DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Resursa ta de Drept:: UNBR: Proiect de propuneri pentru modificarea Legii nr. 51/1995 pentru Organizarea si Exercitarea Profesiei de Avocat, iunie 2007
Materialul de fata a fost preluat de pe site-ul oficial al UNBR
UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA
CABINET PRESEDINTE

PROIECT DE PROPUNERI PENTRU MODIFICAREA LEGII NR. 51/1995 PENTRU ORGANIZAREA SI EXERCITAREA PROFESIEI DE AVOCAT
In conformitate cu dispozitiilor art. 61 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, avand in vedere propunerile Baroului Bucuresti inregistrate la Uniunea Nationala a Barourilor din Romania sub nr. 351/19.04.2007 si cele ale Baroului Cluj inregistrate la Uniunea Nationala a Barourilor din Romania sub nr. 474/22.05.2007, in temeiul hotararilor adoptate de Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania din data de 12 mai 2007, se supune dezbaterii in vederea adoptarii formei finale a propunerilor privind modificari ale Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, urmatorul


PROIECT DE PROPUNERI pentru modificarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat:


1. Art. 11 lit. a) se modifica si va avea urmatorul cuprins :
"are exercitiul drepturilor civile si politice"

2.Art. 13 lit. b) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Cel care a savarsit abuzuri prin care au fost incalcate drepturi si libertati fundamentale ale omului, stabilite prin hotarare judecatoreasca sau a savarsit abuzuri impotriva profesiei de avocat, stabilite prin procedura prevazuta in Statutul profesiei de avocat.

3. Art. 13 se completeaza cu litera e), cu urmatorul continut:
Cel care a desfasurat activitati de politie politica, situatie constatata definitiv si irevocabil, in conditiile legii.

4. Art. 16 alin. (2) lit. a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
- licentiatul in drept, titular al diplomei de doctor in drept.

5. Art. 16 indice 1 se abroga (se are in vedere decizia Curtii Constitutionale nr. 513 din 20 iunie 2006, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 598 din 11 iulie 2006).


6. Art. 50 alin. (2) lit. d) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
alege si revoca decanul, membrii consiliului, membrii comisiei de cenzori si pe cei ai comisiei de disciplina. Decanul este ales pentru un mandat de 2 ani si poate fi reales o singura data, fara ca noul mandat sa fie consecutiv primului mandat. Decanul se alege dintre avocatii cu o vechime de minim 8 ani in profesie, la implinirea primului an de mandat al decanului in functie, iar exercitarea mandatului decanului nou ales se va face dupa expirarea mandatului decanului in functie. Pana la inceperea exercitarii mandatului de catre decanul nou ales, acesta din urma devine membru de drept al consiliului. Pe perioada exercitarii mandatului, decanul are dreptul la o indemnizatie egala cu cel putin media lunara a veniturilor din profesie realizate in anul precedent alegerii si va fi trecut pe lista avocatilor incompatibili cu dreptul de exercitare a profesiei.

7. Art. 52 alin. (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
In cazul in care numarul legal nu este intrunit, iar pe ordinea de zi a sedintei nu este inclusa alegerea organelor de conducere a baroului, prezidiul adunarii generale de fata cu cei prezenti, stabileste o noua adunare generala in termen de cel mult 15 zile. Consiliul baroului are obligatia sa indeplineasca procedura convocarii cu cel putin 7 zile inainte de data fixata.

8. Art. 52 alin. (3) indice 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Adunarile generale de alegeri a organelor de conducere a baroului sunt legal constituite cu participarea majoritatii membrilor baroului. Participarea la adunarea generala de alegere a organelor de conducere a baroului se face personal sau prin reprezentant elector. Reprezentantul trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute la art. 66 alin. (2) din Statutul profesiei de avocat; numarul de avocati care isi pot delega votul uni reprezentant elector este de maximum 5. Pentru Baroul Bucuresti, alegerea organelor de conducere a baroului se face prin desemnare de reprezentanti electori, potrivit procedurii stabilite prin Statutul profesiei. In cazul Baroului Bucuresti, reprezentantul poate exprima in afara propriului vot si votul a cel mult 10 avocati reprezentati.

9. Art. 52 alin. (4) indice 2 se modifica si va avea urmatorul continut:
Hotararile adunarilor generale de alegere se iau cu votul majoritatilor membrilor prezenti sau reprezentati,cu privire la toate problemele inscrise pe ordinea de zi, in afara de cazurile cand legea prevede alt cvorum de sedinta si de vot. Consiliul baroului poate decide ca hotararile adunarii generale sa fie luate prin exprimarea votului in forma electronica cu respectarea dispozitiilor legale privind cvorumul de sedinta si de vot.

*

Prezentele propuneri se afiseaza pe website-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (www.unbr.ro) si se comunica barourilor, care vor asigura dezbaterea si eventuala completare a acestora, pana cel mai tarziu la 15 iunie 2007, cand se centralizeaza si se definitiveaza proiectul de propuneri ce va fi avizat de Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania in vederea dezbaterii si aprobarii Congresului Avocatilor.Pagina Comunitatii

Termeni juridici, grupare tematica

Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
33 useri online

Useri autentificati: