DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche




Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Paradisurile fiscale


Appraisal & Valuation



Paradisurile fiscale sau offshore, cum mai sunt numite, intereseaza, in mare masura, societatile comerciale care doresc o rata de impunere mai mica. Dezvoltarea acestor paradisuri se datoreaza, in mare parte, reglementarilor protectioniste si impozitelor mari de pe pietele de baza (onshore) si nevoii de a compensa distorsiunile provocate de aceste masuri in comertul international.

Centrele offshore ofera produse financiare cu cerere mare, la preturi scazute si ridicat nivel calitativ, pentru stabilitatea in reglementare de care se bucura si care confera siguranta beneficiarilor serviciilor, pentru ca sunt mai putin sau deloc influentate de masurile de armonizare legislativa din cadrul UE si au un grad de libertate care lipseste centrelor onshore, pentru ca formalitatile si timpul necesar pentru infiintarea unor societati comerciale sunt reduse, pentru ca secretul unor operatiuni este asigurat. Multe centre onshore preiau modelul de succes al inovatiilor financiare offshore.

Aceste teritorii nu implica existenta infractionalitatii, taxele si impozitele fiind stabilite in mod legal. Faptul dorintei normale de a plati mai putin sau deloc, in unele situatii (in Liechtenstein sunt inregistrate mai multe societati, aproximativ 40.000, decāt populatia, aproximativ 25.000 de locuitori, si aceasta pentru ca orice societate comerciala care isi stabileste sediul pe teritoriul acestui stat este scutita de plata impozitului pe profit) nu trebuie confundat cu evaziunea fiscala ilegala, care este o violare a legii, o incalcarea a acesteia cu intentie in scopul sustragerii materiei impozabile de la impunere.

Doctrina dreptului financiar si fiscal asociaza insa evaziunea fiscala si in special evaziunea fiscala internationala cu paradisurile fiscale localizate in acele teritorii sau tari in care ponderea prelevarilor fiscale este redusa sau inexistenta, cum sunt: Andora, Antilele Olandeze, Antigua si Barbados, Bahamas, Bahrein, Insulele Cayman, Elvetia, Hong Kong, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Panama, Singapore. Īn astfel de tari sau teritorii sunt constituite si inregistrate societati comerciale straine, catre care sunt dirijate profiturile realizate de societati situate in tari cu fiscalitate ridicata.

In cele 13 teritorii dependente care apartin inca de Anglia, fiscalitatea este redusa, acestea gazduind institutii bancare de mare importanta. In centrele offshore Belize, Insulele Bermude, Caraibe, Insulele Virgine Britanice si Gibraltar vom gasi bancile americane Citibank, Chase Manhattan si Banker Trust, gigantul elvetian Credit Suise, Banque Nationale de Paris, ori banci olandeze precum ABN-AMRO si Miess Pierson etc.

In concluzie, putem statua faptul ca o afacere merita pornita intr-un astfel de paradis fiscal, nu pentru a evita legea, cum se procedeaza in cazul evaziunii fiscale legale, ci pentru a plati un impozit cu o valoare mai scazuta, raportata la normele si, practic, la nevoile statului in care se face investitia.


Appraisal & Valuation - Valuation across Romania

Adresa: 9 Haga St, et. 1, sector 1, Bucharest
Mobil: + 40 733 146 603, Tel: + 40 21 230 20 09, Fax: +40 36 281 46 17
E-mail: office@a-v.ro
Web site: www.a-v.ro

21-07-2011



Comentarii introduse



Introducere comentariu 10-12-2024  


Nu poti introduce un comentariu nou fara a fi inregistrat.
Pentru a te inregistra ca membru intra aici







Alte articole





Termeni juridici, grupare tematica





Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
16 useri online

Useri autentificati: