DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Agrumente PRO si CONTRA

Refresh


Concept:
Unei persoane de sex feminin numita X ii se implanteaza material genetic recoltat de la 2 soti in vederea nasterii unui copil. Pentru a accepta X solicita o suma de bani. Se poate incrimina acest aranjament (CONTRA) sau nu (PRO)?

Dezbaterea PRO/CONTRA a fost inchisa, Profesorul lukacs a analizat cu atentie argumentele introduse si a concluzionat pe baza lor:

argumentele vorbesc de la sinelsass74 [05-05-2009]
am postat acest concept pentru ca, sincer sustin intr-o oarecare masura aceste demersuri. Nu consider ca acest aranjament ar putea fi incriminat atata timp cat remunerarea este destinata acoperirii cheltuielilor ocazionate.


adall83 [29-06-2009]
cred ca se poate incrimina chiar daca ambele parti se pun de acord asupra acestui aranjament.este o negociere marfa-pret ce se concretizeaza intr-un echivalent valoric pe de o parte si de o alta viata pe de alta parte.practic,se cumpara o viata,iar dreptul la viata ar trebui sa-l avem fiecare,fara conditionare.


rora [20-09-2009]
Credeam ca intrebarea este: al carui sot va fi copilul?
Daca lucrurile stau insa altfel, cat timp in Romania nu exista acest concept mama purtatoare) nici fapta nu constituie infractiune-adica solicitarea de avantaje banesti. Pe de alta parte, chiar daca ar fi o onfractiune, desi nu e, cat timp ambele parti sunt multumite si obtin fiecare ce doreste, iar nu este o problema. Probleme ar aparea daca o parte obtine un avantaj, iar cealalta, nu, doar in conditiile in care intre ele ar exista un contract cu clauze pentru ambele parti si cu o incalcare din partea uneia dintre parti. Am vazut deja vreo 2 filme pe aceasta tema, cu actiuni desfasutare in Asia si SUA. Probmema ar putea sa apara daca mama purtatoare nu mai vrea sa renunte la copil, dupa nastere.Dar s-ar rezolva si acele probleme.


danamtm [28-11-2009]
daca ambele parti sunt deacord si se stabileste o suma acest aranjament nu se poate incrimina


yakarytzu [04-12-2009]
daca ambele parti sunt deacord nu se poate incrimina acest aranjament.mi$u [09-01-2010]
nu se poate incrimina fapta deoarece x, putem spune ca se afla in situatia unui asazis contract de prestare servicii.Ambele parti avand un interes in urma executarii obligatiilor asumate...


Baleia [05-02-2010]
Fapta nu se poate incrimina deoarece consider ca doamna X respecta clauzele unui asa zis "Contract de prestari servicii". Ce se poate imputa este faptul ca aceasta suma ne se regaseste "oficial" ca venit pentru doamna X.


Baleia [05-02-2010]
Fapta nu se poate incrimina deoarece consider ca doamna X respecta clauzele unui asa zis "Contract de prestari servicii". Ce se poate imputa este faptul ca aceasta suma ne se regaseste "oficial" ca venit pentru doamna X.


serj [23-06-2010]
desigur nu ................., atunci cum ramine cu avortul vreau nasc nu vreau nu il nasc,aici e vorba de morala adica UZANTA bunuri moravuri,situatiea nui clara,cine va creste si va educa acest copil


georgianaalina [01-07-2010]
Nu se poate incrimina daca conditiile sunt indeplinite de ambele parti.
SS_88 [15-06-2009]
Consider ca poate fi incriminat, pe fondul unei cauze ilicite a contractului.


Flori 74 [19-07-2009]
conceptul de mama purtatoare nu este reglementat aproape deloc in Romania . Sa privim purtarea unui copil ca pe un act de comert nu se poate pentru ca nu este enumerat printre actele de comert . Ca nimeni nu ar accepta sa fie mama purtatoare fara obtinerea unui avantaj si asta e adevarat dar nefiind reglementat este ilegal . Este o situatie similara cu donarea de organe de la persoane in viata un rinichi, o bucata de ficat etc.) Donarea se face benevol teoretic) dar practic nu prea este asa decat daca exista implicare emotionala ruda cunostinta etc)


carpatina [02-09-2009]
chiar daca s-ar incrimina o astfel de fapta de catre legea penala, ea tot va avea loc. Nivelul stiintei este atat de ridicat incat multe se pot face chiar daca legea interzice. Deci, eu sunt de parere ca decat sa fie incriminat, mai bine sa fie reglementata o astfel de chestiune.


carpatina [02-09-2009]
prin reglementare inteleg, sa fie permis inmplantul de material genetic insa in conditiile legii


cos1991 [06-10-2009]
Daca ambele parti sunt de acord printr-un cotract scris sau verbal) atunci nimeni nu poate fi incriminat.Desi o viata de om nu ar trebui sa coste nimic,totusi mama purtatoare are de indurat 9 luni grele,deci asta din punctul meu de vedere ii da dreptul sa ceara bani.Repet,toata chestiunea sa fie de comun acord


libertate [22-12-2009]
Eu cred ca este vorba despre un contractintelegere)de prestari servicii intre doua persoane fizice.Vointa partilor fiind lege.Atata vreme cat nu exista reglementari in acest sens, deocamdata,la nivel national.Vorbim despre tehnica de reproducere asistata ART) mama surogat.Si avem doua componente esentiale : parintii biologici si mama purtatoare.Mama biologica furnizeaza materialul genetic. Poate fi incheiat, in conditiile legislatiei actuale un act in notariat prin care sa se stipuleze conditiile desfasurarii acestei actiuni, urmand ca actul de nastere sa se emita pe numele parintilor biologici.


scarbavnicul [03-03-2010]
Dar de ce nu poate sa faca sex un singur barbat cu femeia aia ?


lukacs [30-06-2010]
bineinteles ca nu poate fi incriminata o astfel de intelegere, asa cum a mai spus cineva vorbind sec juridic ar fi un contract de prestari servicii, pe larg, iar vointa partilor nu poate fi ingradida. in cazul in care prin acesta conventie s-ar incalca o lege anume.....se va lua pe concret dar asa ca principiu nu.


lukacs [24-08-2010]
deci majoritatea decid, nu poate fi incriminata


lukacs [13-09-2010]
nu, fapta nu poate fi incriminata

Introducere postare noua 31-03-2020  


Dezbaterea a fost inchisa de lukacs, Profesor al Sectiunii
Camera Argumentelor


Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
34 useri online

Useri autentificati: