DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Asociatia Nationala a Industriilor de Morarit si Panificatie din Romania


Institutie Asociatia Nationala a Industriilor de Morarit si Panificatie din Romania
Tip Institutie din Romania
ANAMOB - Asociatia Nationala a Industriilor de Morarit si Panificatie din Romania - este o organizatie cu caracter profesional, neguvernamental, apolitica si fara scop lucrativ. Asociatia este persoana juridica romana, non-profit, inregistrata conform prevederilor legale.

ANAMOB activeaza in domeniul moraritului si panificatiei, si inlesneste contactele de tip economic, financiar, juridic si organizatoric cu organisme guvernamentale, neguvernamentale, bancare etc., la orice nivel, din tara si din strainatate, in folosul membrilor sai. ANAMOB reprezinta interesele membrilor sai si - prin actiuni concrete de lobby - apara drepturile acestora.

Referitor la activitatea de lobby, care a devenit din ce in ce mai intensa, si dat fiind caracterul democratic al asociatiei, ANAMOB nu va sustine puncte de vedere minoritare in defavoarea majoritatii, ci va promova acele idei, activitati si programe care vor satisface cerintele si doleantele majoritatii membrilor sai.

Daca la infiintare, in 1994, ANAMOB era constituita din 57 de societati membre, astazi ANAMOB numara peste 200 de membri in toata tara.

ANAMOB a beneficiat inca de la inceput de sprijinul direct al ACDI - Agricultural Cooperative Development International si VOCA - Volunteers in Overseas Cooperative Assistance, ambele organizatii americane non-profit ce au oferit membrilor ANAMOB consultanta si instruire in domeniul tehnic si financiar. Cu ani in urma cele doua organizatii au fuzionat, in prezent ANAMOB intretinand excelente relatii de cooperare cu ACDI/VOCA, spre folosul ambelor organizatii.

ANAMOB este membru al RBA - Retailerís Bakery Association, SUA, si a dezvoltat in timp stranse relatii de cooperare cu AIB - American Institute of Baking, GIA - Grain Industry Alliance, KSU - Kansas State University, SUA. Pe langa aceste legaturi devenite deja traditionale, ANAMOB se preocupa in prezent de intarirea contactelor cu organisme de profil similar din Europa, cum ar fi TNO, Olanda, ENSMIC - Ecole Nationale Superieure de Meunerie et des Industries Cerealieres, Franta. Pe plan local, ANAMOB este membru al UGIR 1903 si al ASOA - Alianta Strategica a Oamenilor de Afaceri din Romania, intretinand bune relatii de colaborare cu alte asociatii romanesti din sectorul agro-industrial.

De asemenea, ANAMOB a fost coordonator al Centrului FEMIRC Romania, infiintat in cadrul programului INCO COPERNICUS, care sprijina dezvoltarea cooperarii in cadrul programelor de cercetare-dezvoltare si inovare cofinantate de Uniunea Europeana. Obiectivul retelei IRC - INNOVATION RELAY CENTRES - este de a incuraja si de a sprijini participarea industriei, organizatiilor de cercetare si a universitatilor in programele de cercetare - dezvoltare si inovare ale UE si de a promova inovarea prin favorizarea creerii unor legaturi mai puternice intre cercetare si intreprinderile mici si mijlocii (IMM) productive. Reteaua IRC, infiintata in 1994 in cadrul programului INNOVATION al UE, este formata din 52 de centre in tarile membre ale UE si 10 centre asociate la aceasta retea in tarile din Europa Centrala si de Est asociate la UE.

In functie de problemele ridicate in Adunarea Generala, asociatia asigura organizarea sistemului de aparare a membrilor fondatori, asociati, cit si a celor aflati la inceputul activitatii sau cu probleme majore. Pe parcurs, asociatia are in vedere organizarea unui sistem care sa asigure tuturor membrilor autonomie financiara si economica la nivel national, in raport cu celelalte organisme de care pot depinde intr-un mod sau in altul.

Mai multe detalii: www.anamob.ro

Link institutie http://www.anamob.ro
DreptOnline:: Sectiunea Institutii

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
163 useri online

Useri autentificati: