DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Resursa ta de Drept: Istoricul DezbateriiDezbatere: Speta partaj, posesia neviciata, cumparator de buna credinta Data lansare: 01:01:1970


Discutie speta:
A si B sunt casatoriti (va voi spune si anii pentru ca au destul de multa relevanta) din 1988. In timpul casatoriei, acestia construiesc o casa, intre anii 1992-1995. In 1997 divorteaza. In anul 2002, sotul vinde imobilul lui X. In 2003, sotia face actiune de partaj si prin intelegere cu sotul, ii este atribuit imobilul respectiv. X, cumparatorul ramine in posesia imobilului, in acest timp judecindu-se cu B, care a introdus actiune de anulare a actului de vinzare cumparare.
In anul 2006, X vinde imobilul catre Y, (Y agent imobiliar care este omul de legatura al lui X si cu care anterior mai facuse tranzactii in defavoarea multor oameni) la rindul lui vinde la o saptamina catre D si E. D si E, in timp de 2 ani, renoveaza, imbunatatesc, fac modificari locuintei, iar la inceputul anului 2009 in luna ianuarie, primesc citatie pentru evacuare, actiune schimbata la primul termen in revendicare imobiliara, proces intentat de B care intre timp terminase procesul cu X si a anulat actul de vinzare cumparare dintre A si X.
Dupa un proces de 3 ani, comunicarea suna in felul urmator :

instanta admite actiunea lui B introdusa impotriva celor doi soti D si E, obliga pe acestia sa ii lase locuinta, stabilind si un drept de retentie in favoarea acestora, pentru imbunatatirile facute [na: o suma derizorie]. Admite cu prioritate lipsa calitatii procesuale a lui A, cu toate ca A nu s-a prezentat la nici un proces si pe parcursul actiunii, nu s-a prezentat niciodata un aparator in apararea lui, obliga pe Y sa restituie valoarea incasata la vinzarea imobilului si taxele notariale.

Concluzionand,
Un imobil inscris in cartea funciara, acte facute la notariat, verificate si intocmite cu buna credinta, va vine sa credeti ca D si E, sint obligati de justitia Romana sa lase imobilul sa se judece cu Y pentru acei bani cu care a platit, Y fiind plecat in strainatate, nu stie nimeni unde este, A, adica sotul care a vindut nu are nici macar calitate procesuala, darmite sa raspunda in fata legii pentru faptele facute, de X, nici vorba in comunicare, ca si cum nu ar fi fost , cu toate ca el a fost chemat in garantie alaturi de A si Y, dar un avocat cu o simpla foaie de hirtie, l-a scos din proces fara a mai avea calitate procesuala.

La proces a fost invocata buna credinta, posesia neviciata, neintrerupta, nici macar nu se mentioneaza de asa ceva in comunicare, ba mai mult, scrie ca nu se poate invoca. Sotii D si E sint in faza de recurs, daca cineva stie o speta , sau o parere a drumului care trebuie urmat, va rugam sa ii ajutati si daca se poate faceti o dezbatere cu acest proceskta_lin2007 [25:09:2011]
buna ziua.sunt din chisinau si as vrea sa plec in vacanta in cipru , cum pot obtine vissa?Camera Dezbaterilor

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
66 useri online

Useri autentificati: