DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Resursa ta de Drept: Istoricul DezbateriiDezbatere: Invatamantul superior de stat vs particular Data lansare: 01:01:1970


Care considerati ca au fost efectele aparitiei invatamantului superior juridic particular? Reuseste acesta sa se achite de misiunea de a scoate absolventi bine pregatiti? Exista o concurenta in acest sens, cu invatamantul de stat?Dan [15:05:2005]
Stim cu totii de unde a pornit invatamantul particular romanesc, doresc sa va intreb incotro considerati ca se indreapta, daca sunt sanse sa ajunga la nivelul invatamantului de stat. Care sunt atuurile fiecarui sistem (de stat si particular) pentru prezent si pentru viitor?


Nada [18:05:2005]
Invatamantul juridic particular este o alternativa benefica.Nu vad care ar fi diferenta atata timp cat profesorii sunt tot aceiasi.Iar dupa cativa ani de practica nu te mai intreaba nimeni unde ai terminat.Am intalnit studenti cu mult mai buni decat in invatamantul de stat.


dalmyssme [18:05:2005]
Stiti care e marea diferenta dintre studentii la particular si cei de la stat?
Daca nu stiti v-o spun eu acum: studentii de la particular intra multi cu ocazia admiterii, dar ies putini, in timp ce studentii de la stat intra putini si termina toti.
Intrebarea dumneavoastra era insa alta. Sa stiti ca nu exista padure fara uscaturi si cred ca asta ar trebui sa va convinga o data pentru totdeauna ca numai un incult, nu un absolvent de Facultate de Drept, face o astfel de diferenta. La urma urmei fiecare a invatat cat a vrut sa invete.


Dan [18:05:2005]
Asa este, generalizarile sunt facute de oameni care ori sunt prea destepti si pot cuprinde cu mintea si intelegerea un volum foarte mare de informatii, ori de oameni care au carente in gandire. Este total gresit sa spui ca un sistem complet este prost. Sau ca jumatate. Cum calculezi, cum apreciezi? Nu ai cum.
Revenind la tema discutiei, efectele aparitiei invatamantului particular cred ca totusi sunt, pe termen lung, benefice. De ce? Este un sistem mai viabil, care are baze mai adaptate la societatea noastra. Problema nu poate fi de sistem, ci cel mult de oameni.


Nada [18:05:2005]
Nu stiu care mai este conceptia profesorilor acum in 2005, dar noua ni se spunea (am terminat in 1998)ca trebuie sa invatam mai mult pentru ca suntem la particular, deși ereau aceiași profesori. Nu cred ca mai conteaza facultatea atâta timp cat studentul vrea sa invete.


gribil [18:05:2005]
Atuurile invatamantului de stat sunt multe , nimeni nu poate contesta ca studentii sunt mult mult mai buni . Pentru ca toti care vin aici vin sa invete . Particularii nu au acelasi mod de admitere , nu sunt obligati sa toceasca un an intreg ca sa treaca un examen de admitere . Ca sa devii absolvent de particulara nu esti nevoit sa treci nici un examen adevarat . Asa ca hai sa fim cu totii cinstiti si sa acceptam ca momentan invatamantul particular nici nu se compara cu cel de stat , nu are cum , nu are materialul de lucru ! Nici nu exista discutie !


skumpica [18:05:2005]
Eu am terminat o facultate particulara anul trecut. Diferente nu sunt. Daca vrei sa inveti inveti oriunde. Cand e vorba sa te angajezi nu te intreaba nimeni daca ai terminat o facultate de stat sau particulara, te intreaba daca ai experienta. Ce-i drept acum vreo 3-4 ani era conceptia asta dar lucrurile s-au mai schimbat.


odysseus9 [20:05:2005]
Pe termen lung consider ca invatamantul particular este o chestiune extrem de benefica. Prin comparatie, majoritatea marilor universitati occidentale sunt particulare.(Harvard, Oxford, Yale, etc). Avantajul consta in posibilitatea de a atrage cei mai buni profesori, taxele de scolarizare fiind astfel destul de ridicate.
La noi, din pacate, majoriatatea univ. au avut, la infiintare, ideea de profit, de comercialitate. In timp,insa, cred si sper ca concurenta pe piata si perspectiva intrarii in UE va tria va curati piata de "buruieni".
Sper ca va fi suprimata regula cumpararii diplomelor de studii superioare.
Problema este complexa. Un raspuns scurt nu cred ca este posibil.carmenpop [20:05:2005]
Aparitia invatamantului superior juridic particular nu se deosebeste cu aproape mai nimic de invatamantul de stat intrucat a ajuns si acesta sa impuna pentru mai mult de jumatate din locurile disponibile, o anumita taxa, exact ca si in invatamantul superior juridic particular.Cu siguranta ca se reuseste a se scoate absolventi bine pregatiti, iar in ceea ce priveste concurenta...nu prea mai exista.Camera Dezbaterilor

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
65 useri online

Useri autentificati: