Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Drept european - DreptOnline.ro:: Carti juridice, ziare, abonamenteCarti juridice - Pagina de start

Cautare titluri:


Probleme de drept european
de Anamaria Groza

Cartea se dorea o culegere de jurispruden#355#259, care s#259 reflecte aplicarea dreptului Uniunii Europene in materia litigiilor de contencios administrativ. Ghinionul sau norocul a fost ca persoana c#259reia i a fost incredin#355at#259 in cele din urm#259 aceast#259 misiune s#259 nu fie un jurist specializat in contencios administrativ. Specializarea noastr#259 in dreptul Uniunii Europene ne-a impins la selectarea hot#259rârilor in func#355ie de relevan#355a lor pentru aplicarea dreptului Uniunii, la gruparea hot#259rârilor in func#355ie de principalele probleme de drept european #351i la comentarii privind modul in care dreptul Uniunii a fost aplicat. Prin urmare, lucrarea prezint#259 un interes general pentru aplicarea dreptului european de c#259tre judec#259torul na#355ional.

Respectarea principiului suprema#355iei dreptului Uniunii #351i garantarea efectului s#259u util nu sunt sarcini u#351oare atunci când contrarietatea cu dreptul intern nu este evident#259 iar semnifica#355ia sa se g#259se#351te in zeci sau sute de hot#259râri ale Cur#355ii de Justi#355ie Capitolul I). Una dintre cele mai complexe probleme cu care judec#259torul se confrunt#259 este aplicarea directivelor. Lipsite de efect direct orizontal, directivele pot avea, in anumite imprejur#259ri, efect direct vertical. Aplicarea lor necesit#259 opera#355iuni suplimentare de interpretare a normelor juridice interne #351i cunoa#351terea jurispruden#355ei in evolu#355ie a Cur#355ii de Justi#355ie a Uniunii Europene Capitolul II). Un alt domeniu care necesit#259 preciz#259ri este cel al trimiterilor preliminare. Admisibilitatea trimiterilor #351i in#355elegerea corect#259 a partajului de competen#355e intre instan#355ele na#355ionale #351i Curtea European#259 de Justi#355ie par a fi, in prezent, cele dou#259 aspecte care intereseaz#259 cel mai mult Capitolul III). incheiem aceste gânduri cu o observa#355ie pe care am g#259sit o intr-o tez#259 de drept comparat veche de 20 de ani, dar care este de actualitate nu doar pentru c#259 instan#355ele de judecat#259 din România au devenit de relativ pu#355in timp #351i instan#355e ale Uniunii Europene, ci pentru c#259 ea reflect#259 o misiune permanent#259 a judec#259torilor din statele membre: „judec#259torii na#355ionali se afl#259 la intersec#355ia a dou#259 ordini juridice. Ei trebuie simultan s#259 aplice dreptul comunitar [in prezent, dreptul Uniunii Europene – n.n.] #351i s#259 respecte datele esen#355iale ale dreptului na#355ional” .
Scopul acestei c#259r#355i este s#259 sprijine aplicarea dreptului Uniunii de c#259tre instan#355ele de judecat#259, dar #351i s#259 determine reflec#355ii, dezbateri #351i idei noi.
...

[Mai multe detalii]

Nr pagini 480
Data aparitie 27-07-2015
Editura C.H. Beck
ISBN/Cod ISBN: 978-606-18-047
Detalii si comenzi [click]
Probleme de drept european - Anamaria Groza

Pret: 54.9 lei
46 lei

[Comanda acum]


Tratatele fundamentele ale Uniunii Europene. Cod 567. Actualizat la 10.04.2015
de Editie coordonata si prefatata de prof. univ. dr. Augustin Fuerea

Despre lucrare
In plus fata de editiile anterioare, culegerea include Declaratia Schuman adoptata la 9 mai 1950, precum si Comunicatul CJUE privind avizul negativ dat proiectului de aderare a Uniunii Europene la Conventia europeana pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale.

Culegerea se adreseaza tuturor celor care se gasesc la inceput de drum, precum si acelora care au preocupari in domeniul practicii europene sau in alte materii interferente: specialisti implicati direct in procesul de integrare a tarii noastre in UE, cadre didactice, doctoranzi, masteranzi, studenti sau alte categorii socio-profesionale preocupate de acest subiect, un loc aparte ocupându-l jurnalistii care indeplinesc un rol deosebit de important in diseminarea informatiei.

Din cuprins
• Declaratia Schuman
• Versiunea consolidata a Tratatului privind Uniunea Europeana si a Tratatului privind functionarea Uniunii Europene
• Protocoale, Anexe, Declaratii
• Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene
• Avizul negativ al CJUE privind aderarea Uniunii Europene la Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale...

[Mai multe detalii]

Nr pagini 352
Data aparitie 22-04-2015
Editura Editura C.H. Beck
ISBN/Cod 978-606-18-0445-0
Detalii si comenzi [click]
Tratatele fundamentele ale Uniunii Europene. Cod 567. Actualizat la 10.04.2015 - Editie coordonata si prefatata de prof. univ. dr. Augustin Fuerea

Pret: 19.9 lei
16 lei

[Comanda acum]


Lucratorul in dreptul european
de Adrian-Claudiu Popoviciu

Despre lucrare

Libera circulatie a fortei de munca si dreptul lucratorilor de a se bucura de toate beneficiile acestei libertati vor putea deveni realitate numai atunci cand barierele invizibile existente vor fi cat mai mult reduse si normele nationale, care impiedica in prezent in mod disproportionat exercitarea dreptului la munca, vor fi abrogate. Chiar daca unele dintre statele membre ale Uniunii Europene se numara printre cele mai moderne si dezvoltate economii ale lumii, aceasta constructie sui generis, denumita in prezent Uniunea Europeana, are cele mai mari sanse de reusita doar daca devine un tot unitar si sincronizat, daca functioneaza ca o constructie comunitara in care solidaritatea, bunastarea si statul de drept reprezinta azimuturi profunde si esentiale in care au crezut nu doar parintii vizionari ai Uniunii, ci in care trebuie sa se regaseasca fiecare cetatean al Uniunii Europene.

Din cuprins
  • accesul pe piata muncii
  • politica de ocupare a fortei de munca a Uniunii Europene
  • formarea profesionala
  • nediscriminarea si egalitatea in dreptul european
  • relatiile individuale de munca
  • EURES – portalul european al mobilitatii muncii
Puncte forte
  • primul studiu din literatura juridica nationala, care cerceteaza punctual problematica statutului juridic al lucratorului in dreptul social european, dublat de studiul de caz dedicat lucratorului frontalier
  • analiza atat din perspectiva dihotomica, cat si sincronica a lucratorului in spatiul european
  • prezentarea lucratorului din perspectiva statutului sau juridic, asa cum este el conceput, promovat si legiferat la nivelul Uniunii Europene, dar si la nivelul Consiliului Europei
Despre autor

Doctor in drept, lector universitar in cadrul Facultatii de Drept, Universitatea din Oradea, si lector asociat in cadrul Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti. Autorul a scris numeroase articole publicate in reviste de specialitate si a participat la numeroase conferinte in tara si in strainatate.

Public tinta

cadre didactice si cercetatori; doctoranzi; masteranzi si studenti la specializarile Drept, Relatii internationale si studii europene, Ă…Ĺľtiinte politice; practicieni ai dreptului; functionari publici.Lucratorul – un pion important in spatiul european
...

[Mai multe detalii]

Nr pagini 488
Data aparitie 14-05-2014
Editura C.H.Beck
ISBN/Cod ISBN: 978-606-18-0318-7
Detalii si comenzi [click]
Lucratorul in dreptul european - Adrian-Claudiu Popoviciu

Pret: 59.9 lei
50 lei

[Comanda acum]


Procedura trimiterii preliminare. Principii de drept al UE si experiente ale sistemului roman de drept
de Sandru Mihai,Banu Mihai,Calin Dragos

Procedura trimiterii preliminare reprezinta o coordonata esentiala in dialogul dintre instantele nationale si Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE).

Dupa ce in primii trei ani de la aderare, din Romania au fost trimise doar doua cereri pentru pronuntarea unei hotarari preliminare, in ultimii doi ani numarul acestora crescut exponential. Are loc, insa, un dialog adevarat intre instantele romanesti si Curtea de Justitie, sunt pregatiti instantele si avocatii pentru ca acest incident procedural sa nu devina o povara inutila pentru actiunea nationala? Lucrarea analizeaza toate trimiterile preliminare provenite de la instantele judecatoresti romanesti, alaturi de alte elemente aflate in legatura cu trimiterea preliminara, precum ar fi: repartizarea competentelor intre instantele nationale si Curtea de Justitie in cadrul acestui dialog judiciar; modul de redactare al unei trimiteri preliminare si cerintele minime care trebuie indeplinite in acest sens; actul de procedura al instantei nationale atunci cand dispune initierea dialogului; suspendarea unei actiuni in situatia in care exista o trimitere preliminara inregistrata la CJUE care are acelasi obiect, retragerea trimiterii preliminare, refuzul trimiterii sau procedura in fata instantei nationale dupa primirea raspunsului de la CJUE.

In acelasi context, in cuprinsul lucrarii, prezentarea acelor trimiteri preliminare provenite din Romania, care au suscitat o atentie speciala din partea profesionistilor, este insotita de o evaluare a practicii judecatoresti aferente obiectului respectivelor trimiteri preliminare, incercandu-se astfel o evaluare de ordin mai general a coerentei interpretarii si aplicarii pe cale judiciara a dreptului Uniunii Europene.


Procedura trimiterii preliminare. Principii de drept al Uniunii Europene si experiente ale sistemului roman de drept
...

[Mai multe detalii]

Nr pagini 712
Data aparitie 22-05-2013
Editura C.H.Beck
ISBN/Cod ISBN: 978-973-115-941-6
Detalii si comenzi [click]
Procedura trimiterii preliminare. Principii de drept al UE si experiente ale sistemului roman de drept - Sandru Mihai,Banu Mihai,Calin Dragos

Pret: 119 lei
101 lei

[Comanda acum]

Lexicon Juridic [1]Afaceri [15]Comunicare [2]Drept administrativ [13]Drept bancar si valutar [3]
Drept civil [47]Drept comercial [24]Drept constitutional [7]Drept european [4]Drept financiar si fiscal [30]
Drept international privat [5]Drept international public [11]Drept penal [50]Drept penal international [2]Drept privat [2]
Drept procesual civil [16]Drept procesual penal [15]Drept public [3]Dreptul afacerilor [6]Dreptul asigurarilor [1]
Dreptul concurentei [2]Dreptul familiei [4]Dreptul mediului [1]Dreptul muncii si securitatii sociale [7]Dreptul transporturilor [2]
Dreptul Uniunii Europene [4]Drepturile omului [1]Economie [12]Filosofia dreptului [3]Finante, contabilitate [3]
Modele [2]Periodice [1]Proprietate intelectuala [2]Sanatate [1]Teoria generala a dreptului [3]
Variae [70]


RSS FeedTermeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
102 useri online

Useri autentificati: