DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Interviu cu
Aura Maratas, Presedintele Fundatiei "Daisy Hope"Personalitate Aura Maratas
Functie/ocupatie Presedintele Fundatiei "Daisy Hope"

DreptOnline: Care a fost inceputul fundatiei Daisy Hope, cum a inceput doamna Aura Maratas activitatea in slujba salvarii cainilor vagabonzi?
Aura Maratas: Ideea de a face ceva pentru cateii strazii a aparut in 2001 ca rezultat al campaniei de omorare inutila initiata de primarie iar ideea fundatiei apartine doctorului Razvan Tanasescu, vicepresedintele fundatiei care, exasperat de animalutele cu care tot veneam la cabinet, a sugerat ca ar fi mai bine sa facem ceva organizat.

DreptOnline: Care au fost scopurile initiale ale crearii fundatiei si daca s-au modificat ele de-a lungul timpului?
Aura Maratas: Scopul initial si care se mentine si acum a fost salvarea a cat mai multi catei de la o moarte cumplita de cele mai multe ori inutila si inumana, lupta impotriva cruzimii fata de animale, educatia populatiei in spiritul respectului fata de orice forma de viata, deoarece consider ca noi romanii suntem totusi un popor normal cu traditii si valori si nu putem lasa sa fim priviti (asa cum se tinde peste tot in strainatate) ca niste barbari fara suflet.

DreptOnline: Care este cadrul de desfasurare a unei activitati pentru o fundatie in Romania?
Aura Maratas: Cadrul de desfasurare depinde de la caz la caz cred eu. In cazul nostru fundatia a fost creeata pentru a avea un titlu juridic, neavind o sustinere internationala. Asta nu inseamna ca nu permite sa desfasori activitati multiple, totul se rezuma la fondurile de care dispui, care, in cazul nostru, sunt extrem de mici, dar care nu ne-au impiedicat sa desfasuram diverse activitati pe care le-am considerat utile si benefice in stringerea de fonduri sau in programele de adoptii si educatie promovate de fundatie.

DreptOnline: Cat de greu este sa conduci o fundatie in Romania si mai ales una pentru protectia animalelor?
Aura Maratas: Orice inceput este dificil fara bani, fundatia este usor de condus cand exista fonduri suficiente pentru cheltuielile lunare. Strangerea de fonduri si gasirea modalitatilor de sustinere a acivitatii este mai grea. Dar cu seriozitate, munca sustinuta si efort, ca sa nu mai spun de curaj si putina nebunie, orice este posibil. In momentul in care iti propui ceva si crezi ca se va realiza, mai ales ca acel ceva se refera la niste suflete nevinovate, fara aparare si care depind de noi, orice efort merita sa fie facut.

DreptOnline: Considerati ca legislatia va sprijina eforturile sau trebuie schimbat/adaugat ceva?
Aura Maratas: La capitolul legislatie consider ca stam destul de slab din pacate. Legea existenta nu asigura protectia animalelor si nici nu sprijina eforturile organizatiilor care se lupta pentru acest lucru. Consider ca este necesara o lege care sa asigure protectie, pedepse reale pentru cei care o incalca si o politie sanitar veterinara PRIVATA care sa poata verifica conditiile in care sunt tinute animalele, modul de tratare si care sa poata lua masuri imediate.(Ex. U.S.A). Sunt convinsa ca s-ar gasi fonduri de la firme private si asociatii de protectie ca si de la persoane fizice care sa sprijine infiintarea unui asemenea organism.

DreptOnline: Ce se face pe plan international in domeniul protectiei animalelor? Dar in Romania?
Aura Maratas: Pe plan international este o lupta permanenta in acest sens prin conferinte, actiuni, tratate si luari de masuri concrete. Organisme ca NSAL America, Consiliul Europei, Dogstrust Anglia au actiuni continue si lupta pentru schimbarea atitudinii de tratare a animalelor, pentru imbunatatirea conditiilor si respectul ce li se cuvine. O actiune concreta sustinuta de aceste organisme se desfasoara la Oradea, S.O.S.DogsOradea impreuna cu municipalitatea unde exista un program civilizat, organizat de sterilizare si repunere in teritoriu a cateilor strazii. DECI SE POATE. Acesta este unicul mod de rezolvare civilizata, umana a problemei cateilor strazii pentru care adaposturile nu sunt decit o solutie de tranzit SAU AR TREBUI SA FIE !! In final catelul este cel mai fidel prieten al omului si trebuie sa existe linga el: ei nu sunt fericiti in adapost, acolo doar SUPRAVIETUIESC !!

DreptOnline: Ce ne puteti spune despre activitatea fundatiei (adaposturi, activitati, modalitati de contact pentru cei interesati)?
Aura Maratas: Activitatea noastra se bazeaza pe munca de voluntariat, adapostul gazduieste 200 catei vaccinati, sterilizati, cu carnete de sanatate, care. daca nu-si gasesc stapan, raman in adapost. Desfasuram campanii de adoptii regulate, de educatie in scoli, prin pliante, ziare, radio, TV, pentru schimbarea atitudinii oamenilor in vederea respectului pentru tot ce inseamna viata. Mai multe detalii gasiti in site urile noastre www.doghope.ro si www.oopsy.org. Voi da la sfirsit adresa si telefoanele pentru cine doreste sa ne contacteze.

DreptOnline: Cum poate cineva interesat sa adopte un catel?
Aura Maratas: Foarte simplu, adoptiile sunt gratuite, pot fi facute in urma unei vizite la adapost sau la distanta in urma vizionarii pozelor pe care le publicam periodic sau a celor de pe site. Cateii adoptati beneficiaza in continuare de grija noastra (vaccin anual gratuit, sterilizare gratuita)

DreptOnline: Cum poate cineva interesat sa va ajute sau sa devina membru al fundatiei?
Aura Maratas: Pentru a ne ajuta exista diferite moduri cel mai simplu cred eu este de a deveni membru cu o cotizatie lunara de 20 RON, beneficiind de vaciin gratuit si sterilizare gratuita pentru animalutele proprii. In plus exista posibilitati diverse de ajutor: voluntariat, sponsorizari, publicitate,c umpararea produselor noastre promotionale, adoptii de catei la distanta (cei ce nu pot lua acasa catei isi aleg un catel si platesc o suma lunara pentru el), donatii de materiale, tot ce va prisoseste ne ajuta si chiar testamente in favoarea noastra - poate vise pare curios dar se practica foarte mult in alte tari care respecta animalele .

DreptOnline: Ce planuri si proiecte de viitor aveti in legatura cu fundatia?
Aura Maratas: Principala dorinta este sa ne ajute Dumnezeu sa existam cat mai mult, sa putem mentine adapostul pentru cateii batrani, cei cu handicap, care nu au nici o sansa sa fie adoptati. Ca obiective avem :

 • achizitionarea unui teren propriu unde sa mutam adapostul actual, care se afla pe un teren inchiriat si care va fi returnat proprietarului in sept. 2006.
 • realizarea unei pensiuni canine (conform planuri Dogstrust) pentru catei batrani si cei cu handicap sau loviti.
 • adapost de tranzit pentru animale castrate si care vor fi returnate in teritoriu
  Principalul obiectiv va fi marirea programului educativ prin activitati multiple (tv, presa, campanii interne si internationale) in vederea obtinerii obiectivului propus de oprire a omorarii inutile si de incepere a unui program de castrare organizat ca mijloc unic de oprire a suprapopularii cu catei si pisici deoarece "Un catel este pentru o VIATA si nu doar pentru CRACIUN !" dupa cum spune Dogstrust. Si nu uitati "Cand omul este in suferinta Dumnezeu ii trimite un catel !" Acordati si dumneavoastra o SANSA cateilor de la Daisy Hope si de pretutindeni.
  Multumesc !

  Aura Maratas
  Presedinte "Daisy Hope"
  Str. Visarion, nr. 12
  Sector 1, Bucuresti • Comentarii introduse

  gribil [23-09-2005]
  ----------------
  Cred ca interesant ar fi daca am afla si vesti cat mai multe din partea dumneavoastra doamna, poate tot aici sau in alta parte. Pentru ca sincer, m-ati facut curios : au cu adevarat rezultate fundatiile din Romania? Sau se zbat intr-un noian de lipsa de fonduri si interes din partea tuturor?

  letty21 [07-07-2010]
  ----------------
  ma uit si sint uimita ce declaratii frumoase faceati , ce a-ti infaptuit din tote acestea???nu prea v-am urmarit stiu ca in final adica la finele anului2009 si inceputul anului 2010 a-ti omorit cum nu stiu? aproximativ 200 de ciinii ,care saracii de ei n u mai faceau bani si i-ati inlocuit cu altii de la ARCA LUI NOE,pentru care arunca cu banii d.MARINESCU CRISTI care este un inconstient s-au se face dumnezeu sa va vada pe toti  Introducere comentariu 31-03-2020  


  Nu poti introduce un comentariu nou fara a fi inregistrat.
  Pentru a te inregistra ca membru intra aici

  DreptOnline:: Sectiunea Interviuri

  Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  37 useri online

  Useri autentificati: