DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Law Enforcement


Gabi AugustiniuAmerica a reprezentat ani la rand un miraj pentru poporul roman, un model la care generatii intregi au visat, au sperat.

Ajunsi in posibilitatea de a lua contact direct cu ceea ce reprezinta America, am realizat toti insa ca acel model idilic era doar in visele noastre, realitatea americana fiind mult mai pragmatica, dura, plina de contradictii.

Puterea banului in societatea americana ne-a lovit si ne-a destramat tuturor aceea idee conform careia cineva ne va ajuta sa traim bine, ne va scapa din toate belelele, noi neavand altceva de facut decat sa asteptam.

Incet, incet am realizat ca nici societatea americana nu este nici pe departe perfecta, nu este nici pe departe altruista, dar ea este dominata si guvernata de anumite principii fundamentale. Si unul dintre ele nu este neaparat notiunea generica de American Law ci o notiune mult mai subtila si interesanta: Law Enforcement (Impunerea legii). Este unul dintre elementele ce au transformat o societate plina de aventurieri intr-o societate echilibrata si controlata, care a impus lumii intregi prin influenta ei, societatea democratica.

Impunerea legii in societatea americana este mai mult decat un obiectiv, este un mijloc de echilibrare, de guvernare, de educare a cetateanului american.

Desi pare frapant, in una dintre cele mai democratice societati ale lumii, legea este impusa, sunt programe si doctrine in acest sens.

Conceptul de Law Enforcement este parte a sistemului juridic american.

Diferentele dintre societatea americana si cea romaneasca sunt multe, o discutie in acest sens ar putea dura la nesfarsit. O diferenta este insa aceea dintre impunerea legii si asigurarea ei.05-06-2005Comentarii introduse

razvan_c [11-06-2005]
----------------

Daca acceptam ca impunerea legii, ca si concept valabil in societatea americana, este un "rau necesar", avand in vedere ca limiteaza si chiar suprima unele libertati pe care nici regimul comunist de la noi nu a reusit sa le "ucida", atunci cel putin ar fi logic si firesc ca el sa se bazeze pe o baza de norme care sa nu se bata cap in cap.
Intr-adevar, rata criminalitatii foarte ridicata, alimentata de psihoza terorismului a facut ca insisi cetatenii americani sa isi doreasca sa renunte la unele libertati "for the greater good". Dar atunci ar trebui luat in considerare cel putin faptul ca e cam dificil sa lupti pentru o societate model cand orice adolescent isi poate cumpara o arma de la 16 ani cu permisul de conducere sau cand presedintele tarii ignora rapoartele CIA de parca ar refuza un ziar prost. Dar deja politizam problema care trebuie, nu-i asa, sa ramana una fundamental juridica.

Dan [27-06-2005]
----------------
Nu cred ca Law Enforcement se refera in primul rand la permisiunea acordata omului de rand de a purta arma. Cred ca este un concept mai mult legat de Politie si de celelalte institutii si organisme abilitate in acest proces de impunere a legii. Cred ca exista mai multe drepturi pe care anagajtii acestor institutii le au, exista anumite programe dedicate impunerii legii si probabil multe alte elemente.Introducere comentariu 13-04-2024  


Nu poti introduce un comentariu nou fara a fi inregistrat.
Pentru a te inregistra ca membru intra aiciAlte articole

Termeni juridici, grupare tematica

Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
10 useri online

Useri autentificati: