DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Resursa ta de Drept: Istoricul DezbateriiDezbatere: Un punct in disputa dintre Ministrerul Justitiei si CSM Data lansare: 01:01:1970


Pe site-ul oficial al Baroului Bucuresti a aparut in data de 28 martie 2005 un comunicat prin care Consiliul Baroului Bucuresti, prin domnul Decan av. Cristian Iordanescu, solicita din partea Consiliului Superior al Magistraturii exprimarea unui punct de vedere vis-a-vis de declaratia unui membru al CSM, procuror PNA:
"Nu voi accepta niciodata sa fiu egal cu un avocat".
Ce parare aveti despre aceasta declaratie? Care sunt motivele care stau la baza acestei dispute si cum se poate rezolva ea? Ce ar trebui intreprins pentru a nu mai exista pe viitor astfel de dispute?Bakardo [30:05:2005]
Consider ca e de bine...Pai, cum adica ??! Un mare procuror din PNA (daca era din bumbac ??? ...ce gluma ieftina ...) sa fie egal cu un avocat ??! Unde vom ajunge ??! Se duce tzara asta de ripa, oameni buni !
Propun ca acelui "domn" procuror sa ii fie ridicata o statuie, cu capul in jos, din placi de rigips...hai, sa traim, ca avem exact ce meritam !!!


blebeamih [31:05:2005]
A facut o greseala imensa aceast procuror ! Uita ca procurorii si avocatii fac aceeasi facultate . De multe ori, au fost admisi la cerere in randul procurorilor avocati cu cativa ani de practica . Nici eu nu inteleg de ce procurorul sta la acelasi nivel in proces cu judecatorul in timp "muritorii" sunt jos situati . Procurorul este o parte in proces , asa cum sunt toti cei implicati in procesele din acea sala . Eh, asta e cu privilegiile astea ... greu sa renunti la ele . Ce ar fi de facut ? Poate stabilite alte relatii , pe alte baze , pe respect demnitate ... dar stai, m-am trezit ! suntem in Romania


VERGILIU [03:06:2005]
Va mai amintiti celebra replica a maestrului Cerveni? Ridiculizand pretentiile procurorului (deh, magistrat, vezi Doamne!) de a sta pe podiumul instantei, maestrul a zis: "Onorata instanta, faptul ca domnul procuror sade mai sus decat mine este un capriciu al tamplarului". Acum e limpede? Procurorii vor sa beneficieze in continuare de acest capriciu. Ei au ceva din mentalitatea agresiva a celor scoliti in ideea ca sunt singurii oameni care respecta legea, toti ceilalti fiind in fapt niste infractori, din care doar o mica parte a fost pedepsita. Mai e mult pana vor intelege ca semenii lor sunt niste oameni cu drepturi si obligatii la fel de importante. Deci mai e mult pana vor invata sa-i respecte pe ceilalti.


enciclopedia [04:06:2005]
e prea simplu.DAR e totusi cu doua taisuri replica acestui "domn"..pentru ca Romania este totusi o tara democratica,sau cel putin asa pretindem..iar asta inseamna egalitate..libertate..El a utilizat dreptul de a se expirma liber dar l-a omis pe cel de egal..s-a pus mai presus de alt om.In schimb privind la rece..undeva exista un adevar pentru ca din perspectiva functiei pe care o ai poti fi mai presus de alta functie...nu ca om..ci ca functie.Pentru ca sincer..un muncitor necalificat nu e egal cu un medic,nu?...in orice caz..din punct de vedere diplomatic,aceasta afirmatie..nu trebuia sa fie exprimata verbal.A gresit procuroru..dar nu intr-atat cat sa fie aspru judecat.E doar o tara libera,nu?:)putem spune orice..


gribil [08:06:2005]
Aceasta afirmatie se bazeaza pe faptul ca avocatii nu sunt in nici un fel uniti: tot felul de dusmanii, certuri intre cei in varsta si cei tineri, certuri intre diverse grupuri de (dez)interese si tot asa .
Solutia ar fi ca Barourile sa reprezinte cu adevarat interesele avocatilor si sa se faca toate eforturile in acest sens . Nu imi vine sa cred cat de multi avocati au trecut prin Parlament si cat de putin (sau nimic) au facut pentru profesia lor . Chiar nu se vede ca din aceasta cauza avocatii au atat de putine drepturi ?


melinda [11:06:2005]
Sunt studenta anul I la Drept. Nu stiu de ce procurorii denigreaza avocatii iar avocatii la randul lor denigraza juristii...? Fiecare isi are rolul in sistemul judiciar si fiecare sa-si vada de treaba lui.Nu stiu cum ajung unii sa fie procurori PNA, pentru ca majoritatea, din punctul meu de vedere, nu pot formula nici o propozitie interaga. Si unde mai punem ca aproape toti sunt, au fost corupti. <-parerea mea....fiecare are dreptul la o opinie.


Dan [14:06:2005]
Si totusi aceasta stare de fapt nu este normala si nici productiva pentru nici una dintre profesii. Ce se poate face pentru rezolvarea ei, pentru imbunatatirea colaborarii dintre partile implicate?


Dan [20:06:2005]
Interesante in acest sens sunt unele declaratii de la Congresul National al Avocatilor: [aici]. Trecand peste ironiile cu privire la diferenta intre statutul avocatului si cel al procurorului, s-a putut remarca si un mesaj benefic: scopul este in primul rand aflarea adevarului ce poate fi facuta printr-o conlucrare intre avocat si procuror, chiar daca sunt parti adverse in proces.Camera Dezbaterilor

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
49 useri online

Useri autentificati: