DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara [ANCPI]


Institutie Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara [ANCPI]
Tip Institutie din Romania
Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara s-a infiintat in urma O.U.G nr. 41/2004 si H.G. nr. 1210/09.08.2004, prin reorganizarea Oficiului National de Cadastru, Geodezie si Cartografie si preluarea activitatii de publicitate imobiliara de la Ministerul Justitiei.

Noua structura guvernamentala, cu personalitate juridica, se afla in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor si este reprezentata in teritoriu prin 42 de Oficii de Cadastru si Publicitate Imobiliara si de Centrul National de Geodezie, Cartografie si Fotogrammetrie situat in Bucuresti.

Prin aparitia ANCPI ca autoritate unica in domeniu, se unifica activitatea de cadastru cu cea de publicitate imobiliara, creandu-se astfel un sistem unic de inregistrare a proprietatilor imobiliare la nivel national. Noul sistem pune bazele garantarii reale a proprietatii in Romania, conform Constitutiei.

Functiile si atributiile ANCPI sunt reglementate prin H.G. nr. 1210/2004.

ANCPI, impreuna cu structurile subordonate, a fost conceputa pe baze moderne, fiind capabila sa-si intretina activitatea prin venituri proprii. Astfel, conducerea Agentiei este asigurata printr-un consiliu de administratie si un director general, presedinte al consiliului de administratie.

Consiliul de administratie este format din 9 membri, care sunt numiti pe o perioada de 5 ani, exclusiv pe criterii de competenta profesionala, prin ordin al Ministrului Administratiei si Internelor.

Prin Ordinul Ministrului Administra?iei ?i Internelor nr. II/2669, din data de 14.03.2006, domnul Mihai Busuioc a fost numit Director General al Agentiei si Presedinte al Consiliului de Administratie.

Directorul general este ordonator principal de credite si reprezinta Agentia pe plan national si international.

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara a aparut ca urmarea fireasca a dezvoltarii conceptului de proprietate in Romania si a necesitatii crearii unei baze solide pentru garantarea proprietatii conform Constitutiei. Unificarea cadastrului cu publicitatea imobiliara sub o autoritate unica, creeaza premisele unei evidente corecte si transparente a tuturor proprietatilor imobiliare la nivel national.

Din declaratia de principii a ANCPI preluam:

----------------
Datorita importantei datelor pe care ANCPI le produce si furnizeaza, datorita implicatiilor pe care acestea le genereaza la nivelul structurilor administratiei locale si centrale, in domeniul pietei imobiliare si nu in ultimul rand in mediul de afaceri intern si international, consideram ca purtam o responsabilitate deosebita fata de partenerii nostri. De asemenea, dorim ca organizatia noastra sa fie cunoscuta pentru climatul de lucru motivant si competitiv, creat in randul colegilor nostri, in asa fel incat imaginea Agentiei sa creasca odata cu aspiratiile fiecaruia dintre noi.

In acest context, crezul nostru este acela ca atat partenerii cat si clientii organizatiei se vor bucura de produse si servicii diverse, utile si profesionale, create pe baze corecte, conform principiilor avantajului reciproc.

Datorita standardelor inalte pe care ni le propunem in functionarea sistemului, orice disfunctionalitate sesizata din interiorul sau din afara organizatiei, va fi pentru noi un ajutor si un semnal de alarma, in acelasi timp.

Pe termen scurt si mediu, prioritatile ANCPI sunt canalizate catre realizarea si perfectionarea unui sistem eficient de inregistrarea a proprietatilor la nivelul intregii tari, in conformitate cu standardele europene in domeniul cadastrului si publicitatii imobiliare.

Pe termen lung, ne propunem sa construim o baza de date complet informatizata, unitara din punctul de vedere al informatiilor cadastrale si privind publicitatea imobiliara, usor accesibila si usor de intretinut.

Scopul nostru este sa putem furniza informatii de calitate intr-un mod eficient si transparent pentru toti cetatenii si sa asiguram o baza reala pentru dezvoltarea pietei imobiliare, a programelor guvernamentale si internationale in domeniul cadastrului si publicitatii imobiliare.

In acelasi timp acordam o deosebita atentie reglementarilor din domeniul specific, in asa fel incat firmele de specialitate, persoanele fizice autorizate, institutiile de profil sa-si poata desfasura activitatea intr-un cadru legal corespunzator, adaptat permanent la tendintele pe plan european si international.

Ca organizatie guvernamentala, cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor, avem obligatii in primul rand fata de cetateni, apoi fata de asociatiile si organizatiile de profil din Romania. Din aceasta perspectiva, stabilirea unor parteneriate ale ANCPI cu Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania, Asociatia Romana a Bancilor, Uniunea Nationala a Agentiilor Imobiliare, ne obliga la seriozitate si profesionalism in dezvoltarea unui sistem de inregistrare al proprietatilor viabil, coerent si eficient, cu implicatii majore in domenii variate si esentiale in societatea romaneasca a secolului XXI.

Construita dupa principiile economiei de piata, condusa de o echipa tanara de manageri, asistata de un grup de consultanta internationala si beneficiind de sprijinul programelor Bancii Mondiale si ale Comunitatii Europene, noi credem ca ANCPI are toate atuurile pentru a dezvolta relatii de colaborare si parteneriat cu oricine are interese comune cu ale noastre.
-----------------

Link institutie http://www.ancpi.ro/
DreptOnline:: Sectiunea Institutii

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
60 useri online

Useri autentificati: