau al intreprinderii familiale, in copie, ori, in cazul persoanelor care nu au calitatea de comerciant, certificatul de inregistrare fiscala, precum si certificatul de inscriere in Registrul asociatiilor si fundatiilor sau in Registrul federatiilor, dupa caz, in copie, in cazul in care astfel de documente nu au fost transmise ANCOM in cadrul procedurii de autorizare generala;".

5. La articolul 5 alineatul (1), litera d) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"d) in vederea alocarii unor blocuri de numere pentru servicii de interes general la nivel local din domeniile 0Z = 02 si 0Z = 03, caracteristicile si descrierea detaliata a serviciilor ce urmeaza a fi furnizate prin intermediul acestor numere, precizandu-se categoriile de abonati carora le vor fi asignate aceste numere, precum si disponibilitatea la nivel local a unor servicii similare; solicitantul va transmite copii de pe antecontractele sau acordurile incheiate in vederea furnizarii de servicii din aceasta categorie, pentru cel putin unul dintre numerele apartinand blocului de 10 numere solicitat, precum si informatii privind capacitatea in retea alocata pentru furnizarea acestor servicii;".

6. La articolul 6 alineatul (8), litera b) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"b) 80%, in cazul numerelor geografice formate din 6 cifre din domeniile 0Z = 02 si 0Z = 03 din PNN;".

7. La articolul 15 alineatul (2), litera f) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"f) documentele prevazute la art. 5 alin. (1) lit. a^1) aferente cesionarului si specificatiile de implementare de catre acesta pentru fiecare categorie de resurse de numerotatie cedate, conform anexei nr. 2 la prezenta decizie;".

8. La articolul 15, alineatul (5) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(5) ANCOM analizeaza daca cesionarul indeplineste conditiile de alocare a resurselor de numerotatie ce urmeaza a fi cedate, daca se pastreaza destinatia numerelor prevazuta in PNN si conditiile tehnice de rutare a apelurilor originale de la numerele cedate si a apelurilor terminate la aceste numere, dupa caz, precum si daca prin cedarea LURN se restrange, se impiedica sau se denatureaza concurenta."

9. La articolul 15 alineatul (8), litera c) se modifica va avea urmatorul cuprins:
"c) in urma cedarii licentei se schimba conditiile Tehnice de rutare a apelurilor originale de la numerele cedate si a apelurilor terminate la aceste numere, dupa caz, astfel incat pot rezulta probleme de natura operationala pentru alti furnizori de retele sau de servicii de comunicatii electronice;".

10. La articolul 19 alineatul (1), dupa litera e) se introduce o noua litera, litera f), cu urmatorul cuprins:
"f) blocurile de numere sau indicativele de selectare a transportatorului nu sunt utilizate pentru o perioada mai mare de 9 luni, cu exceptia situatiilor temeinic justificate ce au facut imposibila utilizarea respectivelor resurse de numerotatie."

Art. III
Prezenta decizie se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii.
Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

Poate fi de interes si:
Niciun link inscris in sistemul contextual
Curierul Judiciar, Nr. 2/2015
Editura C.H. Beck

Pret: 41.9 lei
35.62 lei
COMANDA ACUM

Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
81 useri online

Useri autentificati: