DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche




Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

OUG 50/2014 privind modificarea si completarea Legii petrolului nr. 238/2004. Ordonanta de urgenta nr. 50/2014



Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 483 din 30 iunie 2014

In contextul dificultatilor economice si al situatiei geopolitice existente se impune consolidarea securitatii energetice prin diversificarea surselor si rutelor de aprovizionare cu gaze naturale.

Avand in vedere ca un factor esential pentru prevenirea situatiilor de criza generate de intreruperile in alimentarea cu gaze naturale o constituie interconectarea sistemelor nationale de transport al gazelor naturale din Romania cu sistemele din tarile vecine,
intrucat interconectarea sistemelor nationale de transport al gazelor naturale, atat pentru Romania, cat si pentru tarile vecine, constituie un obiectiv strategic si contribuie la consolidarea securitatii energetice a tarilor care participa la interconectare, se impune reglementarea de urgenta a acestei situatii, in actualul context politic si de evitare a crizei energetice.
Tinand cont ca au fost deja realizate conducte de interconectare, se impune asigurarea cadrului legal pentru punerea lor in functiune.
Intrucat neadoptarea acestor masuri in regim de urgenta conduce la situatia de inoperabilitate a interconectorilor, la afectarea perioadei de recuperare a investitiilor, precum si afectarea veniturilor la bugetul de stat, aferente operarii conductelor de interconectare si neindeplinirea principalului obiectiv privind continuitatea asigurarii aprovizionarii cu gaze naturale,
luand in considerare faptul ca aspectele prezentate constituie o situatie de urgenta, vizeaza un interes public si constituie o situatie extraordinara, a carei reglementare nu poate fi amanata, impunand adoptarea de masuri imediate pe calea ordonantei de urgenta,
in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.


Articol unic
Legea petrolului nr. 238/2004, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 535 din 15 iunie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 2, punctul 37 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"37. sistemul national de transport al petrolului reprezinta ansamblul conductelor magistrale interconectate care asigura colectarea petrolului extras din perimetrele de exploatare sau a celui provenit din import si dirijarea lui de la punctele de predare de catre producatori, respectiv importatori, la unitatile de prelucrare, spre centrele de distributie si consum sau la export, statiile de pompare si comprimare, rampele de incarcare-descarcare pe calea ferata, precum si toate instalatiile, echipamentele si dotarile aferente acestora, inclusiv segmentele din conductele de interconectare, definite conform art. 100 pct. 34 din Legea energiei electrice si a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificarile si completarile ulterioare, aflate pe teritoriul Romaniei."

2. La articolul 31, dupa alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmatorul cuprins:
"(4) Segmentele din conductele de interconectare situate pe teritoriul Romaniei se vor constitui ca bunuri de retur ale concesiunilor petroliere in vigoare, prin modificarea/completarea acordului petrolier prin act aditional. Actul aditional intra in vigoare la data aprobarii lui de catre Guvern."