DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

O data in plus, victima in Romania


Daniel PopeangaCei doi intra in oficiul postal. Se uita in jur, studiaza foarte atent fiecare persoana, desi timpul alocat pentru aceasta activitate este extrem de scurt. In urma acestui studiu, dintr-o miscare usoara a capului, este stabilita tinta.

Criteriile doar ei doi le stiu cu adevarat, dar in general, un element important in aceasta decizie este potentialul de aparare al persoanei. Candidatii ideali in aceasta selectie sunt femeile.

Revenind la cei doi, acestia iau pozitii aparent inofensive, flancand persoana aleasa. Se fac ca scriu, aparent studiaza anunturi. Totul insa fara a atrage prea mult atentia asupra lor, pentru a trece cat mai nevazuti celor din jur.

Totul decurge usor, fara suisuri si coborasuri. Anumite priviri se tintuiesc insa, asupra lor, dar sunt retrase imediat, cu panica si nimic nu mai pare a se mai intampla. Pana in momentul in care persoana respectiva deschide geanta. Acest element este exact acel click, acel declansator pentru cei doi. Cu experienta acumulata in ani de practica, unul dintre ei apuca ceva din geanta, parca fara a realiza contactul direct. In cazul de fata, este vorba despre un telefon mobil. Victima (pentru ca deja a devenit victima) nu observa, de multe ori este chiar cu privirea atrasa in alta parte, functionarul desi observa, isi vede de treaba, astfel incat totul merge fara cusur. Cand victima observa disparitia, cei doi sunt de mult disparuti fara urma, privirile celor care lucreaza in acel oficiu postal si ii cunosc pe cei doi, sunt de mult retrase, asemeni celor care au devenit observatori ai actiunii in mod cu totul intamplator.

Victima incepe sa strige, sa planga, incearca fara nici o sansa, sa recupereze ceea ce a pierdut pentru totdeauna. In jurul ei imediat apar persoane binevoitoare, care au vazut, dar nu au putut actiona, explicatii balbaite, care nu pot face nimic.

Cei care pot, se departeaza usor, cu o privire ratacita, cu sentimentul ca au avut ghinionul in acea dimineata de a vedea asa ceva si ca erau foarte aproape sa fie obligate sa se implice, lucru de netolerat.

Ce mai urmeaza sunt doar actiuni pe cat de inutile, pe atat de costisitoare in timp: drumuri la Politie, procese verbale, discutii sterile. Nimeni nu poate face nimic. Nimeni nu mai face nimic. Victima se resemneaza cu ideea pierderii, ajunge la o serie de concluzii extrem de valoroase pentru viitor. Si traieste cu speranta ca in ziua care urmeaza sa nu aiba ghinionul sa asiste chiar ea la o astfel de situatie.

As putea spune ca totusi, undeva, in adancul sufletului, victima spera ca ei vor fi prinsi, ca daca vor fi prinsi declaratia de la politie va ajuta la condamnarea lor...

13-07-2005Comentarii introduse

Hfirimain [16-10-2005]
----------------
Exact ce spuneam in comentariul meu la articolul d-lui Augustiniu... pasivitatea...Introducere comentariu 21-02-2024  


Nu poti introduce un comentariu nou fara a fi inregistrat.
Pentru a te inregistra ca membru intra aiciAlte articole

Termeni juridici, grupare tematica

Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
38 useri online

Useri autentificati: