DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Resursa ta de Drept: Istoricul DezbateriiDezbatere: Progrese si probleme ale Justitiei Data lansare: 01:01:1970


Care ar fi cele mai evidente progrese ale ultimului an, in ceea ce priveste Justitia in Romania? Care ar fi cele mai mari probleme ale Justitiei din Romania?lukacs [17:01:2006]
pai in afara de faptul ca e pe prima pagina in ziare????? pai sa fiu sincera nu se prea vad progrese si nu este in totalitate vina jurnalistilor care scriu despre drept fara sa cunoasca drept ci este si vina celor din interior care sa fim realisti nu prea pun mana pe dosare ce sa mai vorbim despre carte,..... e un domeniu in care nu ai voie sa iei pauza ca se vede.....
cea mai mare problema? pai sa dispara de pe prima pagina ...... apoi mai sunt multe altele....


lexxx [17:01:2006]
Cele mai evidente progrese din ultimul an sunt: o anumita liberalizare a profesiei de avocat, dezbaterile fructoase legate de statutul profesiei de consilier juridic, transarea mai accentuata a rolului justitiei (puterii judecatoresti) in special in cadrul lupteti impotriva coruptiei.
Cea mai mare problema a justitiei din Romania este abundenta legilor si a diferitelor acte normative care modifica alte legi si alte legi si asa mai departe. De exemplu Ordonanta nr.5/2001 privind procedura somatiei de plata, a fost modificata substantial de 3 ori, aceste modificari atingand mai mult de 80% din articole.(fiind in total numai 12 articole !!!!)


lucia-ana [17:01:2006]
Din pacate, nu imi amintesc nici un progres. Cele mai mari probleme ar fi: lipsa de responsabilitate si lipsa pregatirii profesionale.


lazar [18:01:2006]
cel mai mare progres pe care il vad este faptul ca incepe sa fie acceptat de sismem faptul ca exista probleme, adica se constientizeaza existenta problemelor si nu doar se mimeaza acest fapt.
cea mai mare problema continua sa fie nepotismul ( ce ciudat ca toti fiii si toate fiicele ........), inconsecventa si incoerenta legislativa si poate cel mai important lipsa valorilor morale din sistem. In continuare se spune una, se face alt SI SE GINDESTE CU TOTUL SI CU TOTUL ALTCEVA


annabela [19:01:2006]
Cel mai mare progres este de fapt unul aproape nesemnificativ in raport de ceea ce ar fi trebuit sa se intample pana acum: s-au recunoscut problemele.
Cele mai mari probleme???? Totul. Intregul sistem. Coruptia, incompetenta. Si aplicarea gresita a unor legi gresite.


dr_on [25:01:2006]
Justitia este a treia putere in stat.Atata timp cat acolo guverneaza o doctrina expirata, nu se poate intampla decit intoxicatii.Cel mai mare progres :apararea interesului personal si rafueli razbunatorii,iar la capitolul cele mai mari probleme am putea mentiona:incompetenta,lipsa de profesionalism,rea vointa,rea credinta ,adica,tot ce-si are izvorul in coruptie.


lucia-ana [25:01:2006]
Indraznesc sa te contrazic, dr_on. Nu coruptia este problema majora a justitiei. Fac aceasta afirmatie cu toata convingerea.


dr_on [25:01:2006]
Pentru mine, coruptie inseamna toate anormalitatile ce se petrec in societate,indiferent daca este vorba de prostie,deincompetenta etc.Argumentul?Cum poate ajunge o persoana incompetenta in fruntea ierarhiei? Are d-sra lucia-ana o alta explicatie???


melinda [25:01:2006]
Sunt studenta la drept si mi s-a spus in fata:"vrei sa fi avocat stagiar...totul e in regula nu ne intereseaza ce stii sau ce nu stii trebuie sa platesti suma:...... si totul se rezolva." Asta e justitia in Romania. Si sa nu mai vorbim de nepotisme, colegul meu este copilul unor avocati cunoscuti si nici la examene nu se prezinta si...surprize,surprize are note mai bune ca mine. So let's talk about fair chances.
Raul trebuie ars din radacina...altfel nu vom mai scapa de justitia asta "putreda."


lucia-ana [25:01:2006]
Pentru mine, coruptie inseamna dare de mita, luare de mita, trafic de influenta, primire de foloase necuvenite.


Alexandru C. [29:01:2006]
Adevarul este ca de la inceputul anului 2005 pana acum nu sa inresgistrat o scadere a luarii de mita , sau o scadere a gradului de coruptie pe nici un plan social , ci doar ca in momentul in care s-a depistat o astfel de fapta totul s-a transformat intr-un circ mediatic de care cei prinsi asupra faptei s-au folosit pt a mai "scapa" de anumite probe incriminatoare si de aceea adeseori fapta se dovedeste a fi mai mica decat s-a crezut initial.


Alexandru C. [29:01:2006]
Una din cauzele care incurajeaza coruptia sau cel putin nu ii intimideaza pe anumiti indivizi este faptul ca "lege" odata ce a "prins" o persoana vinovata de coruptie in loc sa fie aspru pedepsita , se scapa cu o amenda sau o sentinta mica , ori daca legea ar pedepsi mai aspru acele persoane cei ce ar fi tentati sa comita astfel de fapte nu ar face-o din frica.


singer [31:01:2006]
Un clik gresit...!
Solutiile date de instante ma surprind tot mai mult. Consideri ca obiectul actiunii este cat se poate de simplu si instanta iti da o solutie de te doare capul. Culmea, un alt complet la aceeasi instanta, intr-un dosar similar, da o solutie contrara. Astfel de lururi au fost, sunt si vor mai fi. Asa ca nu stiu unde este progresul.....cred ca batem pasul pe loc.Putem asemana exercitiul justitiei cu o operatie in care doctorul inainte "taie" si dupa aceea isi pune intrebarea "daca era cazul"!


laur68 [01:02:2006]
Cel mai mare progres este acela.... vorba lui nenea Iancu... ca nu exista. Practic justitia se ascunde cu masca abil confectionata iar marii infractori se fac ca se sperie iar MAREA JUSTITIE se face ca ii condamna. Rezultatul e clar o justitie corupta si incompetenta, incapabila sa rezolve, aservita politic. O justitie de comanda. Si o comanda venita prin telefon de la Cotroceni sau de la Palatul Victoria.Camera Dezbaterilor

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
67 useri online

Useri autentificati: